‘Four Roses’ kaapt hoofdprijs weg tijdens het 12de Memphis International Film Festival

dinsdag 12 april 2011 18u21 | Michel Vuijlsteke | reageer
Trefwoorden: , .

De Belgische film Four Roses werd bekroond met de prijs voor ‘best feature film’ tijdens het 12de Memphis International Film Festival.

Deze eigenzinnige, Engelstalige, no-budget film van Kris de Meester werd zonder enige subsidie op een tijdspanne van vier dagen gedraaid en is een must-see geworden in het internationale Independent filmfestivalcircuit. Het is een provocatief drama waarin thema’s als isolatie, liefde en het bestaan een belangrijke rol spelen. FOUR ROSES speelt zich af tijdens een zwoele nacht in een hotel, ergens aan de rand van een industriële stad. De film vertelt de verhalen van twaalf personages en hun zoektocht naar liefde terwijl ze ondertussen de tijd trachten te doden.

Naast meer dan 15 festivalselecties won FOUR ROSES voorheen verschillende prijzen zoals ‘Best no-budget Film’ op het Independent Film Festival Cannes en ‘Best Foreign Feature Drama’ tijdens het Atlanta Underground Film Festival. De prijs in Memphis is voor Kris De Meester een belangrijke erkenning. Het Memphis International Film Festival is een gerenomeerd filmfestival dat steeds het beste aan nieuwe independent films tracht te verzamelen. Zo stond Four Roses geprogrammeerd naast films van gevestigde waarden zoals THREE (van Tom Tykwer, regisseur van Lola Rent) en WIN WIN (met Paul Giamatti, geregisseerd door Thomas McCarthy). Het feit dat Mike S. Ryan in de jury zat was voor Kris De Meester eveneens een opsteker. Mike S. Ryan is de producer van verschillende ‘grote’ independent films zoals Palindromes en Life During Wartime (beiden van Todd Solondz) en Fay Grim (van Hal Hartley), twee regisseurs die tot Kris De Meester zijn grote voorbeelden horen.

Filmmagie noemde de film “een fenomeen”. ‘Four Roses’ kan dan ook buigen over een heel uitzonderlijke geschiedenis. Oorspronkelijk gestart als een experiment heeft ‘Four Roses’ ondertussen reeds alle hoeken van de wereld gezien. Zo was de film te zien op independent film festivals in Cannes, Parijs, Los Angeles, Chennai, Atlanta, Tucson, Straatsburg, Toronto, Florida, Brussel, Memphis, Hamburg, enz. In eigen land bleef de film lange tijd onder de radar, maar werd dan toch gereleased in de betere art-houses. Met succes, de film speelde uiteindelijk 7 weken. Vanaf 14 april wordt de film ook in Nederland gereleaset.

© 2011 GENTBLOGT VZW

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>