Drie nieuwkomers in top tien Gentse Open Vld-lijst

donderdag 29 maart 2012 14u33 | Michel Vuijlsteke | 24 reacties
Trefwoorden: , .

De Gentse Open VLD heeft donderdag zijn lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekend gemaakt. Eerste schepen Mathias De Clercq trekt de lijst, gevolgd door schepen Sofie Bracke en schepen Christophe Peeters. Stephanie D’Hose, voorzitter van Jong Vld Gent, staat op vier en huidig fractievoorzitter van de gemeenteraad Sami Souguir sluit de top vijf af.

De lijst, die op 28 maart werd goedgekeurd door het bestuur, weerspiegelt de solidariteit tussen verschillende generaties Gentse liberalen. Zo wordt de lijst geduwd door gemeenteraadslid Frank Wijnakker (plaats 47), OCMW-voorzitter Geert Versnick (plaats 48), schepen Catharina Segers (plaats 49), Open Vld-fractievoorzitter in het Vlaams Parlement Sas van Rouveroij (plaats 50) en Europees fractieleider Guy Verhofstadt (plaats 51). Samen met de hele ploeg van Open Vld Gent, staan zij voor een positief, verenigend, liberaal project voor Gent. Open Vld wil, daarbij steunend op haar uitgebreide bestuurservaring, ook in de toekomst het verschil blijven maken.

Gent is er ontegensprekelijk sterk op vooruitgegaan de voorbije jaren. Gent is geëvolueerd van een ietwat anonieme, grijze stad naar een dynamische metropool met een aantrekkelijk historisch hart, een bloeiend cultureel leven en een sterke economie. Open Vld heeft de voorbije dertig jaar die positieve ontwikkeling van Gent fundamenteel mee vormgegeven. Denk aan het autoluw maken van de binnenstad, de vele investeringen in sport- en jeugdinfrastructuur in de Gentse wijken en deelgemeenten, de uitgebreide stadsvernieuwing in de 19de eeuwse gordel, de vele impulsen voor onze economie, de grote investeringen in woonzorgcentra en welzijnsbureaus. Dit binnen een strikt financieel kader en zonder belastingsverhogingen voor de Gentenaars.

Open Vld Gent wil een beleid dat verder bouwt op al het goede van de voorbije jaren, maar bovenal nieuwe kansen benut en nieuwe wegen bewandelt. Gent staat vandaag immers voor grote uitdagingen, ondermeer op vlak van mobiliteit, migratie, onderwijs en leefbaarheid. Open Vld is daarbij dé garantie voor de verdere vooruitgang van Gent, dé sleutel voor een efficiënt, evenwichtig en ervaren bestuur. Absolute prioriteit is een kordaat veiligheids- en overlastbeleid om de leefbaarheid in onze wijken te garanderen.

Op vlak van mobiliteit kiest Open Vld resoluut voor een én-én beleid dat geen enkele vervoersvorm uitsluit. Open Vld Gent gaat verder voluit voor meer kwalitatieve, betaalbare woningen in duurzame groene wijken en een gevoelige uitbreiding van kinderopvang en basisonderwijs om de stad aantrekkelijk te houden voor jonge gezinnen. Open Vld wil verder nog meer inzetten op Gent als ondernemende, creatieve en innovatieve stad. Dit binnen een strikt financieel kader en als een efficiënte, effectieve dienstbare overheid. De Gentenaars krijgen daarbij alle kansen om mee te participeren aan het beleid en hun stad mee te beheren.

Bron: persbericht

© 2012 GENTBLOGT VZW

24 reacties »

 1. Reactie van Steven (b-west)

  Ik zou wel willen stemmen voor de open vld, maar tegelijkertijd heb ik moeite met iemand als De Clercq op de eerste plaats. Wat heeft die jongen eigenlijk al bewezen buiten (of zelfs binnen) de politiek? Ik kan me niet van de mening ontdoen dat de voornaamste reden dat hij zo hoog op de kieslijst staat zijn overbekende familienaam is.

  • Reactie van Frans

   Iedereen heeft wel moeite met bepaalde namen op gelijk welke lijst. Voorkeurstemmen dienen net om de volgorde om te gooien. Ik heb veel meer moeite met het schaamteloos inzetten (op alle lijsten) van lokvogels die hun mandaat niet opnemen of snel opgeven.

   • Reactie van Jean

    Als je stemt op een partij omdat er één of verscheidene lokvogels opstaan, dan ben je echt niet goed bezig. Maar inderdaad, vele mensen lijken zich daar nog aan te laten vangen.

    Verder ben ik van oordeel dat eenieder heel doordacht voorkeurstemmen moet uitbrengen. Daardoor kunnen waardevolle kandidaten misschien toch nog verkozen geraken. Je kan dit ook toepassen om oude of jonge krokodillen die bovenaan geparachuteerd worden, en die weinig kwaliteit en verdiensten hebben, naar onder te sturen.
    Maar dit is bijna onmogelijk, omdat zoveel meer mensen nog op de kop stemmen.

    Na de verkiezingen is het triomfalisme van sommige hoog geplaatste kandidaten vaak aanstootgevend. Vaak zijn ze enkel verkozen omdat ze profiteren van een deel van de kopstemmen en hun hoge plaats op de lijst.

 2. Reactie van Jean Marie DE WULF

  In de partijen wordt er toch een ernstige ontleding gemaakt van de voorkeurstemmen en van de aantrekkingskracht van elk kandidaat. De besluiten ervan kunnen de opties voor de volgende jaren beïnvloeden. Lijstduwers zijn even belangrijk als alle andere kandidaten.

 3. Reactie van lukas

  een mens vraagt zich toch af wie dan die drie nieuwkomers in die onbekende top-10 zijn…

 4. Reactie van nice as ice

  Wat valt mij op? Deze lijst bestaat voor een groot deel uit a) Belgicisten, b) Kinderen en kleinkinderen van… c) Franskiljons.
  Ze zullen overigens nu nog minder in de pap te brokken hebben. Schoon gehoorzamen en aan het handje lopen van de links – tot extreemlinkse samenwerking.
  Triestig, enorm triestig…

  (PS: De fractieleider zélf is helemaal geen liberaal maar wel een rode jongen)

  • Reactie van lieve

   Oeps, wat een analyse! Daar krijg ik het koud van.

  • Reactie van Het Loze Vissertje

   inderdaad wat wij nodig hebben zijn echte Vlaamse mensen, niet dat soort volksvreemde elementen. gewoon vlaamse mensen die hard werken voor hun brood. Het word tijd dat de Vlamingen terug baas worden in hun eigen stad en niet die franskilons.

   • Reactie van nice as ice

    Ik vind het vreemd dat bovenstaande mensen geen interessant maar enkel een cynisch antwoord formuleren. Moet overigens kunnen…

    • Reactie van Het Loze Vissertje

     Ik vindt het vreemd dat u mijn antwoord niet interessant vind. ik zeg toch net hetzelfde als uzelf zegt? te veel franskilons, en te weinig vlamingen? de echte vlamingen weten wat ze moeten doen!

     • Reactie van The Tower

      Om écht scherpe en minder doorzichtige provocaties te kunnen formuleren ga je nog veel boterhammen moeten eten, Visser! En de dt-regels nog eens doornemen kan ook geen kwaad. Flinke jongen.

     • Reactie van laurensv

      Echte Vlamingen schrijven Vlamingen met een echte hoofdletter anders zijn het geen echte Vlamingen.

     • Reactie van Het Loze Vissertje

      Dat is helemaal geen provocatie! Meer dan de helft van de gentenaars denkt zoals ik. Dat zullen we in oktober wel zien. Dat zal het rap gedaan zijn met uw linkse praat. Deze stad heeft lang genoeg geleeft onder het juk van de rode wereldverbeteraars.

   • Reactie van BV

    ‘Volksvreemde elementen’, die term alleen al … doet mij denken aan etnische zuiveringen.

  • Reactie van laurensv

   Alle lijsten bestaan uit kinderen en kleinkinderen van…
   Als je moeder een slagerij had, is het dan slechter van zelf ook slager te worden?
   Als je vader gemeenteraadslid was, is het dan slecht dat ook te willen worden?
   Iedereen stemt voor wie hij/zij wil, al zijn dat dan Belgicisten of Franskiljons.
   Ik zie niet in wat dat thema doet in een gemeenteraadsverkiezing behalve dan om te maskeren dat je geen plan hebt voor een beter Gent.

   • Reactie van Jean

    … en echte Belgen én Vlamingen schrijven belgicisten en franskiljons met kleine letter.

    En je schrijft : “… is het dan slechter van slager te worden….”. Het moet zijn “om slager te worden.

    Dus beter even nadenken vooraleer iemand, omwille van een andere mening, aan te vallen door deze persoon taalfouten aan te wrijven. Hou het bij de inhoud !

    De pot verwijt de ketel…

    • Reactie van The Tower

     Ik dacht in alle geval oprecht dat de tussenkomsten van het Vissertje sarcastisch bedoeld waren. Blijkt een vergissing te zijn, wat het nog pijnlijker maakt. Voor het overige heb ik nogal moeite met au sérieux nemen van de inhoud (zo die er al is) van tussenkomsten die barsten van de dt-fouten. Je kan die eenvoudige regels op een half uur aanleren, ze zijn écht niet moeilijk.

     • Reactie van 3S

      Ik denk nog altijd dat ze sarcastisch bedoeld zijn :-)

      Waarom veronderstel je nu van niet?

    • Reactie van laurensv

     Echte Vlamingen verbeteren geen taalfouten!

     • Reactie van The Tower

      Het Vissertje is òfwel slecht in sarcasme, òfwel een simpele ziel. En wat échte Vlamingen doen met taalfouten weet ik niet, maar mij doen ze pijn aan de ogen :-)

     • Reactie van Het Loze Vissertje

      Dus omdat ik niet lang naar school ben geweest mag ik van u geen mening hebben? Awel merci!

  • Reactie van 3S

   nice as ice,

   Bedoel je de Gentse, de Vlaamse of de Europese fractieleider?

 5. Reactie van yves

  Over de inhoud: “Op vlak van mobiliteit kiest Open Vld resoluut voor een én-én beleid dat geen enkele vervoersvorm uitsluit.” Ik vernam dat een studie over mobiliteitsbeleid in Europese steden uitwees dat steden met een én-én beleid op geen enkele vorm van mobiliteit excelleren: maw alle vormen van mobiliteit zijn maar zus en zo. Dat lijkt me ook de samenvatting van het Gents mobiliteitsbeleid: geef zowel openbaar vervoer, fietsers als automobilisten een béétje zijn zin, en je bekomt een onefficiënte mobiliteit. Om het es heel cru te stellen: mocht men de stad/provincie/gewest/land leefbaarder willen maken door radikaal de kaart van openbaar vervoer te trekken, men mag van mij prompt het fietsbeleid beperken tot de randgemeentes. Maar dan wel radikaal, hé… stijl Basel.

  • Reactie van 3S

   Bedoelen ze met én-én-beleid:

   Voor de automobilisten meer parkeerplaatsen in de stad zodat de tram- en buslijnen op de invalswegen mee in de file belanden?

   En voor de OV-reizigers meer trams en bussen, omdat als gevolg van die extra files de trams en bussen er langer over doen?

   En voor de Vlaamse begroting een meevaller omdat die extra trams en bussen weer kunnen geschrapt worden omdat die ondankbare burgers er niet mee willen rijden wegens te traag?