EI #3

donderdag 25 april 2013 9u30 | patricia (tekst), Charles Strijd (beeld) | reageer
Trefwoorden: , .

De bewoners van het vogelnest vzw landden in 2009 op een oude industrieel gebied aan de Nieuwevaart. Het vogelnest vzw is een kunstenaarswerkplaats en tentoonstellingsruimte aan de noordrand van Gent die aandacht heeft voor kunst, cultuur en ecologie. Deze broedplaats voor cultuur ontwikkelde zich tot een thuis voor residerende kunstenaars uit allerlei disciplines en sloeg zijn vleugels uit in de omliggende Gentse wijken. Binnen het vogelnest vzw wordt er geen onderscheid gemaakt tussen beeldende, uitvoerende en toegepaste kunsten. Voor de derde keer zullen ze hun EI leggen. Vorig jaar nodigden ze de Italiaanse street art kunstenaar Erica Il Cane uit zich uit te leven op de muren van de buitengevel, een blijvende herinnering.

20130425_EI_3Dit jaar is er ‘EI #3/polytalent’, een nieuw toon- en doemoment waarbij alles samen komt: kunst, optredens, (kinder)workshops, ecologie, en zo veel meer… Op deze derde tentoonstelling wordt het werk van de residerende kunstenaars van het vogelnest vzw vergezeld door werken van het Nederlandse polytalent Herman Brood en zijn er tal van activiteiten gepland. Op 3, 4 en 5 mei 2013 ben je welkom in en rond de gebouwen van het vogelnest vzw.

Het driedaagse evenement is volledig gratis en wordt op vrijdagavond feestelijk gestart met een openingsreceptie, een korte introductie door Koos Van Dijk (manager Herman Brood) en muzikale begeleiding van Romanza Brava.
Op zaterdag is er naast de doorlopende tentoonstelling met Café Artistique een zeer gevarieerd workshopaanbod en een poppenkastvoorstelling voor kinderen in de namiddag en live optredens om de dag af te sluiten voor de volwassenen.

201304_EI

Op zondagnamiddag tenslotte krijgen (jonge) ecologische ontwerpers de kans om hun producten aan te bieden aan de bezoekers van EI#3/polytalent op een Eco Urban Crafts Market. Gedetailleerde informatie en het volledige programma is te vinden op www.hetvogelnest.be/EI3.

Alle activiteiten zijn volledig gratis.
Info: het vogelnest vzw, nieuwevaart 118, 0486/58 35 43, www.hetvogelnest.be

© 2013 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.