Toeritdosering werkt eindelijk

donderdag 19 april 2012 12u32 | Veerle | 3 reacties
Trefwoorden: , , , , .

Het veelbesproken toeritdoseringsysteem aan het kruispunt van de stadsring met de Kortrijksesteenweg werkt eindelijk. Het gaat om een testfase.

‘Voorlopig testen we het systeem’, zegt Isabelle Colbrandt van De Lijn. ‘We bekijken hoe vaak en wanneer het nodig is. Binnen de maand komt er een evaluatie.’

Lees meer in De Gentenaar

© 2012 GENTBLOGT VZW

3 reacties »

 1. Reactie van Frans

  Ben echt benieuwd hoeveel bestuurders zich gaan houden aan het “oplichtend” verbod op rechts af te slaan in de Kortrijksepoortstraat, voor zover ze die nieuwe borden ook opmerken. Soortgelijke (permanente) verbodsborden op dezelfde ring (Rooigemlaan/Malem/Leiekaai) worden straal genegeerd.

 2. Reactie van yves

  Ging men daarom geen nummerplatenherkenning installeren?

 3. Reactie van 3S

  Uit een vraag in de gemeenteraad:

  “1. De discussie had enkel betrekking op de kosten voor camerabewaking. Tijdens het voorafgaande onderzoek en ontwerpproces zijn alle partijen er altijd van uitgegaan dat deze kosten gedragen worden door het Vlaams Gewest, AWV. Het is pas op het ambtelijk overleg op 17/01/2012 dat AWV voor het eerst formeel te kennen gaf geen middelen te voorzien voor aankoop van camera’s en software. Ondertussen is dit verder besproken met AWV en staan zij in voor de aankoop en software.
  2. AWV argumenteert nu – niet onterecht – dat het concept van de toeritdosering veel complexer is geworden door het behoud van de groene middenberm, de zogenaamde ‘Alpentuin’. Hierdoor wordt ook de handhaving complexer.

  [...]

  Streefdatum voor indienstname van de eigenlijke toeritdosering, los van de handhavende camera’s, is 2 april 2012. De camera’s zullen in juni geplaatst worden Indien nodig zal er in de tussentijdse periode verhoogd politietoezicht zijn. ”

  http://www.gent.be/eCache/THE/34/409.cmVjPTE3NzA0Nw.html