Wok Bujumbura

woensdag 2 mei 2012 14u31 | Animuz | reageer
Trefwoorden: , , , .

Vrijdag is het weer zover. Voor het tweede jaar op rij organiseren de mannen en vrouwen van Rock Bujumbura Wok Bujumbura. Vorig jaar was ik erbij in het Pierkespark in de Brugse Poort en het was er lekker en plezant. Dit jaar zal er gewokt worden op DOK en zal ik er opnieuw bij zijn. Ik ga graag uit eten en ik doe het al helegans gaarne wanneer er een goed doel mee gesteund wordt.

WokBujumbura

Rock Bujumbura is namelijk niet zomaar een vereniging van vrienden. Het is een project dat jongeren in Centraal-Afrika de kans geeft hun muzikale droom waar te maken: het oprichten van een eigen muziekgroep. Door een gebrekkige muziekinfrastructuur en groot tekort aan degelijke muziekinstrumenten is dit vandaag nagenoeg onmogelijk. Vooral de steden in het binnenland van Burundi en DRCongo kennen zo goed als geen muziekinfrastructuur.

Om de jonge, al dan niet beginnende, muzikant te ondersteunen, richt Rock Bujumbura repetitieruimtes op in Burundi en Oost-Congo. Hiervoor zoeken ze steun bij de Belgische bevolking. Via verschillende kanalen zamelen ze tweedehands muziekinstrumenten in. Onder andere muzikanten, concertzalen en muziekbedrijven schenken instrumenten en toebehoren aan het project. Dit gaat van elektrische gitaren, drums en versterkers tot PA, belichting en podiumboxen.

De ingezamelde muziekinstrumenten worden in technische scholen nagekeken op defecten en waar mogelijk gerepareerd door leerlingen mechanica, elektronica en houtbewerking. Door deze studenten nauw bij het project te betrekken, creëert Rock Bujumbura een band tussen jongeren in het Noorden en het Zuiden. Vlaamse tieners helpen hun Afrikaanse leeftijdgenoten door de reparatie van muziekinstrumenten.

De goed werkende gitaren, versterkers, drums, etc. worden met steun van Wereldmissiehulp naar Centraal-Afrika gestuurd. Rock Bujumbura ontleent de instrumenten kosteloos aan enkele lokale verenigingen waarmee we een partnerschap aangaan. Deze organisaties richten onder andere repetitieruimtes op en openen hun deuren van jonge muziekliefhebbers.

WokBujumbura WokBujumbura

Om aan fondsen en muziekinstrumenten te geraken, organiseren ze geregeld inzamelacties. Zoals nu vrijdag tijdens Wok Bujumbura. Net als de zeer gesmaakte editie van vorig jaar in de Brugse Poort serveren ze de volgende ingrediënten: een heerlijke wok, een frisse pint, een originele veiling en massa’s ambiance in een origineel kader. O en mocht je nog een rockinstrument ergens liggen hebben dat je kan missen, breng maar mee!

Praktische info
Wok Bujumbura vindt plaats op vrijdagavond 4 mei vanaf 16 u. op de DOK-site. Kaarten voor de wok kosten € 10 (€ 6 voor -12). Je kunt eten van 17 tot 21 u. Schrijf je in via info@rockbujumbura.org, dan houden ze een wok opzij voor jou.

© 2012 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.