Puppetbuskersfestival 2011 op straat op 19 juli

woensdag 20 juli 2011 10u06 | San (tekst), Max Van Hemel (beeld) | reageer
Trefwoorden: , , , , .

Ha! De eerste dag van de Gentse Feesten waarop ik het warm genoeg vond om een zomerkleedje aan te doen. Geen rubberen laarzen, wintertruien, jas én regencape mee, enkel een kleedje aan, een licht giletje en voor de zekerheid toch maar de regencape meegenomen.

Vandaag gingen we gewoon naar de Korenmarkt. Een stoeltje vinden, een drankje drinken, een klapke slaan en, uiteraard, naar een paar voorstellingen van het Puppetbuskersfestival kijken.

Als eerst op ons programma stond Cia Dromosofista (I) met hun Historieta de un abrazo.

Cia Dromosofista Cia Dromosofista

Dit was de groep die vorig jaar de Luk Vincentprijs voor jong talent had gewonnen en die noch ik, noch uw fotograaf van dienst toen gezien hadden. Aangezien Veerle er toen zo lovend over was hebben wij dus deze kans met beide handen gegrepen en Veerle had gelijk: het is een zeer mooie voorstelling waarbij de muziek een zeer belangrijke rol speelt, taal geen rol speelt en gevoelens alles duidelijk maken.

Cia Dromosofista Cia Dromosofista Cia Dromosofista Cia Dromosofista Cia Dromosofista Cia Dromosofista Cia Dromosofista

Nog te zien op woensdag 20 juli om 15.00u op de Korenmarkt en op donderdag 21 juli om 15.00u in het EFTC.

We hadden even tijd om een drankje te halen en een beetje rond te kijken, want wij wachtten daarna op Fanfan la Marguerite (FR). Zij zouden om 16.30 Kabaret de Poche brengen, maar wat bleek: een foutje in de programmatie, want de groep komt pas morgen aan en zouden dus eigenlijk dan mogen geprogrammeerd gestaan hebben. Geen erg, want ondertussen konden we kennis maken met Dirk en even later was Teatrapo ook aanwezig en dus hebben we nog eens van het gezang van zijn Sophia genoten.

Wel voor het eerst op post vandaag was Théâtre Pas Sage (FR). Zij brachten L’Amour des deux Oranges of om het treffend met een openingslied te zeggen:

Plaisir d’amour ne dure qu’un moment
Chagrin d’amour dure toute la vie

Théâtre Pas Sage Théâtre Pas Sage Théâtre Pas Sage Théâtre Pas Sage Théâtre Pas Sage Théâtre Pas Sage

Een verhaal van liefde en ontrouw, van zoeken en op de bek gaan, van vinden en vasthouden, fijngevoelig met een humoristische noot. Woorden zijn overbodig, de muziek is een mooie begeleiding en de poppen spreken voor zich. De poppen zijn muppetachtige figuren en alhoewel ze niet zeer ingewikkeld zijn, zijn ze zeer treffend.

Nog te zien op woensdag 20 juli om 16.00u op de Korenmarkt en op donderdag 21 en vrijdag 22 juli telkens om 15.45u in het EFTC.

En die regencape heb ik jammer genoeg toch kunnen gebruiken vandaag, maar gelukkig niet in dezelfde omstandigheden als twee dagen geleden: er was een klein beetje regen, maar licht genoeg zodat we niet doorregend waren en volledig verzopen thuisgekomen zijn, en dat vind ik persoonlijk dan verwaarloosbaar.

© 2011 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.