Nachtbussen bedreigd

donderdag 16 februari 2012 8u28 | teun | 1 reactie
Trefwoorden: , , .

De Lijn moet stevig besparen en wil daarom in Gent nog dit voorjaar de nacht- en laatavondbussen schrappen. In een weekend zou de laatste bus om half één vertrekken, op een weekdag al om elf uur. Het stadsbestuur bekijkt of er snel een systeem met collectieve taxi’s ingevoerd kan worden.

Lees meer bij De Gentenaar.

© 2012 GENTBLOGT VZW

Eén reactie op Nachtbussen bedreigd

  1. Reactie van yves

    Eerste reactie was emotioneel, stijl “zijn ze nu zot”. Tot ik hoorde dat de nachtbussen rijden van 01u00 tot 05u00. Dat leek er qua einduur behoorlijk over. Dat kan je nog verdedigen/normaal vinden in een wereldstad, maar niet in ruimtelijke ordeningsramp als België. Een poging tot pragmatisme.
    Avond- en nachtbussen zijn vooral noodzakelijk om mensen te vervoeren die overdag de steden binnenkomen, en ‘s avonds of ‘s nachts naar huis willen. Al wie in de stad woont geniet hiervan mee. Zo vervult de Lijn haar rol als filebestijder en sociale mobiliteitsverschaffer. Half één lijkt me net te vroeg voor de grote massa. 5 uur lijkt me meer bedoeld om ongevallencijfers naar beneden te halen. Welk uur zou dan best zijn? Een poging: al wie naar de laatste film gaat en nog 1 of 2 glazen wil drinken… zal toch wel uiterlijk om 02u00 naar huis vertrekken. Dat is een redelijk uur. Om dit te realiseren moeten ze bij de Lijn vermoedelijk een andere CAO / uurroosterregeling onderhandelen, en is het simpeler om radikaal cfr die roosters te schrappen (of vergis ik me?). En: het nachtvervoer van de Lijn zal pas succesvol zijn als ook de NMBS later rijdt. Voor wanneer een nachttrein die nonstop Gent/Antwerpen/Brussel draait in de twee richtingen, en tot op een bepaald uur cfr de Lijn bv Kortrijk/Brugge/Gent?