Opendeurweekend van het HISK

zaterdag 12 mei 2012 14u23 | Max Van Hemel | 1 reactie
Trefwoorden: , , , .

Dit weekend is het opendeur aan HISK, Hoger Instituut voor Schone Kunsten. Een interessante collectie aan internationale kunst door jonge kunstenaars in de legerkazerne aan de Charles de Kerckhovelaan 187a (dezelfde ingang waar het MSK tijdens de verbouwingen huisde).

Opendeur HISK

Na een ietwat rare wandeling door de kazerne krijg je een uitgebreide kijk in de kamers van één van de gebouwen. Per kamer stelt een kunstena(a)r(es) het beste van zichzelf voor. Een handig boekje en een plannetje laten je toe om ook wat geheugensteuntjes aan te brengen tijdens de rondgang. Al was het maar om thuis wat websites op te zoeken of met je favoriete kunstenaars Facebookvriendjes te worden. Ik heb, misschien wat oneerbiedig, ezelsoren aangebracht bij elke kunstenaar die ik best wel de moeite vond. Ik wist 6 op 23 hoeken om te plooien, wat op zich niet mis is. Maar zoals altijd: “les goûts et les couleurs…”.

Opendeur HISKOpendeur HISK

Ik heb veel toffe dingen gezien, ik heb ook dingen gezien waarbij ik begon te twijfelen of ik nu naar een kunstwerk of een stuk decor aan ‘t kijken was. Maar ik zag vooral een groot aantal enthousiaste mensen die deze kans met beide handen grijpen om verdere connecties te leggen en zodoende hogerop te geraken. En dàt is interessant, want sommigen zijn echt goed op weg. De ambitie is groot en ze zijn gretig om de bezoeker ook een woordje uitleg te geven. Spijtig dat de internationale student nog niet goed begrijpt dat publieke ruimtes ook rookvrije ruimtes dienen te zijn, ook voor kunstenaars…

Opendeur HISKOpendeur HISKOpendeur HISKOpendeur HISK

Noteert u voor mij ook even deze namen? Sara Bjarland met een mix van natuur en cultuur, Line Boogaerts met leuke werken op ramen, Andris Eglitis en de donkere bomen, Erika Hock die een zeer interessante voorstelling brengt van kunst in architectuur, Garry Leddington en Ben Van den Berghe van wie de site sinds gisterennacht online is. Maar laat mijn selectie zeker niet beperkend zijn en noteert u vooral uw eigen bevindingen in een reactie op dit artikel.

Opendeur HISKOpendeur HISKOpendeur HISK

Opendeur HISK loopt nog op zaterdag 12, zondag 13 en maandag 14.05.2012 telkens van 14u tot 20u met diverse performances en video’s op verschillende tijdstippen.
Charles de Kerckhovelaan 187a

© 2012 GENTBLOGT VZW

Eén reactie op Opendeurweekend van het HISK

  1. Reactie van vande putte patrick

    abstacte èènvoud vind ik,mooi concept op de voorstelling.

    mvg Pat