Buffalo’s zullen Wouter nooit vergeten

maandag 16 mei 2011 9u20 | Steven Heyse (tekst), Ann D'hondt (beeld) | reageer
Trefwoorden: , , , .

In 2011 is Gent ‘Sportstad van Vlaanderen’ en het is heus niet alleen AA Gent die week na week de Gentse trots verdedigt, ook in het basketbal en het volleybal zetten de Gentse ploegen hun beste beentje voor. Evenals de vele individuele Gentse atleten die, elk in hun discipline, keer op keer het beste van zichzelf geven. Van een daarvan hebben we afgelopen week afscheid moeten nemen en dat was ook de Buffalo’s niet ontgaan.

Wouter Weylandt was een Buffalo, een echte, in hart en nieren. Als hij kon, was hij erbij en als hij er niet bij was, wou hij weten hoe zijn ploeg het er vanaf gebracht had. De avond begon met een beklijvend eerbetoon aan Wouter. Niet met een minuut stilte, maar met een spandoek ‘ciao Wouter’, een staande ovatie en een oorverdovend applaus. ‘Wouter is een Buffalo’, klonk het en ook de blauwwitte supporters aan de overkant scandeerden mee. Een waardig afscheid en kippenvelmoment voor iedereen die Wouter goed of minder goed gekend heeft. Wouter, we vergeten je nooit!

voor wouter

De wedstrijd begon met voetbal zoals we dat willen zien: aanvallend richting het Genkse doel. De Limburgers bleven achteraan hangen en het regende kansen voor de Buffalo’s die duidelijk aasden op de openingstreffer. Ljubijankic, Arbeitman, Mboyo en debutant Ba, allemaal hadden ze hun kans maar keer op keer stuitten ze op de ijzersterke Genkse doelman. Gent bleef aanvallen en de corners volgden elkaar snel op, maar daar kwam maar geen doelpunt van.

buffalokes voor de laatste thuismatch courtois redt meerdere malen spectaculair kleine discussie met arzo AA gent domineert

Het duurde meer dan een half uur voor we ook van de bezoekers iets noemenswaardigs te zien kregen, maar net toen iedereen dacht dat we met een brilscore de rust zouden ingaan, gaf Kevin De Bruyne ons het nakijken. Wat tegen het spel in, maar met een, toegegeven, schitterend gekruld schot zette hij de 0-1 op het bord.

buffalolove mboyo in goede doen

Na de rust mocht El Ghanassy, die al een tijdje zwaar onder vuur ligt, zich nog eens bewijzen. Maar ook in de tweede helft was het Genk dat als eerste wist te scoren: 0-2. Gent putte hoop uit het penaltydoelpunt van Wils, na een overtreding op Mboyo. Terwijl de wedstrijd steeds heviger werd, bewees Arbeitman waarom hij op het veld stond door de gelijkmaker binnen te koppen. Met 2-2 konden de Buffalo’s misschien hun eerste zege in de play-offs binnenhalen, maar dat was buiten Ogunjimi gerekend die er in het slot van de wedstrijd nog 2-3 van maakte.

muurtje maken edson

De inzet en het aanvallend spel leverden de Buffalo’s alweer geen punten op, maar de laatste thuiswedstrijd van het seizoen was bij momenten een ware thriller waarvan zelfs Hitchcock zou watertanden en dus konden we al bij al tevreden huiswaarts trekken.

't es wederzijds

Dit was de officieel laatste blogpost van Gentblogt’s eigen Team Buffalo. Met drie schrijvers en een fotografe hebben we elke thuismatch van dit seizoen op Gentblogt gebracht. Een fijne ervaring, hopelijk ook voor u. We hopen volgend jaar opnieuw hetzelfde te kunnen doen, en misschien wilt u wel meewerken. Aarzel niet, contacteer ilse.

© 2011 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.