Korenmarkt wordt fastfood-plein

vrijdag 29 april 2011 8u55 | teun | 15 reacties
Trefwoorden: , .

Met de waarschijnlijke komst van de Amerikaanse koffiegigant Starbucks krijgt de Korenmarkt er opnieuw een filiaal bij van een internationale horecaketen. ‘Hoelang duurt het nog voor het centrale plein volledig zal afgeboord worden door dezelfde anonieme rij van ketens die je in alle steden overal ter wereld ziet?’

Lees meer bij De Gentenaar.

© 2011 GENTBLOGT VZW

15 reacties »

 1. Reactie van hendrik

  zolang er de lekkere frieten van Filip zijn is er hoop!

 2. Reactie van Frans

  Focussen op de typische Gentse uitstraling? Haal dan meteen die onnozele palmbomen weg. Voorlopig zit de Gentse “authenticiteit” ook in veel leegstand: Post Plaza, Gildenhuis van de Vrije Schippers, Wapens van Zeeland, De Lintworm (ex-Graaf van Egmond, Bourdongalerij, Kapittelhuis… Over plaatsgebrek kan men in het centrum niet klagen. Althans tot het einde van de KoBra-werken.

 3. Reactie van tvb

  Die palmbomen irriteren mij ook enorm.
  Ik snap trouwens niet dat dit zomaar kan. Iedere centrumstad (ik spreek uit ervaring) heeft normaal strenge regels voor terrassen e.d. ondermeer om esthetische redenen, maar in Gent kan de grootste kitsch en misplaatste decoratie blijkbaar zomaar neergepoot worden op de Korenmarkt.
  Ja, dan nog liever stoffige stenen, dan dit kitscherige gedoe.

  • Reactie van kristof

   ik versta eigenlijk ook niet waarom de stad daar niet tegenin gaat. vorig jaar was er ook zo een discussie over die ‘beach’vlaggen die her en der in de stad opdoken en daar heeft de stad toch ook tegen geprotesteerd (met resultaat denk ik, ofwel ben ik ze zo gewoon dat ik ze niet meer zie) Er mag in ieder geval van mij actie ondernomen worden tegen die palmbomen.

 4. Reactie van De realist

  Wat er mij al veel meer stoort is die crèmekarre die daar altijd staat en ook op het St.-Baafsplein. Geen enkele toerist die nog een deftige foto kan nemen van het Belfort, St.-Baafs of de Korenmarkt of hij moet die lelijke crèmekarre derbij nemen. En zodra de zon schijnt rijdt die hier nog rond mee een irritant muziekske en dat allemaal omdat die onsympatiekeling zijn crèmekes wil verkopen.

  • Reactie van Hugues De Somere

   Muziekskes! Oh zwijgt. Dan wil een mens eens rustig genieten van een drankje en keuvelen over de dingen des levens op een zonnig terras, dan komt een zo’n pipo met een supergoedkoop draagbaar elektronisch orgel (maar wél luid) uw rust en het gesprek finaal om zeep helpen door deuntjes te reproduceren waar zelf Richard Clayderman door de grond van zou zakken. En neen, geen vijf minuutjes maar een dik halfuur lang om dan 10 meter op te schuiven en terug te beginnen met het vreselijk gejengel.

   -Wurgen- wil ik zo’n (ar)tiesten, dan. In gedachten doe ik dat ook: op een heel gruwelijk manier trouwens. <— Ironiealert! Voor diegenen die het niet snappen.

  • Reactie van Els-die Andere

   Ik ben blij dat er in het centrum nog echte crèmekes aan een kar verkocht worden. Het moeten niet allemaal cornetto’s en Magnums zijn toch?

 5. Reactie van Dominic Roelandt

  njam njam

 6. Reactie van Jean Marie DE WULF

  Wat hebben jullie toch tegen die “faastfoetketens”? Als er mensen of wezens voor die dingen opteren, laat ze toch doen! Als wij het voor kwaliteit hebben laat ons toch genieten!

 7. Reactie van rony coekaerts

  al met al valt het mee. gisteren er nog eens speciaal naar gekeken. je kan onmogelijk zeggen dat hun aanwezigheid zo overweldigend is: ik weet grotere pizzahut-toestanden dan dat klein geval op de korenmarkt. in shangai is ze zestig meter breed midden in de voornaamste winkel-wandelstraat! beneden grote vensters met vlammende uithangborden, boven een bankgebouw uit 1910.
  je kan onmogelijk zulke ketens verbieden, dat zou tegen de vrije markt zijn.
  persoonlijk ga ik daar niet vrijwillig binnen maar als mijn kinderen me geen keuze lieten…..:-)
  wat men wel kan beperken is de vernietiging van de architurele waarde maar daar hebben zich ook kleine middenstanders aan bezondigd, kijk maar naar de lange munt.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>