Vlaamse kortfilm Badpakje 46 heeft Jury prijs in Cannes gewonnen

maandag 23 mei 2011 11u04 | patricia | 2 reacties
Trefwoorden: , , , .

De kortfilm ‘Badpakje 46′ van regisseur Wannes Destoop is in Cannes in de prijzen gevallen. Zijn afstudeerproject aan het KASK vertelt het verhaal van Chantal, een mollig meisje dat traint voor een zwemwedstrijd. Ze heeft het moeilijk om haar weg te vinden in het leven. Veel vrienden heeft ze niet en thuis voelt ze zich enkel gesteund door haar stiefvader, want met haar stiefbroer kan ze niet overweg en bij haar moeder kan ze al evenmin terecht. In het plaatselijk zwembad, waar ze hard traint voor de komende zwemwedstrijd, voelt ze zich wel thuis. Wanneer ze een nieuwe zwembril nodig heeft, lopen de dingen niet helemaal zoals gepland en zet ze alles op alles om die zwembril te bemachtigen.

In de hoofdrollen zien we Janis Vercaempst, Wim Opbrouck, Lies Pauwels, Kenneth Vanbaeden, Johan Heldenbergh. Muziek is van de hand van Amatorski, gekend van hun Afrekening nummer 1 hit, Come Home.

Het was alweer zes jaar geleden dat er nog een korte Vlaamse film doordrong tot de Officiƫle Competitie van Cannes. Dat was Schijn van de maan van Peter Ghesquiere (2005). Een jaar eerder mocht Jonas Geirnaert (Basta, Neveneffecten) de Prijs van de Internationale Jury in ontvangst nemen voor zijn animatiefilm Flatlife..

© 2011 GENTBLOGT VZW

2 reacties »

  1. Reactie van koen victoor

    meer dan terecht! Proficiat aan Wannes en heel de ploeg van Badpakje 46!

  2. Reactie van hendrik

    super! dikke proficiat!