Ontvoerd

vrijdag 29 juni 2012 5u04 | Arnold Van Herreweghe | 5 reacties
Trefwoorden: , .

Heeft u ook een foto voor deze rubriek? Mailen mag naar fotoredactie@gentblogt.be of u kunt uw foto ook kwijt op onze flickr-groep.

» Meer foto's in het foto van de dag-archief.

© 2012 GENTBLOGT VZW

5 reacties »

 1. Reactie van jan vens

  Ik denk eerder dat er een poging achter zit om de tentoonstelling wat meer reclame te geven.
  Met de diefstal van het paneel van de rechtvaardige rechters in het achterhoofd een poging om een nieuw mysterie in gang te zetten? :-)

  • Reactie van jos tavernier

   ik vermoed ook iets in die richting Jan, zou me niet verbazen. En hoe men door een ticket te verkopen een beter zicht zou krijgen op wie binnenkomt, en daardoor diefstal zou kunnen verhinderen, is mij een raadsel, het brengt alleen wat centen in het laadje.

   • Reactie van chris schoonejans

    Idem Rechtvaardige Rechters, ook na de diefstal van dit paneel begon men toegangsgeld te vragen. De geschiedenis wordt steeds herhaald.

 2. Reactie van Pierre

  In een museum staat in iederzaal een oppasser in een
  Kathedraal met zo veel kunstwerken ( oud en nieuw ) moet het personeel samen met hun normale opdrachten,
  diensten voorbereiden, stoelen zetten, verlichting regelen,voor orde zorgen, enz.,ook nog oppasser spelen. De onthalers, welke vrijwilligers, zijn passen ook wel mee op maar die zijn niet altijd aanwezig.
  Vergelijk eens de grote van de Kathedraal, zijn waardevolle inhoud, met andere openbare diensten en het personeel aanwezig, dan denk ik dat er nog zeer weinig gebeurd in de Kathedraal.

 3. Reactie van chris schoonejans

  Wat is het oorverdovend stil geworden in verband met het “verdwenen” kunstwerk. Sint-Baafs wordt straks het bedevaartsoord voor de verdwenen kunstwerken (liefst betalend). En terecht, de da Vinci-code verbleekt bij deze van Van Eyck. Jan van Eyck is de grootste aller tijden en na hem zal er niemand komen zoals hij. Alhoewel ik twijfel met Rembrandt; maar dit is een gans ander verhaal. Je kan tenslotte ook moeilijk voor iedereen goed doen.
  Sorry.