De eerste klanken van Klokke Roeland

donderdag 5 juli 2012 15u23 | Thierry | 3 reacties
Trefwoorden: , , .

Zopas hebben schepen Martine De Regge en Lieven Decaluwé de Grote Triomfante _ in de volksmond Klokke Roeland _ voor het eerst opnieuw doen luiden op haar nieuwe hangplaats: de klokketoren tegen de wand van de Sint-Niklaaskerk, op het Braunplein. De bediening gebeurt vanop het gelijkvloers, met een lange kabel. Die blijft er uiteraard niet hangen, want het is niet de bedoeling dat Gentenaars om de haverklap eens een deuntje gaan spelen.

Lees meer bij De Gentenaar.

© 2012 GENTBLOGT VZW

3 reacties »

  1. Reactie van Roland

    Spijtig, ik had al zin om die klok ook eens te luiden :-(

  2. Reactie van Roland

    Een slimmerik heeft juist voor de “klokkentoren” een boom neergezet, binnen twee √† drie jaar is de “klokkentoren” niet meer te zien en zit hij verscholen achter het kruin van de boom. Goed dat dit misbaksel dan niet meer te zien zal zijn, spijtig echter voor onze klokke Roeland die we dan ook niet meer zullen zien.

  3. Reactie van Steven (b-west)

    Misschien ligt het aan mijn computer, maar als ik op de link klik van De Gentenaar staat er bovenaan “video”. Ik bespeur op die pagina echter geen “video”…