Voorleessessies voor kinderen in de bibliotheek

zaterdag 16 oktober 2010 8u34 | Gudrun | reageer
Trefwoorden: .

bibZijn uw kinderen ook zo verzot op verhaaltjes voor het slapengaan? Zouden ze elke zondagnamiddag met een boekje bij u op de schoot kruipen en vragen om voorgelezen te worden? Zijn oma en opa er ook altijd aan voor de moeite?

Dan zijn de voorleessessies in de bibliotheek zeker een aanrader! Elke zaterdag van 23 oktober tot en met 18 december lezen studenten van HoGent Lerarenopleiding Ledeganck in enkele Gentse bibliotheken voor aan kleuters en eerste lezertjes. Zo willen ze lezen bij kinderen stimuleren. Ze kiezen een verhaal of prentenboek, aangepast aan de verschillende leeftijden. Zo kunnen ze de kennis en vaardigheden die ze in de opleiding opdoen in de praktijk gebruiken.

Voor de deelnemertjes is er een mooie ‘voorleesgroeimeter’ met tekeningen van Ann Ingelbeen. De boodschap is eenvoudig: ‘Voorlezen is voor iedereen, kan altijd en overal en is altijd fijn!’

In de hoofdbibliotheek kan je op zaterdag terecht van 10.30 tot 11.15 uur voor kinderen van 3 tot 6 jaar, en van 11.30 tot 12.15 uur voor kinderen van 6 tot 9 jaar.

Ook is er elke zaterdag (vanaf 16 oktober) op een andere locatie in de diverse filialen een voorleesmoment voor beide leeftijdsgroepen. Meer info volgt op www.gent.be/bibliotheek.

© 2010 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.