F.A.C.T.S. 2010 + vrijkaarten

dinsdag 19 oktober 2010 14u14 | Michel Vuijlsteke | 3 reacties
.

F.A.C.T.S.Haal boven dat kind dat in u zit: op 23 en 24 oktober 2010 vindt de twintigste editie van F.A.C.T.S. plaats.

We hoeven u F.A.C.T.S. wellicht niet meer voor te stellen — dat deden we de afgelopen jaren al een paar keer — maar kom, voor wie geen klik wil verdoen: F.A.C.T.S. is een grootse entertainmentbeurs, waarbij het accent wordt gelegd op science fiction,
fantasy, comics, games, animatie, cultseries en -films.

Star Wars, Stargate, Star Trek, Lord of the Rings, Harry Potter, Twilight, Spider-Man, The Hulk, Superman, The Simpsons, Naruto, The A-Team, Lost, Heroes … het gaat al lang niet meer op om dit alles af te doen als enkel jongerencultuur, of alleen maar voor nerds en aardigaards.

Het was nochtans ooit anders:. “Niemand had verwacht dat F.A.C.T.S. ooit zo groot zou worden”, mijmert Emmanuel Van Melkebeke, oprichter en mede-organisator van F.A.C.T.S. “De eerste editie, die in 1993 plaatsvond in een klein zaaltje bovenaan een rokerig café, trok zo’n 40 bezoekers, terwijl de vorige editie, die voor het eerst in Flanders Expo georganiseerd werd, meer dan 13.000 enthousiastelingen verzamelde”.

“Gelet op het succes van de vorige editie hebben we voor onze jubileumeditie een derde zaal bijgehuurd, waardoor de totale oppervlakte maar liefst 12.000 m2 bedraagt”, vervolgt Emmanuel. “Die drie zalen zullen tot de nok gevuld zijn met meer dan honderd standhouders uit diverse landen die een wijd gamma aan producten aan de man zullen brengen, doch ook met diverse activiteiten, zoals een heuse fan village waar fans uit binnen- en buitenland hun passie met anderen zullen delen, levensgrote decorstukken uit topfilms, een grote game zone, waar videoproducenten zoals SEGA, Nintendo, Microsoft, SONY, Ubisoft hun nieuwste titels zullen voorstellen, diverse wedstrijden, een uitgebreide barzone en veel meer.”

“Maar het toppunt voor veel bezoekers is en blijft de aanwezigheid van diverse acteurs en tekenaars op F.A.C.T.S., hetgeen de unieke mogelijkheid creëert om zijn of haar idool in levende lijve te ontmoeten”, geeft Emmanuel nog mee. “Dit jaar verwelkomen wij o.a. Dirk Benedict en Dwight Schultz (alias Face en Murdock uit de originele A-Team reeks), Emmy-nominee Robert Picardo (Stargate, Star Trek, Castle, the Howling), horror-icoon Doug Bradley (alias Pinhead), Billy Dee Williams (beter gekend als Lando Carlissian uit Star Wars: the Empire Strikes Back, die dit jaar zijn 30ste verjaardag viert), Dave Gibbons (tekenaar van The Watchmen), Greg Capullo (tekenaar van Spawn) en nog veel, veel meer!”.

‘t Is waar wat Emmanuel besluit: “F.A.C.T.S. 2010 is dé place to be voor zowel de diehardfans van het eerste uur als voor de leek die nieuwsgierig is om een van de genres (verder) te ontdekken.” Door omstandigheden kon ik er vorig jaar niet bij zijn, maar voor geen geld ter wereld mis ik het dit jaar. Met vier kinderen op sleeptouw, een grote zak om de buit in te steken en een portefeuille vol spaargeld.

Dat laatste heeft u niet gelezen, trouwens.

Praktische informatie:
F.A.C.T.S. 2010 – 23 & 24 oktober 2010 – Flanders Expo, Gent (vlot bereikbaar met tram 1, amper 6
minuten van het St-Pietersstation). Kaarten kosten € 10 per stuk voor volwassenen , € 8 voor cos’ players. Kinderen tot 10 jaar mogen gratis binnen (mits begeleiding). Alle info: www.facts.be
.

Gentblogt heeft vijf vrijkaarten voor F.A.C.T.S.
Stuur vóór vrijdag 22 oktober 2010 een mailtje naar wedstrijd@gentblogt.be, met daarin je naam, of je op zaterdag 23 dan wel zondag 24 oktober 2010 komt, en welke stripfiguur je wel eens een ontbijt zou mogen maken. Wij doen de rest.

© 2010 GENTBLOGT VZW

3 reacties »

 1. Reactie van Shimanto Rahman

  ik kom graag zondag 24 oktober en zie als 12-jarige een ontbijt met Yoda wel zitten. Ik ben een hele grote fan van Star Wars al van toen ik pas 6 jaar was. Het zou een grote droom zijn die uitkomt :-)

  Mocht ik bij de winnaars zijn, dan héél erg bedankt dat ik erbij mag zijn!

  Vriendelijke groeten,

  Shimanto

 2. Reactie van Redostrike

  En de winnaars zijn?