Al 15 jaar KinkyStar

woensdag 28 maart 2012 16u47 | patricia (tekst), Evy Ottermans (beeld) | reageer
Trefwoorden: , , , , , , .

De Kinky Star viert dit jaar feest. Ze bestaan 15 jaar. En de Kinky Star is het muziekcentrum op de Vlasmarkt, een label, een club, radio, JonGeduld en Academy,… Het is duidelijk dat artistiek leider en founding father Luc Waegeman niet stil heeft gezeten. Wij gingen eens luisteren.

Gentblogt: 15 jaar Kinky Star dat is niet niks, een voor de hand liggende vraag: hoe is het allemaal begonnen? Zijn jullie eigenlijk steeds een muziekcentrum geweest?
Luc Waegeman: Ik drumde bij de SeXmachines (Danny Mommens, Jan Wygers) en we wilden in eigen beheer een EP cdeetje uitbrengen. Dit werd de EP “On Stage” EP. De single werd op de radio gespeeld en het werd een dance floor hitje, in Gent. ;-) Daar is de vzw-structuur uit ontstaan en ook de naam. Uit de spinsels van de SeXmachines startten we in 1997 het label, de club opende op 12 april 1997. En zoals ze zeggen: de rest is geschiedenis. Kinky Star is gegroeid tot een muziekcentrum met 3000 concerten, 100 releases en hebben we 10 jaar radio show op Urgent, 5 jaar JonGeduld (tienerproject). Er is de Academy waar professionele muzikanten op maat lessen aanbieden.

KinkyStar

Gentblogt: Wat zijn de hoogtepunten waar jullie goede herinneringen aan over houden?
Luc Waegeman: Eigenlijk zijn alle projecten, uitzendingen, releases en concerten ‘hoera’ momenten. Het succes van ‘t Hof van Commerce, zeker hun optreden op Rock Werchter, was wel een kippevelmoment. Het was de eerste en voorlopig enige maal dat we een Kinky Star op zo’n groot en belangrijk podium hebben gekregen. Elk jaar zijn de Gentse Feesten hét evenement van het jaar met Camping Vlasmarkt. En ook de verschillende fijne vrijwilligers stagiairs die het allemaal mogelijk maakten zo lang al, voor mij zijn zij degenen die al deze vele hoogtepunten mogelijk maakten.

Gentblogt: Zijn er ook mindere momenten geweest?
Luc Waegeman: Rechtszaken (geluid, belastingen,…) die we gelukkig hebben gewonnen. ;-)
En nu onlangs, het feit dat Schauvliege (Vl. cultuurminister) ons het beetje subsidie dat we ontvingen tot nu toe schijnt te gaan afnemen, …..vanwege besparingen….

KinkyStarGentblogt: Hoe willen jullie jullie verjaardag vieren?
Luc Waegeman: Met de gratis optredens tijdens onze feestweek van 10 t.e.m. 15 april (zie flyer), de digitale uitgave van een KinkyStar e-book vol met foto’s, getuigenissen, anekdotes, enz… , een KS tv online kanaal, een special KS radio show op Urgent.fm, super promo CD/vinyl paketten, limited 15 jaar KS t-shirts, buttons, stickers, enz…

Gentblogt: Zijn er nog grote of minder grote toekomstdromen?
Luc Waegeman: Nog vele concerten en fijne avonden in de club, met veel volk. Hoe meer pintjes hoe beter we de artiest kunnen vergoeden voor z’n concerten en jonge bands ondersteunen in hun ‘carrière’. Nog vele mooie digitale releases van independent bands en artiesten, vele te gekke radioshows,…

© 2012 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.