‘Er kan echt geen auto meer bij’

woensdag 15 februari 2012 9u58 | teun | 5 reacties
Trefwoorden: , , .

‘Meer verkeer kan Gent niet aan.’ Dat zegt Dominique Van Den Eeckhaut, verkeerscoördinator bij de politie. ‘De verkeersknoop leidt tot agressie, frustratie, foutparkeren… Wil Gent leefbaar blijven, dan moeten we meer gebruik maken van fiets en openbaar vervoer. Maar nog meer auto’s in het centrum, neen, dat gaat niet.’

Lees meer bij De Gentenaar.

© 2012 GENTBLOGT VZW

5 reacties »

 1. Reactie van S

  We bestellen nu nog een parkeerstudie, die als leidraad moet kunnen dienen voor de volgende bestuursploeg’, aldus De Regge.

  Alweer een parkeerstudie?
  Waar het naartoe gaat/moet gaan lijkt mij anders duidelijk: geen auto’s meer binnen de r40.
  Er zijn ongetwijfeld nog veel meer fietsers (en voetgangers) dan auto’s bijgekomen. Dat verloopt bij momenten op sommige plaatsen (studentenbuurten) zo chaotisch dat het eigenlijk niet langer verantwoord is die verkeersstromen te mengen.

  En ipv van geld te pompen in lapmiddelen als toeritdosering zou men beter vertrekken van de idee dat centrumparkings sowieso niet houdbaar zijn op termijn.
  Het zal misschien niet meteen voor morgen zijn, maar het lijkt mij beter dat alle toekomstige maatregelen in het licht gezien worden van een ‘mobiliteitsplan 2.0′, want dat zit er ooit toch aan te komen.

  • Reactie van Tom Maertens

   Volledig akkoord. Je moet bijvoorbeeld eens tussen 11u en 15u in de Sint-Pietersnieuwstraat wandelen (ter hoogte van het Ufo). Hoe dat er daar nog geen ongevallen gebeurd zijn, hou je niet voor mogelijk. Bussen horen daar gewoon niet meer thuis (en auto’s eigenlijk ook niet meer). En inderdaad, verplaats alle centrumparkings naar de rand. Maar zorg dan wel voor een goeie verbinding van die rand naar het centrum. Met de tram doe je er veel te lang over.

 2. Reactie van Kurt

  Er zijn teveel auto’s doordat er teveel mensen zijn, inmiddels al meer dan 7 miljard.

  Het artikel hierboven is daar een illustratie van. En ‘t zal er idd/helaas niet op verbeteren…

  • Reactie van yves

   Vooral omdat zéér veel mensen zich een auto kunnen/willen permitteren. Op zich een handig gebruiksinstrument, maar vaak even comfortabel als een ziekenhuis met maar 1 operatiezaal of een café met 1 tap.
   Frustratie komt er vooral omdat ons jarenlang ingepompd werd “mijn auto, mijn vrijheid”. Het is goed dat nu ook de politie een andere boodschap geeft.

 3. Reactie van 3S

  De conclusie van de parkeerstudie kan maar één richting uit: de parkeertarieven moeten flink omhoog!

  Plaats op de weg en op de parking is schaars, en als de vraag hoger is dan het aanbod moet de prijs omhoog!