Het Infopunt Project Gent Sint-Pieters komt naar u toe

dinsdag 5 juni 2012 20u05 | ElsS (tekst), Project Gent Sint-Pieters (beeld) | 6 reacties
.

Er beweegt iets in de omgeving van het Sint-Pietersstation, dat kan niemand ontgaan zijn. Het station ondergaat grote veranderingen. Over enkele jaren moet Gent-Sint-Pieters één van meest moderne stationscomplexen in België zijn met ruime perrons, nieuwe sporen en een open hal met winkeltjes, horecazaken, een Lijnwinkel en een infopunt van de toeristische dienst. Onder de treinsporen komt er ook een nieuw tramstation en er wordt gebouwd aan een nieuw busstation.  

Om de communicatie over alle werken in de stationsomgeving te bundelen naar het publiek werd dan ook een infopunt opgericht. Aanvankelijk vond het punt onderdak in een gebouw van de NMBS, nu huizen ze al enige tijd in een donkerrode container op hoge poten, met zicht op de sporen. Het infopunt zorgt o.a. voor de organisatie van werfbezoeken (die steeds op heel veel deelnemers kunnen rekenen) en de publicatie van een nieuwsbrief die verspreid wordt in het stationsgebouw en ook als bijlage in het Gentse Stadsmagazine zit.

InfoSint-Pieters

Begin juni komt het Infopunt ook zelf naar de reizigers. Medewerkers zullen op 6, 7 en 8 juni in de namiddag aanwezig zijn in de stationshal om nog vlotter bereikbaar te zijn voor vragen over de werken in en rond het station. Ook de nieuwsbrief van juni met een update van de werken zal beschikbaar zijn. De reizigers krijgen bovendien een flyer over de tijdelijke wijzigingen in het bus- en tramverkeer begin augustus. Reden daarvoor is de start van de bouw van de zijarm van het nieuwe kantoorgebouw op de kop van de Fabiolalaan. 

Langs de sporen richting Brugge zal de komende jaren een nieuw stukje stad ontstaan met kantoren, woningen, een park en pleintjes. Het eerste gebouw – de Link of het Virginielovelinggebouw – groeit dag na dag. In augustus start de bouw van het tweede deel van dit gebouw, een arm boven de tramsporen van Lijn 1. Dit zal gedurende een drietal maanden een aantal belangrijke wijzigingen tot gevolg hebben voor de bus- en tramgebruikers. De juiste stand van zaken kan je steeds terugvinden op de website van De Lijn en van het Project Gent Sint-Pieters.

De infostand is in de stationshal te vinden op woensdag 6 en donderdag 7 juni van 15 tot 18 uur en op vrijdag 8 juni van 15 tot 17 uur. 

© 2012 GENTBLOGT VZW

6 reacties »

 1. Reactie van marc

  wellicht handelt het Infopunt naar best vermogen (dat mag ik toch hopen), maar het blijft schrijnend dat ze zelf weinig of geen macht hebben om dingen in beweging te zetten die voor verandering en verbetering vatbaar zijn. Als je op deze manier moet werken, kun je toch niet au sérieux worden genomen?

 2. Reactie van marc

  bijvoorbeeld dat het wéken duurde eer de verlichting op de Voskenslaan deftig werkte. Mail op 13/11 (antwoord dat Eandis op de hoogte was van het probleem), mail op 28/11 (antwoord dat Eandis in week van 5 december de verlichting komt aansluiten), mail op 16/12 want nog steeds geen verlichting en pas op 19/12 scheen het licht in de duisternis.
  Of check deze eens: http://fietsbult.wordpress.com/2012/04/26/project-gent-sint-pieters/
  Maanden duurt het eer er verlichting wordt hersteld. Nogmaals: de mensen van het Infopunt zijn wellicht vol goede wil, maar kunnen weinig in beweging zetten. Ik heb het dan ook niet zo begrepen op de hoera-verhalen rond de stationswerf.

  • Reactie van yves

   Ik volg. De Info/PR-functie vervullen ze -binnen de context van eigenwijze bouwheren en aannemers- zo goed als mogelijk. Maar èchte slagkracht om zaken aan te pakken hebben/krijgen ze niet. Dat mandaat is er niet. Noch intern naar de “eigen” werven, noch naar externen zoals Eandis.

 3. Reactie van Pascal

  Ook een heel toegankelijke locatie. Ik vraag me bijvoorbeeld af hoe een rolstoelgebruiker die vragen of opmerkingen heeft tot boven geraakt ?