Comedy in Ryhove

dinsdag 26 juli 2011 11u32 | Max Van Hemel | reageer
Trefwoorden: , , , , , , .

Ook bij deze Gentse Feesten was er comedy te zien. Grote namen die we kennen van op de TV maar ook optredens van minder bekend talent. Optredens die je voor een prikje een leuke avond bezorgen. In het Hof van Ryhove aan de Onderstraat organiseerden MooiMooi-Producties en het Masereelfonds het Comedy Festival Gent.

Op ons lijstje stond om te beginnen Jovanka Steele, een Gentse Amerikaanse die de draak steekt met de cultuurshock en de clich├ęs onder Amerikanen en Europeanen. Met hilarische typetjes en in fijne interactie met het publiek heeft ze het onder andere over de illusie die Amerikanen hebben dat alles in Europa op wandelafstand van mekaar ligt, dat Belgen mensen kussen die ze helemaal niet kennen, haar eerste Gentse woorden,… Ze geeft me een beetje een Nigel Williams gevoel met haar half Amerikaans-Engels, half Vlaamse show maar de humor smaakt absoluut anders.

Jovanka Steele Jovanka Steele Jovanka Steele

Ook nog op ons lijstje stond de try-out van Portie Mix met Weg waar we in het voorprogramma gratis en zomaar een mini-sessie Koen Michiels bij kregen. Koen is een beginnende stand-upper en vertelde ons over het triestige einde van zijn goudvis. Verdriet met een knipoog want binnen enkele minuten heb je begrepen dat Koen uit een niet alledaags gezin komt en dus de vis ook al niet van de meest normale is geweest.

Koen Michiels Koen Michiels Koen Michiels

Frank Boddin en Dieter van Obberghen vormen samen het duo Portie Mix. Portie Mix bracht een gebalanceerde show met voornamelijk grappige liedjes. Niet zo zeer het stand-up-circuit, misschien wat meer naar het cabaretachtige op, maar luchtige grappige teksten scoorden duidelijk bij het publiek. Wie ook de voorstelling “This appearing life” zag herkende Dieter meteen als de knorrende buurman.

Portie Mix Portie Mix Portie Mix Portie Mix Portie Mix Portie Mix

© 2011 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.