Dag van het Park

dinsdag 31 mei 2011 21u09 | Gudrun (tekst), Gudrun, Sven Sanctobin (beeld) | 1 reactie
Trefwoorden: , , .

Kun je je voorstellen? Ik woon in Wondelgem en werk in Mariakerke, en nóg kende ik het enorme park De Groene Velden niet. Te mijner verdediging: het landschapspark is er pas sinds 2005, maar dan nog.
Gelukkig was er afgelopen zondag de Dag van het Park, waarmee schepen Tom Balthazar hier in Gent het relatief onbekende park in de kijker wilde zetten. En wij zouden uw favoriete stadsblog niet zijn, mochten we geen kijkje gaan nemen zijn.

Dag van het Park

Er was vanalles te doen, vooral gericht op gezinnen met kleine(re) kinderen, zo bleek. Ik arriveerde met mijn jongens (7 en 4) rond half vier, en we gingen meteen kijken naar de voorstelling Beuh! van De Kip van Troje, een heerlijk stukje poppentheater over Carla de Koe (“Nee, Carla de krokodil! Nee, Carla de leeuw!” is intussen een veelgehoorde kreet hier thuis).

Dag van het Park Dag van het Park Dag van het Park

Daarna passeerden we even langs de Pretkamjonet, keurden we de schapen van de stadsherder, en konden met eigen ogen vaststellen hoezeer de herder zijn hond, en hoezeer de hond zijn schapen onder controle heeft.

Dag van het Park Dag van het Park

Er werd tussen het vele volk iets gedronken en geluisterd naar het optreden,

Dag van het Park Dag van het Park
en daarna deden we nog op de valreep mee aan het natuurbosspel, waarmee beide jongens een heel mooi vogelspeldje wonnen.

Dag van het Park

Onze fotograaf ging ook nog kijken hoe de Vogelbescherming Merelbeke een aantal vogels vrijliet.

Dag van het Park Dag van het Park

Ik kan het u verzekeren: dit park is een volwaardig alternatief voor de Bourgoyen of de Blaarmeersen. Uiteraard heeft het een gans ander karakter, dat kan ook niet anders, maar als u op een vrije dag een wandeling wil maken en u wil niet echt ver rijden, dan is dit een prachtige locatie. En laat gerust weten aan de redactie wat u ervan vond!

© 2011 GENTBLOGT VZW

Eén reactie op Dag van het Park

  1. Reactie van Ciesvandekwis

    Ook voor joggers zijn er parcours met juist gemeten afstanden te vinden. Interessant als alternatief op die eeuwige watersportbaan, of als je eens 8 ipv 5 km wil doen.