Stemt Gent met potlood of digitaal?

woensdag 15 februari 2012 9u55 | teun | 4 reacties
Trefwoorden: , , .

Het blijft, amper acht maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen, nog altijd onduidelijk of Gent met potlood of met de computer zal stemmen. Het welles-nietesspelletje over het digitale stemmen in Gent sleept al maanden aan, maar donderdag moet de knoop definitief doorgehakt worden.

Lees meer bij De Gentenaar.

© 2012 GENTBLOGT VZW

4 reacties »

 1. Reactie van laurensv

  Stemmen met de computer is een niet-doorzichtig, enorm complex gebeuren waarbij de gemiddelde burger heel moeilijk kan beoordelen of de verkiezingen eerlijk is verlopen.
  Ik heb nog steeds geen enkele goede reden gezien waarom we beter met de computer zouden moeten stemmen dan met potlood en papier.
  Potlood en papier zijn ook goedkoper en in deze tijd waar de stad op alles bespaart, ook op onderwijs (het laatste waar een intelligente samenleving op zou moeten besparen), lijkt het we dan ook heel vreemd dat er nog steeds die drang is om over te schakelen.

 2. Reactie van Roland

  Met potlood, het tellen achteraf gaat veel sneller dan met de computer: bewezen bij de telling met de computer bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen

 3. Reactie van Tim Rosseel

  Hoe ik zou willen stemmen?

  Ik open de bewuste stem-zondag mijn laptop, open http://www.ikwilstemmen.be, steek mijn identiteitskaart in de lezer, tik mijn pin code in en breng mijn stem uit. Klaar!

  Ok√©, terecht. Niet iedereen heeft deze ‘infrastructuur’, dus moet pen en papier blijven. Maar hoeveel manuren aan het opzetten van stemlokalen, manuren om de stemmen te tellen, computers zelf, verplaatsingskosten, … worden er niet uitgespaard?