Beste wensen van het stadsbestuur

dinsdag 11 januari 2011 10u19 | Martin Terryn (tekst), Micheline Permanne (beeld) | 4 reacties
Trefwoorden: , , , .

De receptie van zondagmorgen was alweer een groot succes. Om de snelle drinkers voor te zijn, begon burgervader Termont met zijn wensen en eulogie van de stad rond kwart voor elf. Zonder chauvinistisch te zijn, haalde hij nog eens het artikel aan van CNN, waarin Gent als één van de beste bestemmingen wordt genoemd en wenste hij AA Gent opnieuw de beker.

Nieuwjaarsreceptie Nieuwjaarsreceptie

Ondertussen was de bedeling van drankjes vlot aan het lopen. Wie het ook op een lopen moesten zetten, waren de laatkomers. “Ij ès al bezig!”. Ja, moeilijk een parkeerplaats te vinden, daarom waren de meesten ook komen wandelen of opvallend veel met de fiets. De versiering was er. In de voorbije jaren overvloedig, nu iets soberder, maar passend in het besparingsplan van het stadsbestuur. Tussen de tevreden modale Gentenaars weinig tot geen allochtone stadsgenoten. Volgend jaar misschien hete thee naast pint en druppel.

Nieuwjaarsreceptie Nieuwjaarsreceptie Nieuwjaarsreceptie Nieuwjaarsreceptie Nieuwjaarsreceptie Nieuwjaarsreceptie Nieuwjaarsreceptie Nieuwjaarsreceptie Nieuwjaarsreceptie Nieuwjaarsreceptie Nieuwjaarsreceptie Nieuwjaarsreceptie Nieuwjaarsreceptie Nieuwjaarsreceptie

© 2011 GENTBLOGT VZW

4 reacties »

  1. Reactie van 3S

    “Ja, moeilijk een parkeerplaats te vinden, daarom waren de meesten ook komen wandelen of opvallend veel met de fiets.”

    Is dat zo bijzonder?
    De nieuwjaarsreceptie was toch bedoeld voor bewoners van Gent en niet uit andere gemeenten?

    Er waren trouwens ook opvallend weinig mensen met het vliegtuig gekomen :-)