‘Stadshal beter dan smakeloze witte tenten’

donderdag 29 september 2011 9u25 | teun | 8 reacties
Trefwoorden: , , .

‘De stadshal is veel beter dan de smakeloze, witte tenten die er vroeger werden opgetrokken. Die hal gaat een mooi leven tegemoet’, zegt Lieven Decaluwe, schepen van Cultuur. Hij sluit niet uit dat de ijspiste op het Braunplein terugkeert, maar in ‘een heel andere opstelling’.

Lees meer bij De Gentenaar.

© 2011 GENTBLOGT VZW

8 reacties »

 1. Reactie van Frans

  Van het stadsbestuur moet je nu horen dat het jarenlang “smakeloze” witte tenten heeft toegelaten tussen onze monumenten. Raar argument.

 2. Reactie van BV

  Die ‘smakeloze’ tenten staan er wel maar 10 dagen per jaar, terwijl die ‘prachtige’ stadshal er wel 365 dagen per jaar staat.

 3. Reactie van Hugues

  Ach, met een paar smaakvolle palmbomen erbij zoals op de Korenmarkt zal het met die stadshal nog allemaal geweldig meevallen, wedden?

 4. Reactie van Hugues

  Tiens, dat niemand hierover valt: vandaag zag ik voor het eerst naast de stadshal in aanbouw een betonnen toren van zeker 15 meter hoog en 4 meter breed op nog geen anderhalve meter achter de St.-Niklaaskerk staan. Dat is pas een moord.

 5. Reactie van erwin schoors

  Hugues, dat is een liftkoker met daar bovenop de plek voor enig klokkegeluid. Klokke Roeland zou plaats moeten maken voor de Mathildisklok, die op haar beurt te zwaar blijkt voor den belforttoren. Ook de nieuwe sokkel voor de Fontein der Geknielden (de ‘pisserkes’) is ondertussen te herkennen. In het volgende mooie-plaatjes-filmpje, zie je de klok op 2:06 en 3:26. Ik wacht alvast op het green-e gevoel…

 6. Reactie van erwin schoors

  Ik vraag me trouwens af of er naast die lift en de trappen, nergens een hellend vlak voorzien is om het niveauverschil naar het parkje te overbruggen.

 7. Reactie van rony coekaerts

  hellende vlakken zijn voorzien: het concept richt er zich op.
  hoogteverschillen worden per definitie met lichtglooiende paden overbrugt.