‘Burenbemiddeling Gent’ wint vrijwilligerstrofee 2012 Oost-Vlaanderen

donderdag 21 juni 2012 16u57 | Michel Vuijlsteke | reageer
Trefwoorden: , .

Het Gentse project ‘Burenbemiddeling’ is de winnaar van de ‘Oost-Vlaamse Vrijwilligerstrofee 2012’. Met deze trofee wil de provincie Oost-Vlaanderen de organisatie bekronen voor de manier waarop zij met haar vrijwilligers omgaat.

De trofee werd op woensdag 20 juni 2012 uitgereikt. Uit de zestien inzendingen selecteerde de jury vier organisaties omdat zij zich onderscheiden van anderen op vlak van organisatie van hun beleid, projecten of initiatieven gericht op vrijwilligers. De vier genomineerden waren Bizon vzw, Burenbemiddeling stad Gent, Tanderuis vzw en Slachtofferhulp Dendermonde.

De jury prijst dit initiatief voor zijn creatief en heel divers vrijwilligersbeleid, in het kader van het vernieuwend werken aan een actueel thema met een grote maatschappelijke waarde.

Burenbemiddeling Stad Gent startte in juni 2010 en zet 27 vrijwilligers en 1 coördinator in om conflicten tussen buren aan te pakken. Telkens bemiddelt een team van twee vrijwilligers bij een conflict tussen buren rond een of andere vorm van overlast. De bemiddelaars proberen door het toepassen van de bemiddelingsmethodiek de communicatie tussen de buren te herstellen.

In de helft van de conflicten weten de vrijwilligers de communicatie tussen de buren te herstellen of de buren tot een gezamenlijke afspraak te brengen. De vrijwilligers slagen er in, door hun enthousiasme en betrokkenheid, om de buren opnieuw op een aangename manier te laten samenleven.

Burenbemiddeling ontvangt dankzij de trofee een cheque van 3 500 euro die kan gebruikt worden om hetzij een vormingsprogramma uit te werken op maat van de organisatie en dit vertrekkende van een reële behoefte van de organisatie; hetzij een expert aan te trekken voor het zoeken van een concrete oplossing voor een concreet knelpunt, aangereikt door de organisatie zelf.

Bron: persbericht

© 2012 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.