Ik fiets en daar ben ik trots op (3)

vrijdag 25 februari 2011 9u17 | Daan Jossels | 1 reactie
Trefwoorden: , , .

Wielerliefhebbers weten al waar ze op dat eerste weekend van april zullen zijn. Daan Jossels, leerkracht Nederlands als tweede taal op een secundaire school in hartje Gent en onze gastblogger, vertelde eerder al over het project Ik fiets en daar ben ik trots op.

Ons project draait op volle toeren en hier is weer een nieuw dagboekfragmentje.

Wat een dag! Vandaag verscheen ons eerste artikel in de krant ‘Het Nieuwsblad’. Het was een lang artikel, zeker een halve pagina groot! Er stonden ook twee mooie foto’s bij van de leerkrachten en de leerlingen.
De leerkrachten hebben kopies genomen van de artikels voor de leerlingen die meefietsen. In de klas hebben we de artikels gelezen. Leerlingen die niet meefietsen waren ook heel nieuwsgierig naar wat er in het artikel stond. Onze fietsers waren zeer trots dat zij in de krant stonden met een foto!

Ik fiets en daar ben ik trots op

Daar bleef het niet bij. Na school hoorden Marijke, Veerle en Daan dat er opnames waren in Shopping Center ‘ZUID’ in Gent voor een VTM-programma ‘de Stip’. In dat programma mogen mensen een korte oproep doen naar heel Vlaanderen. Wij vroegen om fietsen, fietskledij, sponsoring en aanmoedigingen. Als ons filmpje gekozen wordt, dan ziet heel Vlaanderen onze oproep!

Dat inspireerde Daan om een vriend die filmmaker is in te schakelen. Vanaf volgende week zal een zelfgemaakt filmpje van 45 seconden circuleren waarin dezelfde oproep wordt gedaan. Ook als ‘de Stip’ ons filmpje van in het ‘ZUID’ niet kiest, zullen wij dus nog gehoord worden! Dan wel met een eigen oproep. Houd je ogen dus al maar open en je oren gespitst.

Nog één ding, morgen komt een tweede reporter langs op school. Hij schrijft voor de Passe-Partout en zal ook een artikeltje schrijven over ons fietsproject. Deze fietsgekte wordt dus steeds groter en groter en we raken er allemaal des te gemotiveerder van! Hoera!

© 2011 GENTBLOGT VZW

Eén reactie op Ik fiets en daar ben ik trots op (3)

  1. Reactie van ivan

    Ik vind het een bijzonder fijn project en kijk al uit naar jullie volgend verslagje!