Sanne Bartier wint posterprijs Biomedische Laboratoriumtechnologen

vrijdag 18 mei 2012 17u24 | Michel Vuijlsteke | reageer
Trefwoorden: , .

Sanne BartierSanne Bartier, vorig jaar afgestudeerd als professionele bachelor Biomedische Laboratoriumtechnologie (afstudeerrichting Medische Laboratoriumtechnologie) aan de Technologiecampus Gent, won de posterwedstrijd 2012 met haar eindwerk rond antibioticaresistentie in het kader van haar bachelorproef in het AZ Groeninge te Kortrijk.

Ze ontving de prijs uit handen van de Beroepsvereniging van Biomedische Laboratoriumtechnologen.

De wedstrijd wordt gehouden onder alle hogescholen die de opleiding Biomedische Laboratoriumtechnologie aanbieden. Aan de prijs is niet alleen een geldsom verbonden van 150 euro. Sanne mag bovendien in de maand oktober op het Europees buitenlands congres van de EPBS (European Association for Professions in Biomedical Science) in Denemarken haar poster voorstellen.

Sanne heeft bijzonder zinvol werk verricht in het onderzoek op multiresistente stafylokokken. Over de jaren heen werden antibiotica overvloedig maar soms ook onoordeelkundig gebruikt. Dit heeft bijgedragen tot sterke verspreiding van resistentie bij bacteriën, waardoor artsen genoodzaakt zijn dure of toxische antibiotica voor te schrijven.

Sanne Bartier heeft een nieuwe geautomatiseerde test voor het opsporen van antibioticaresistentie bij stafylokokken geëvalueerd, waardoor infecties beter behandeld kunnen worden.

Het eindwerk werd uitgevoerd onder begeleiding van Dr. Michaël Boudewijns en Dr. Johan Colaert van AZ Groeninge Kortrijk en Dr. Monique Pyckavet van KAHO Sint-Lieven Technologiecampus Gent.

Een andere afgestudeerde, Shana Robbrecht, werd derde in dezelfde posterwedstrijd.

Bron: persbericht

© 2012 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.