We worden wereldkampioen!

maandag 31 januari 2011 11u41 | Michel Vuijlsteke | 26 reacties
Trefwoorden: , .

Waar een klein land groot in kan zijn!

Steun onze heldhaftige politici in de mythische wereldrecordpoging regeringsvormen.

Vier mee ! Samen aftellen !

Groot Volksfeest – Donderdag 17 februari 2011 – Gent, St.-Jacobs

Het wereldkampioenschap wenkt voor Europees recordhouder België. Na het nationale record regeringsvormen (194 dagen) moest op 7 januari 2011 ook het Europese eraan geloven. Het wereldrecord, vandaag nog in het bezit van de huidige Irakese regering (249 dagen), komt nu in het vizier. Het komt erop neer dat de Belgen de onderhandelingen over 17 februari moeten kunnen tillen.

wereldkampioen!

Bevestig uw komst op Facebook, volg Twitter op Twitter, zie de website op www.belgiewereldkampioen.be

© 2011 GENTBLOGT VZW

26 reacties »

 1. Reactie van Frans

  Zijn wij vooral geen wereldkampioen Staatsschuld per inwoner? Daarin zie ik minder reden om een volksfeest te houden.

 2. Reactie van Guido Van Peeterssen

  Frans,
  We hebben inderdaad zo een 340 milj

 3. Reactie van Guido Van Peeterssen

  Oeps,
  Dat was weg voor ik het wist.

  We hebben inderdaad zo een 340 miljard staatsschuld, netjes verpakt in overheidsleningen aan lage intrest. Vadertje staat is namelijk een betrouwbare partner.
  Nu willen de heren dat opsplitsen in Vlaamse en Waalse schulden: benieuwd wie dat gaat pikken. Zowel de Vlamingen als de Walen gaan zich dat bezuren.

  • Reactie van RoosD

   Dat aspekt van onze miljarden staatsschuld mag inderdaad wel eens onder de aandacht gebracht worden. Met op de straat te gaan betogen bezorgen we onszelf allicht een leuke namiddag, maar wezenlijk los je er niets mee op.
   Laat de democratisch verkozen politici maar hun werk doen. Laten we hen niet tegenwerken.

   • Reactie van Michel Vuijlsteke

    ‘t Is wel geen betoging hé. ‘t Is een viering om te vieren dat we wereldkampioen zijn! (als we het worden, natuurlijk, nu is het nog duimen)

   • Reactie van Roland

    Die “democratisch verkozen politici” hebben dan wel heel goed hun best gedaan in het verleden om ons op te scheppen met die 340 miljarden staatsschuld. Flink gedaan.

 4. Reactie van herb

  goe dat je het zegt, Michel! Ik zal er wezen!

 5. Reactie van Sarah

  Hoelaat zal het beginnen eigenlijk?

 6. Reactie van Rudolf

  Komt Bart zelf zijn prijs in ontvanst nemen? Goe bezig, Bart! doe zo voort

  • Reactie van Cerberus

   Want hij is dan ook de enige “schuldige” in het verhaal? ik dacht het niet…

 7. Reactie van gwijdedv

  Frituur Jozef is alvast een alternatief voor het draakske.

 8. Reactie van b-west

  Nog goed dat we ermee kunnen lachen, maar als je erover nadenkt is het uiteindelijk best schrijnend.

 9. Reactie van peter

  ‘CD&V -> attitude inacceptable le 5 janvier’
  Demarrage van Elio !

  • Reactie van Rudolf

   Ja inderdaad Bartje mag zijn schootpoedel Wouterke meebrengen om de prijs in ontvangst te nemen. We kunnen hem misschien een vrachtwagen vol valse bankbiljetten kadoo doen, voor al die honderden miljoen euro die we al betalen voor Bartje zijn domme stoten.

 10. Reactie van rony coekaerts

  ik heb nooit begrepen hoe een partij die zich richt op één regio kan deelnemen aan federale verkiezingen.
  stel je mr.jambon als federaal minister minister voor: vertegenwoordigt die alle belgen? die moet zijn gedachtengoed ontrouw worden ofwel zitten ze daar binnen de kortste keren in mekaars haar. dat is ook de reden waarom mr. de wever nooit een federale bevoegdheid zal opnemen.
  ok. in de loop van de jaren zijn de belgische partijen ook opgesplitst maar ik weet dat er steeds tussen de sp.a en ps, tussen mr en open.vld, iets minder tussen cd&v en cdh, discrete gesprekken zijn. dat noemt men zusterpartijen maar nv.a heeft die niet of het moet het fdf. zijn:-). het is doordat vlaanderen zich ondanks hun calimerogehalte zich is gaan gedragen als: wij zijn groot en rijk en dus de baas, dat men de franstalingen in een egelstrategie gedwongen heeft.
  het nationalisme is me niet vreemd, maar dan alleen voor mij aanvaardbaar als men van mensenrechtelijke achteruitstelling kan spreken. ik zie nergens in vlaanderen vlamingen die in hun rechten worden beknot of het moeten die zijn die wegens huidskeur, religie, afkomst… de “nieuwe belgen” zijn. (opmerkelijk: men noemt die nooit “de nieuwe vlamingen:-)”.
  een probleempje is ook brussel. daar heb ik nog niemand van nv.a of cd&v een redelijke oplossing voor horen uitdokteren.
  ik heb er een: iedereen die er werkt betaalt er ook het gros van zijn belastingen, ook de hoofdzetels van firma’s, net zoals je in het buitenland zou werken. ref. de duizenden die in luxemburg, nederland of frankrijk werken. dan hebben ze helemaal geen bijkomende “vlaamse” gelden meer nodig!
  ze gaan lachen: 240.000 vlaamse pendelaars: kassa, kassa!

  voor mij: gooi de nv.a uit de besprekingen. mijn argumenten zijn puur democraties: 17% van de “federale” bevolking heeft ervoor gestemd. 70% van de vlamingen niet.
  om aan een buitenlander uit te leggen dat zo’n partij nu al meer dan 200 dagen een land kan platleggen met alle economische gevolgen van dien, wens ik jullie veel moed.
  dat mr.de wever zijn stem laat horen in het vlaams parlement na de volgende vlaamse verkiezingen, daar kan ik mee leven, maar dat een vlaams.nationalist gaat opleggen hoeveel alle belgen aan kindergeld gaan krijgen……….

 11. Reactie van lieve

  Beste,

  Ik wil het niet begrijpen, maar vermoed dat het nooit de bedoeling was te zetelen in een “Belgische” regering. Ik werk in Brussel, en ondanks de toenemende treinvertragingen na 25 jaar nog steeds content. Collega’s van alle kleuren, talen en voorkeuren. Een voorproefje van een wereldstad. Ik hou van Gent, maar Brussel is ook een openbaring. Menige “Vlaming” heeft dit al ontdekt, zie de Rue Dansaert etc. Kapitaal is wat telt, en dat hebben enkele snuggere ondernemers al in het snotje. Nu Brussel laten vallen is inderdaad electoraal geknoei. Trouwens, waarom wordt elke Franstalige Brusselaar steevast in het keurslijf van Waal gedwongen? Een Waal, een Vlaming, wat is dat?

  • Reactie van rony coekaerts

   @lieve, de vraag stellen is ze beantwoorden, namelijk dat verschil bestaat niet.
   je moet gewoon de namen van verkozenen eens overlopen. we hebben “waalse” partijvoorzitters die trots zijn op hun limburgse vader.
   we hebben “vlamingen” die jambon heten.
   mijn naam is een verbastering van het spaanse “del coq”.
   buiten een paar inwoners van een incestuees dorp in de westhoek of ardeens bos, zijn er geen vlamingen of walen.
   moeten we daarom belgen zijn? ja, beter dat dan niets.
   spreken we een verschillende taal? zoveel te beter: veel buitenlanders zijn jaloers op onze taalvaardigheid.
   de droom van bdw. en consoorten om van vlaanderen een beieren aan de noordzee te maken is een terugkeer in de geschiedenis en een historicus die graag latijnse uitspraken uit de mond laat rollen zou beter moeten weten.

   • Reactie van Frans

    Onlangs kon men lezen dat Beieren en de andere rijke zuidelijke länder de transfers naar de Noordelijke Duitse deelstaten beu zijn. Of dat de “splitsing” van de NMBS toch niet zo goed werkt…

    • Reactie van rony coekaerts

     waarom beste frans plooit men zich terug onder zijn stadstoren?
     mijn zus woont al dertig jaar in munchen maar is afkomstig uit het noorden. die snapt gewoon niet waar dat bekrompen nationalisme een plaats kan krijgen. ok. ze schilderen met hun lederen broekjes en exuberante borsten een beetje buiten de lijntjes maar om dan ineens de kraan te willen toedraaien? opeens is de solidariteit weg. juist zoals hier: ze zijn vergeten dat ze dankzij de anderen hebben kunnen opbouwen.

  • Reactie van b-west

   Goh ja, het irriteert me weliswaar mateloos dat op mijn werkplaats Franstaligen geen of nauwelijks een woord Nederlands over de lippen krijgen. Of dit nu slechte wil is of onwetendheid, arrogantie of verkeerde ingesteldheid, ik weet het eerlijk gezegd niet. Maar om voor zoiets direct het ganse land op de helling te zetten, lijkt me toch overdreven. En kom nu niet af met ‘ze pakken ons geld af…’ In een beschaafde maatschappij dragen de rijkeren bij voor de armen, ongeacht of die nu in Nederlands of Frans spreken. De rijkere Franstalige regio’s dragen evengoed bij tot het onderhoud van de armere.

   Ah ja, mocht gans België tweetalig zijn… Maar dat zien ze dan in het zuiden weer niet zitten.

 12. Reactie van Sarah

  Weet nog steeds niemand het uur van aanvang?

 13. Reactie van lieve

  @bwest, onze duitstalige medeburgers niet vergeten?