‘Dit kan een groot woonproject worden’

dinsdag 10 april 2012 9u04 | teun | 2 reacties
Trefwoorden: , , .

Het stadsbestuur verkoopt het voormalige gebouw van de dienst Schoolgebouwen aan de Augustijnenkaai 2. ‘Een uitzonderlijke kans voor een projectontwikkelaar om hier iets moois te realiseren’, stelt schepen van Facility Management Christophe Peeters (Open VLD). ‘In deze buurt komt niet vaak een pand van dergelijke omvang vrij.’

Lees meer bij De Gentenaar.

© 2012 GENTBLOGT VZW

2 reacties »

  1. Reactie van Roland

    Geld in ‘t baksken … als het verkocht geraakt.

  2. Reactie van Jean Marie DE WULF

    Ik hoop dat in de bijhorende verkoopsacte de wensen van de naaste buren zullen ingevuld worden.
    Anderzijds hoop ik ok dat men niet zomaar alleen de kant van de Augustijnenkaai wil beschermd houden: in de Lievestraat staat nog het (slecht)gerestaureerd huis van de Melun,Burggraaf van Gent, medewerker van keizer Karel V. in de binnenconstructie kan men nog hele stukken van het oud huis terugvinden: de moeite waard om eens mooi aan te pakken en te restaureren! Het kan de volledige site ten goede komen.
    De gothische straatgevel van dat huis is één van de enige voorbeelden in Gent van een kleinere gevel naar Brugs model, namelijk in twee diepsten (cfr gevel van de Bijloke.)