Het laatste baantje

maandag 18 april 2011 15u19 | Sven Sanctobin | 11 reacties
Trefwoorden: , .

Het oude zwembad Rozebroeken sloot op zaterdag 16 april 2011 definitief de deuren. Het zwembad was gratis en iedereen was welkom om er samen te zwemmen voor het grootste zwembrevet van Gent, doorlopend tussen 15 en 22 uur. De dagen daarna wordt onherroepelijk begonnen met de afbraak van het complex en het verder afwerken van het nieuwe zwembad S&R Rozebroeken.

Fotograaf Sven zorgde voor sfeerbeelden.

Rozebroeken

Rozebroeken Rozebroeken Rozebroeken Rozebroeken Rozebroeken Rozebroeken Rozebroeken Rozebroeken Rozebroeken

© 2011 GENTBLOGT VZW

11 reacties »

 1. Reactie van jan vens

  schuune foto’s

 2. Reactie van Jean Marie DE WULF

  Wie zwom er die namiddag meer dan Daan Debert? Ik heb hem in een half uur 2km zien zwemmen.

  • Reactie van (c)

   Niemand zwom zo snel als Daan, dat is zeker, maar er was wel een dame die ruim anderhalf uur aan een stuk zwom en volgens haar eigen telling 2.5 km deed… Dank aan alle zwemmers, van de rappe tot diegenen die een kwartier nodig hadden om aan 50 m te geraken!

 3. Reactie van (c)

  Knappe foto’s Sven!

 4. Reactie van jos tavernier

  het was wel degelijk de hoogste tijd dat het zwembad sloot, ik ging er al jaren niet meer zwemmen omdat de hygiene er alles behalve was, vooral het feit dat je met je blote voeten ( je kon natuurlijk ook slippers dragen, maar meestal gebeurde dat niet) op dezelfde vloer moest lopen waar men met schoenen aan had gelopen, met alle vuiligheid die dat meebracht.Als je daar dan een opmerking over maakte, werd je net niet uitgescholden.Ik spreek hier wel van jaren terug, maar gezien de Vlarem normen niet werden toegepast neem ik aan dat er weinig is veranderd, dus :laat het nieuwe zwembad maar komen :-)

 5. Reactie van erwin schoors

  Mooie impressie Sven! Vooral het eerste en derde beeld vind ik sterk.

 6. Reactie van Elz

  brrr, vond het daar ook maar groezelig.

  (en nu er 4! longontstekingen zijn in de kennissenkring en dat de enige gemeenschappelijke factor een bezoek aan het zwembad is van weken geleden, dan begin ik een beke te doemdenken. Kan natuurlijk ook toeval zijn… )

 7. Reactie van Jo S.

  Een stukje van mijn mensenleven wordt afgesloten. Ik ben wel erg blij dat ik het kunnen meemaken heb.

 8. Reactie van hans

  Snif, ik heb daar leren zwemmen, mijn eerste brevet gehaald.

 9. Reactie van Jonathan S.

  Proficiat aan alle zwemmers, en de mensen vd organisatie! Zoiets zou elk jaar moeten plaats vinden! Bye bye, (old) Rozebroeken, welcome (new) Rozebroeken! :)

 10. Reactie van Ronny

  Precies wel weinig volk aanwezig die dag …

  Onze kinderen zwommen tot de laatste week, met de zwemclub, in de Rozebroeken. Het was inderdaad aan het vervallen. Er werd dan ook al lange tijd niets meer aan onderhouden.
  Nu is het wachten tot september. Ben wel benieuwd naar de nieuwe Rozebroeken.