Campagnebeeld Gentse feesten

maandag 23 april 2012 16u27 | patricia | 3 reacties
Trefwoorden: , .

Elk jaar is het een beetje spannend uitkijken naar het nieuwe campagnebeeld van de de Gentse feesten. Wie het zou bedenken, was al geweten, want vorig jaar werd de opdracht voor drie jaar gegund aan het reclamebureau Modulo uit Melle. Wat zouden ze bedenken na de grappige en lieve egel?

Gentse feesten En dan halen we de tekst uit het persbericht er maar even bij: “Het campagnebeeld van 2012 is een ongewoon en blijgeestig plaatje dat onmiddellijk tot de verbeelding spreekt. De mythische en sprookjesachtige figuur van de draak en de levenslustige jongedame vormen een verrassende combinatie die meteen voor een enthousiaste sfeerzetting zorgt. De draak heeft een duidelijke connotatie met de stad Gent. Als bekend stadssymbool troont de Gentse draak al eeuwenlang bovenop het belfort en waakt over zijn stad. De draak staat in de campagne dan ook symbool voor het fiere en bruisende Gent. Dat beeld brengt het Gentse karakter van de Feesten naar voor. Het rebelse karakter van de Gentenaar komt hier ook duidelijk tot uiting. De uitgelaten cowgirl staat voor het ‘volkse’ karakter van de Gentse Feesten. De Gentse Feesten is het culturele volksfeest bij uitstek; op geen enkel moment is er zoveel volk op de been in de binnenstad en is er tien dagen lang zoveel te beleven. De sympathieke en vreugdevolle uitstraling van het meisje bovenop het sterke en machtige dier maken haar in zekere zin tot een beminnelijk volksfiguur. De zwierende handtas in de lucht toont haar enthousiasme en is een subtiele verwijzing naar de ‘Dag van de Lege Portemonnees’. ”

Ik vind het alvast een geslaagd campagnebeeld en kijk er naar uit om ze in de straten te zien hangen. Het geeft meteen een vrolijk zomers gevoel. De campagne voor de Gentse Feesten loopt in heel België, Noord-Frankrijk en Zuid-Nederland. Er wordt zowel on- als offline gewerkt. De website wordt aangepast en ook nu weer wordt van verschillende sociale media zoals Facebook en Twitter gebruik gemaakt. Voor het offline gedeelte zullen er affiches, folders, stickers, enveloppen, enz. gedrukt en verspreid worden.

Vanaf woensdag kan je in de stadswinkel weer terecht voor een t-shirt, trui, petje of rompertje. Na het succes van vorig jaar worden opnieuw twee kledinglijnen gelanceerd. In de klassieke lijn, met de opdruk ‘Gentse Feesten sinds 1843’ worden de volgende producten verkocht: Pull met kap (unisex), T-shirt voor dames en heren, petten en rompertjes. De kledingstukken zullen in verschillende kleuren verkocht worden. Zo zullen de kleuren grijs, wit, rood, zwart en blauw beschikbaar zijn. In de themalijn, met opdruk van het campagnebeeld van de Gentse Feesten 2012, worden T-shirts voor dames, heren en kinderen verkocht in de kleuren wit, zwart en rood. Voor een t-shirt betaalt u 15 euro (10 euro voor een kindert-shirt).

En om u helemaal in de stemming te brengen maakte de Dienst Evenementen en Feesten alvast haar eigen projecten bekend, met een aantal klassiekers zoals de Gentse Feesten Parade 2012 (14 juli), Bal 1900 (15/7), de 39ste editie van de rondgang van de Stroppendragers en Keizer Karel (20/7), de aperitief- en theeconcerten, de artistieke aperitieven (ook al voor de 38ste keer),… maar ook een aantal nieuwe elementen, zoals een wandelparcours langs kunstgalerijen en kunstinstallaties. Die wandeling brengt de bezoekers naar verschillende kunst gerelateerde plaatsen in Gent. Zo zullen onder andere Galerij Link, galerij Arttrack, fotogalerij Flinxo, Van Eyck zwembad, de kunstboot aan de Visserij en galerij Some-Thing-Els de revue passeren. Ook nieuw zijn de poëzienamiddagen, van woensdag 18 tot en met vrijdag 20 juli 2012, presenteren verschillende dichters in de Lakenhalle van het belfort hun teksten aan het grote publiek. Deelname aan de Poëzienamiddagen is gratis; reserveren is niet nodig. En voor wie vorige jaren te laat was om zijn ticketje te kopen: Erika Pauwels brengt opnieuw jong zangtalent in opera-, operette- en musicalfragmenten in de opera op zondag 15, zaterdag 21 en zondag 22 juli, telkens van 15 tot 17 uur. Tickets: 5 euro, via Uitbureau.

© 2012 GENTBLOGT VZW

3 reacties »

  1. Reactie van Jean Marie DE WULF

    Zeer plezante affiche, pretentieloos, eenvoudig, zegt inderdaad echt waar de gentse feestenvoor staan!

  2. Reactie van Greet

    Het belangrijkste artikel van het jaar :) Jeuj!!

  3. Reactie van Frans

    Daar gaan ze weer, de “subtiele verwijzingen”. :-)