Jazzcarrousel Ekkergem

vrijdag 27 april 2012 13u07 | Bruno Bollaert | 1 reactie
Trefwoorden: , , , , .

Een kleine maand geleden verscheen er plots een uitnodiging op facebook: WoFo speelt Raymond Scott (ondertussen hernoemd naar The Wofo Sextette plays looney tunes, merry melodies & more). Niet alleen de verwijzing naar Raymond Scott had mijn aandacht getrokken (tijdens het filmfestival had ik Deconstrucing Dad gezien, over The Music, Machines and Mystery of Raymond Scott), maar ook de locatie. Het concert zou immers plaatsvinden in de belvedère van de Boekentoren. Een laatste concert voor de verbouwingen! De uitnodiging kwam er op 25 maart, en het concert bleek zo populair dat op 5 april reeds een extra concert werd aangekondigd. Beide concerten zijn ondertussen geheel volboekt, maar geen nood, u kan de muziek nog steeds gaan beluisteren op 27 mei tijdens de Ham Sessions.

Het concert in de Boekentoren wordt georganiseerd door Inside Jazz, een jonge vzw waar we op Gentblogt al eerder hebben over bericht (Ook grote bands houden van kleine kamers!). Inside Jazz organiseert huiskamerconcerten: intieme, kleinschalige jazzconcerten bij de mensen thuis of op bijzondere locaties zoals in de Boekentoren. Onlangs publiceerden ze een video die illustreert hoe dat eraan toe gaat:

Op 5 mei (volgende week zaterdag) organiseert de vzw een Jazzcarrousel in Ekkergem. Ekkergem is in Gent bekend van TV Ekkergem (dat een vaste stek heeft hier op Gentblogt), van de scheve kerktoren waarvan naar verluidt de architect zich uit ontsteltenis heeft gestort, en van het politiecommissariaat waar onlangs een portefeuille werd ontvreemd.

Zes koppels stellen er volgende week zaterdag echter hun huiskamer ter beschikking voor zes concerten. De huiskamers liggen op wandelafstand van elkaar en zijn opgedeeld naar grootte: drie kleinere small rooms, en drie grotere… u raadt het al big rooms. In de small rooms kan u terecht voor concerten van Sam Vloemans, Too Noisy Fish en Bart Quartier solo; in de big rooms treden Hijaz, Steven Delannoye trio feat. Peter Delannoye, en de Home Cookin’ Band aan. U bepaalt vooraf welke kamers u aandoet, en alle deelnemers worden op het einde van hun ‘ronde’ uitgenodigd in het lokale schooltje voor een optreden van Nomad Swing en een DJ set van The Balcony Jumpers. Jazzmuzikanten kennende, zou het ons niet verwonder moest er achteraf nog duchtig gejamd worden ook.

Inside Jazz Inside Jazz

Wie die muzikanten wel mogen zijn? Sam Vloemans is een trompettist uit Antwerpen –hij bracht bijvoorbeeld in 2008 Bord du nord uit, wat hem een tournee met de JazzLab Series opleverde; Too Noisy Fish (en niet ‘Two Noisie Fish’ zoals op de affiche staat), dat zijn FES’ers Peter Vandenberghe, Kristof Roseeuw, en Teun Verbruggen; Bart Quartier is een vibrafonist die zopas een duo-album met Bart Van Caenegem heeft uitgebracht; Hijaz wordt omschreven als een huwelijk tussen piano en oud; de broers Delannoye spelen sax en trombone –Steven is net terug van een jaartje New York; en de Home Cookin’ Band is een Big Band gegroeid uit het Gemeentelijk Muziekatelier Merelbeke, onder leiding van Filip Verneert.

U rest alleen nog te kiezen tussen de small rooms en de big rooms. Voor geen geld ziet u er drie groepen aan het werk (én de afsluiters), en kan u meteen ook eens bij de buren binnenkijken. Niet twijfelen.

De Jazzcarrousel Ekkergem vindt plaats op zaterdag 5 mei 2012 en vangt aan om 19.30u. Deelname kost 12,50 euro. Inschrijven kan via de website van Inside Jazz.

© 2012 GENTBLOGT VZW

Eén reactie op Jazzcarrousel Ekkergem

  1. Reactie van Sinia Tamara

    Zorg dat je erbij bent