Zuiver watersnood

vrijdag 8 juli 2011 15u51 | Jasmin (tekst), Gents Milieu Front (beeld) | reageer
Trefwoorden: , , , .

Zwembroek: Check! Badeend: Check! Zwemvliezen: Check! Beste outfit ever voor de Miss/Mister Big Jump verkiezing: Check! Dan ben je helemaal klaar voor de Big Jump editie 2011!

Zondag is het weer zover. Dan strijden de Jumpers opnieuw op ludieke wijze voor proper water om aandacht (van de overheid en de verschillende verantwoordelijke besturen) te vragen voor zuiver water. Want er is namelijk nog heel wat werk aan de winkel. Er moet meer en beter werk gemaakt worden van meer gescheiden riolering, waterzuivering, afkoppeling van regenwater, etc. Totdat we – bij wijze van spreken, of toch niet? – weer elke dag in de kanalen en rivieren kunnen springen!

De Europese Kaderrichtlijn Water vereist dat het oppervlakte- en grondwater in Europa tegen 2015 van goede ecologische kwaliteit is. Dat gaat verder dan de bekende chemische waterkwaliteitsnormen en omvat ook doelstellingen voor waterfauna, plankton, planten en vissen die in het water hun stek moeten vinden. De waterkwaliteit in Vlaanderen is vandaag op vele plaatsen nog ondermaats.

Big Jump 2010 Big Jump 2010

Trek daarom zondag je leukste badkostuum aan, verkleed je als vis en laat je vervoeren door je opblaasdraak. De meest originele man en vrouw maken kans om één jaar lang Miss en Mister Big Jump te zijn. Heb je schrik van water of is je opblaaskrokodil ziek? Geen nood. We zorgen voor heel wat randanimatie. Bekende Gentenaars zoals Luc De Vos, De Neveneffecten en Low Impact Man geven het voorbeeld en zullen de eerste sprong wagen om 15 u. Fanfare Vooruit met de Kuit komt met een bende dolle majorettes en rare muzikanten de Jump opfleuren.

Praktisch

Zondag 10 juli vanaf 14 u. aan Portus Ganda, Gent. Jumpen kan vanaf 15 u. Schoenen zijn verplicht en springen is verboden voor mensen met een verminderde weerstand. Meer info kan je vinden op www.gentsmilieufront.be en op de Big Jump Facebookpagina

Big Jump 2010 Big Jump 2010 Big Jump 2010 Big Jump 2010 Big Jump 2010 Big Jump 2010

© 2011 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.