Kristof Blom wordt nieuwe artistiek directeur van Campo

vrijdag 25 maart 2011 14u24 | patricia | reageer
Trefwoorden: , .

Eind 2011 beëindigt Dirk Pauwels zijn functie van artistiek directeur van CAMPO. Hij leidde sinds 2008 het kunstencentrum dat op zijn initiatief ontstond uit de fusie van Victoria en Nieuwpoorttheater. CAMPO past in een lange rij van realisaties die Dirk Pauwels neerzette in een uitzonderlijk parcours.

De raad van bestuur heeft voor de opvolging weloverwogen gekozen voor continuïteit in de werking van CAMPO. CAMPO blijft zo een Kunstencentrum dat veel domeinen bespeelt en met elkaar verbindt: het brengt productief, onderzoekend, maatschappelijk en receptief werk samen.
Vanuit deze keuze heeft de raad van bestuur, in samenspraak met de dagelijkse leiding, Kristof Blom aangeduid als de nieuwe artistiek directeur van CAMPO. Kristof Blom (°1977) studeerde theaterwetenschappen aan de Universiteit van Gent en was vanaf 2002 verbonden aan Victoria als verantwoordelijk voor de internationale werking. In 2009 werd hij artistiek medewerker van Dirk Pauwels binnen CAMPO. Hij verzorgt ook de internationale relaties voor het kunstencentrum.

Kristof Blom neemt na de zomer de artistieke eindverantwoordelijkheid over. Hij ziet CAMPO als een jonge structuur waarvan de fundamenten inmiddels stevig verankerd zijn, en kiest er voor dat CAMPO een avontuurlijk kunstencentrum blijft waar productie en presentatie centraal blijft staan.

Kristof Blom zal hierbij nauw samenwerken met Marika Ingels op vlak van artistieke coördinatie. Pol Heyvaert wordt als kunstenaar toegevoegd aan de artistieke ploeg. Met hun drieën staan ze garant voor de uitwerking van de artistieke lijn van het huis. Carl Gydé blijft de algemene leiding van CAMPO waarnemen. Dirk Pauwels blijft vanaf 2012 als externe adviseur aan de werking verbonden.

Bron: Persbericht

© 2011 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.