Skitsoy – Come to Belgium try-outgig!

vrijdag 11 maart 2005 12u30 | Jeronimo | 30 reacties
Trefwoorden: , .

Weer eens had ik me laten meeslepen. Ondergetekende had namelijk nood aan een stevige portie muziek om zich af te reageren. De kans bood zich aan in de vorm van SKITSOY dat een try-out-concert gaf in de Charlatan aan de Vlasmarkt. Nee, ik schijt geen chop choy. Skitsoy is de naam. Skitsoy bestaat uit de resten van Channel Zero, een “metal”band die ooit furore maakte in België.

Met Channel Zero heb ik nooit echt feeling gehad.
De eerste minuten wist ik echt niet wat ik moest denken. Het begon al met het volkje dat toestroomde. Absoluut geen doordeweekse metalheads. Waar bleef al dat haar? We zagen veel te weinig lang haar. De jeugd van tegenwoordig heeft geen attitude meer. Druppelsgewijs stroomde het volk toe. Bedenkelijk keken wij naar elkaar toen ook de eerste Skitsoy-groupies toestroomden. Een bont allegaartje van mensen die nostalgie hadden naar begin de jaren negentig toen Channel Zero het land overspoelde en een iets jongere garde die gewoon zin had in wat rock. Om twee extremen te duiden: een langharige rocker met jeansvest met de noodzakelijke patches en een meisje in roze truitje en een witte bloem in haar haar.

Om 22u10, toen ik al groggy was van het wachten, schreeuwde brulboei Franky “Make some noise”! Really?
“Come to Belgium”: de opener, deed mij fronsen. Vettig klonk het wel ja, maar wat was me dat? Geen metal, zelfs geen hardcore. Ze bleven maar geven. “Is het vettig genoeg” vroeg Franky tussendoor. Euhm…het geluid zat alleszins snor, maar de muziek?

En ja Franky kan het nog altijd. Dolenthousiast wipte hij afwisselend op linker en rechterbeen alsof hij de controle over zijn sluitspier dreigde te verliezen. Zijn lange uithalen konden mij nog enigszins bekoren. Maar jeetje…dit klonk me allemaal wat te puberaal en te vrolijk. De songs waren kort, weinig technisch uitgewerkt en stopten soms abrupt. Een beginnend demo-groepje durft bijna zo geen songs meer te maken, denk ik.

Ik moest onbewust denken aan die lachtaarten van Anthrax. Die maken ook zo Fun(-metal).
Skitsoy amuseerde zich rot, het publiek ook. De “Hoooeeeereeee!”-kreet klonk meermaals luidkeels uit de zaal. Ai, dacht ik, dat heb ik ook al jaren niet meer gehoord op optredens. Ik wist opeens weer waarom ik nooit naar die massale chirobijeenkomst op Werchter ging.
Nee mannen, jullie zijn ferm blijven steken in jullie verleden. Wat Skitsoy van plan is weet ik niet, of ze ooit op een weide à la Werchter zullen terecht komen, weet ik evenmin. Een gezellig onderonsje blijft liefst binnenskamers en gelet op de vrolijke rock met simpele meebruldeuntjes denk ik dat ze bij het jonge volkje in het jeugdhuiscircuit misschien nog wat bijval zullen krijgen.
Of ben ik het die ben blijven steken?

Skitsoy
Charlatan
Muziekcafé Charlatan
Vlasmarkt 6
9000 Gent
09/224.24.57 (NIEUW NUMMER!)
info@charlatan.be

© 2005 GENTBLOGT VZW

30 reacties »

  1. Reactie van Vincent Nemo

    Channel Zero, toen de eerste akkoorden van suck my energy over de sluimerende rockweide weerklonken, ik mijn tent uitspurtte, in mijn enthousiasme met mijn lange haar aan de rissluiting bleef hangen en iemand van mijn benarde positie gebruik maakte om mijn broek af te trekken. O nostalgie!

  2. Reactie van EiNSToNEd

    Inderdaad… bovenstaande recencent is duidelijk blijven steken…
    Waarom blijft men alles vergelijken met vroeger? Waarom moet alles in vakjes kunnen geschoven worden? Het is duidelijk dat Skitsoy niet voor iedereen weggelegd is, enkel voor die die wat verandering wensen… En dat is precies wat Skitsoy is: iets anders in de visvijver van hedendaagse punk/rock/metal. En sedert wanneer bepalen de aanwezige fans/belangstellenden de kwaliteit van een optreden?
    Of ze ooit op een weide à la Werchter zullen staan zal afwachten zijn, maar ik heb er het volste vertrouwen in!

    En P.S: wie over Channel Zero spreekt als een (en ik citeer: ) ‘”metal”band die ooit furore maakte in België’ bewijst hiermee al meteen zijn kennis van vaderlandse metal…

  3. Reactie van Jeronimo

    Dat was net mijn punt…Skitsoy bleek gewoon een afkooksel te zijn van Channel Zero (wiens muziek is eigenlijk niet goed ken, wegens niet echt mijn “genre”) en om alles in hokjes te steken in de hedendaagse metal werled is er zoveel verscheidenheid dat er idd voor hokjes geen plaats meer is en ik ben wel de eerste om dit toe te juichen ;-)
    Hmmm, het is mijn bescheiden mening, maar Skitsoy klinkt nogal puberaal qua songteksten en composities…ok, mss eigen aan het genre, maar Sick of it All en Biohazard bijvorbeeld die evolueerden wel tot iets matuurdere (is dat een juist woord?)muziek.
    Channel Zero vond ik echt wel geen metal…net zoals ik Linkin Park en papa Roach geen metal vind, maar ” it’s all in the ear of the beholder” niet waar? subjectief!
    De Belgische underground kent heel wat talentrijke groepen die helaas niet echt radio-vriendelijk zijn…of om de ironie, die niet duidelijk was blijkbaar voor sommigen in mijn recensie, wat in de verf te zetten: radio’s zijn niet metalvriendelijk…
    een goed overzicht van wat België te bieden (jaja, niet enkel Vlaamse groepen:(Vaderlandsche Metal: is dit een politiek correcte term :p) : the real stuff! :p:p:p
    o ja, niet beginnen over what’s “true metal” hé…of we zijn idd blijven steken…lol
    Einstoned: merci voor uw reactie: subversieve meningen: we just love it!!!

  4. Reactie van egel

    Jammer genoeg heeft jeronimo gelijk. Frankie DSVD bleek er zelfs nog helemaal uit te zien als ten tijde van channel zero. De songteksten waren hillarisch, al vrees ik dat het zo niet bedoeld was. De nummers klonken gedateerd en vaak te log.
    Voor wie houdt van een beetje retro metal uit de goede oude tijden een aanrader, die zal zich best amuseren. Ze hebben wel een paar leuke liedjes en de attitude is nog steeds ok, technisch staat de groep ook een stapje voor op de gemiddlede beginnende metal groep.
    Maar ik vrees dat skitsoy geen potten zal breken, tenzij dan bij de eigen fans.
    Een carriere in de jeugdhuizen van vlaanderen en afsluiter zijn op heel erg lokale metal fests, dat zal het zijn voor skitsoy vrees.
    Geen legendarische werchter optredens meer… jammer…

  5. Reactie van EiNSToNEd

    Hey Jeronimo en egel, merci voor de reacties.
    Skitsoy een afkooksel van Channel Zero noemen vind ik persoonlijk wat vergezocht, daar ik nogal een hevige Channel Zero- (en aanverwante metal-)fanaat ben. Leg gerust eens “Black Fuel” van Channel naast “Come To Belgium” van Skitsoy (3e week van april in de winkels). Daar waar de metal van deze wereld voornamelijk gebaseerd is op enkele gitaarriffs, is de muziek van Skitsoy voornamelijk gecomponeerd op een basgitaar, wat de nummers een compleet andere wending geeft. Hiermee waarschijnlijk dat je het geheel wat ‘puberaal kwa composities’ vindt, de ingewikkelde gitaarharmonieën zijn vervangen door een beukende ritmesectie. Je moet er natuurlijk voor te vinden zijn…
    Iedereen heeft tuurlijk recht op zijn eigen mening en smaak, daarover valt niet te twisten, maar ik vond gewoon dat de recentie hierboven zich iets teveel concentreerde op het aanwezige publiek en het “ex-Channel Zero”-gegeven. Het is géén nieuwe Channel Zero, en dat is ook nooit de bedoeling geweest van Skitsoy.
    Over de teksten kan ik niet zoveel zeggen, de meeste mensen zagen de humor in ‘Come To Belgium’ blijkbaar niet; en voor de teksten van de overige nummers zal het wachten zijn op het boekje bij de cd…
    Om aan te tonen dat het toch al de goeie richting uitgaat: Skitsoy met ‘Disconnect’ is deze week ‘De Stoot’ in De Afrekening op Studio Brussel geweest… Ik heb het nog niet veel jeugdhuis-groepjes zien doen. Of Werchter/Pukkelpop/Graspop in de mogelijkheden ligt, zullen we zien…
    De aanhouder wint…

  6. Reactie van wowT

    Wow! Wat een lappen tekst! Ik las het allemaal min of meer diagonaal,… maar het aanzetsel (de posting) duidt idd op hokjes-drang!
    DSVD kan ,… desondanks (ja ook hokjes-geest),.. nog jaren mee! En afgezien van het feit dat hij muzikaal een ommezwaai heeft gemaakt,… zit de ‘rock’ er nog goed in,… vind ik!
    En in uw schrijfsel kan ik me ergens vinden,… toch durf ik te zeggen dat u een predicaat probeert te plakken op iets dat u zich niet geheel eigen heeft gemaakt! Smaken verschillen,… da’s waar,… maar een echte kenner weet telkenmale kwaliteit te herkennen! Hoe u Skitsoy afdoet als zijnde een ‘revival’ van Channel Zero,.. getuigd al van een bekrompen gedachte,… om nog maar daar te laten dat u dit stukje muziek afdoet als zijnde “puberaal”…. Geachte schrijver in deesz,… u is blijven steken! Echt waar!
    Ik durf hier vanuit het hoge noorden te beweren dat u Belgen daar een pareltje in handen heeft die zijn weerga niet kent!
    Maar da’s altijd zo met Belgen,… parelen voor de zwijnen werpen!-) (hehehehe) (sorry voor de flauwe gein!)

  7. Reactie van EiNSToNEd

    “Een carrière in de jeugdhuizen van vlaanderen en afsluiter zijn op heel erg lokale metal fests, dat zal het zijn voor skitsoy vrees.”

    Tiens… Sedert wanneer is GRASPOP een heel erg lokaal metalfest? :p
    Meer grote kleppers coming up…

    CD “Come 2 Belgium” maandag in de winkels; 28 april nog es in Gent: De Centrale…

  8. Reactie van Moxi

    Deze week op stubru…DSVD is terug van weggeweest.Het resultaat; op de voorgrond een nog steeds voortreffelijke zanger, op de achtergrond veel geklooi met protools. Jammer maar helaas. De humor in ‘come to belgium’ resulteerde bij mij vooral in groen lachen….Het is allemaal een beetje zoals de ‘Hoereeee’-kreet…ze is er nog maar d’r staat al véél haar op.
    Maar ik geef ze de benefit of the doubt..eerst live checken.

  9. Reactie van stonedhenge

    En dan ook nog te weten dat skitsoy helemaal geen metal-band is.

    Is makkelijk kakken dan, ik vind britney spears ook hele slechte metal maken…

    België is gelukkig nog een vrij land, en als bepaalde groepen u nie kunnen bekoren, so be it, maar waarom dat eindeloze gezeik.
    Niemand verplicht u om naar een groep te gaan zien of naar hun plaat te luisteren, of naar hun fans te kijken.

  10. Reactie van blured

    jaja skitsoy op pukkel
    twas wel de max…..zeker de moeite waard!!
    wanneer is de volgende gig ???
    Ze hebbe da goe gedaan
    big ups men…

  11. Reactie van Boeky

    Het puberale gebeuren blijft maar verder gaan.

    Na de campingtrip via Graspop, Dour en Pukkelpop, beginnen de etterbuiltjes van SKITSOY nu aan een schoolreis naar Nederland met volgende stopplaatsen :
    2005/10/30 DEN HELDER – ROCKTOBERFEST
    2005/11/05 ZWOLLE – HEDON
    2005/11/12 GOES – VRIJBUITERFESTIVAL
    2005/12/11 DEN BOSCH – W2

    O ja en aangezien ma en pa de kids op zaterdag liever kwijt dan rijk zijn worden ze op 2005/11/12 in de crèche van den AB afgezet.

    http://www.muzikantendag.be

    Muzikantendag programma
    De eerste workshops zijn bekend.

    Skitsoy: Samenspel

    Niets in de handen, niets in de mouwen. Het geheim van de energetische rock van Skitsoy is het doordachte samenspel van Franky De Smet Van Damme en de zijnen. Voeg daar de skills van producer Attie Bauw (Channel Zero, Judas Priest) aan toe en je weet meteen waarom de debuutplaat Come2Belgium zo een knaller is. Rock is troef, en in deze workshop leggen Franky De Smet Van Damme (stem), Yannick Uyttenhove (bas), Iwan Wijnen (drums) en Peter Fizgal (gitaar) al hun kaarten op tafel.

    Hoe kleine kinderen toch o zo snel groot kunnen worden.

  12. Reactie van Boeky

    Na een jaartje strafstudie en een verblijf op het ezelsbankje
    komen de kids van SKITSOY vandaag naar huis met hun Europees rapport :

    SKITSOY wint de EUROPESE ROCK RALLY avant la lettre : BILBOROCK CONTEST 2006.

    Laat de Charlatan van het eerste uur hier nu maar zijn broek afzakken van oprechte schaamte :lol

  13. Reactie van DEN APACHE

    ‘k Kwam dit stukje toevallig tegen tijdens het surfen naar wat het internet ivm Skitsoy te bieden had en ik moest werkelijk heel hard in m’n vuistje lachen toen ik deze recentie onder ogen krag.
    Toen je dit schreef m’n beste jeronimo brak Skitsoy idd nog geen potten maar daarom hoefde je nog niet zelf met bloempotten te gaan gooien n’est-ce pas ;-)

    Dat je er flagrant naast stampte kunnen we je vergeven hoor, dit overkomt de beste wel eens.
    Al zou ik er een arm voor veil hebben gehad om je kopje te zien toen je vernam dat die Franky met z’n slechte sluitspier iedereen op die internationale Rock Rally in Bilbao het nakijken gaf met z’n slechte beginnende demo groepje Skitsoy :-)) Denk dat je toen wel eens terug dacht aan je ludieke recentie van die avond in Gent wat je hier neerpootte, de grond vervolgens onder je voeten open ging om je te verzwelgen in diepe schaamte.

    Misschien kan je Skitsoy ooit nog eens opnieuw aan het werk gaan zien en meteen ook je mening eens afstoffen ? Alleen idioten volharden nu eenmaal in de boosheid. Denk niet dat jij tot deze soort behoort al zal het nipt zijn.

    De mazzel,

    L’Apache—}-

  14. Reactie van jeronimo

    beste boeky (what the ** is da vone noam moat?!)
    beste apache,
    ik ben geronimo the great spirit warrior van the Sioux :D, ik scalpeer u met plezier!

    nee, ik kan er toch ook niet aan doen dat die kerels in Bilbao mijn smaak niet delen? :D

    ik doe niets af aan de verdienste van Franky en de zijnen, alleen ben ik dat soort “metal” al een decennium ontgroeid, of nee, ik heb nooit zo’n soort “metal” kunnen verdragen.
    en ik vrag me af wat voro metal hun concurrentie dan wel speelde, want ze wonnen toch in die categorie?
    nu ja als Lordi met Hard rock halleluja, al eurosong wint…
    dan moet ik toegeven…ik ben niet meer van dezen tijd :D

  15. Reactie van egel

    aan den apache en anderen… ik was daar ook en het enige wat skitsoy op dat optreden deed was lawaai maken. Oudbollige, slecht gespeelde metal met belachelijke teksten. Ze kunnen spelen misschien op een ander al veel beter optredens gespeeld hebben die jongens maar het deed mij alleen maar besluiten: DIT NOOIT MEER; Zelfs al kan ik voor niet gaan zien. Zelfs al betalen ze er mij voor.
    En als ze geen metal spelen, wat dan? Jazz? Klassiek?

  16. Reactie van josie

    Ik was ‘in den tijd’ mega fan van Channel Zero, en voor mij was het optreden in de Charlatan puur jeugdsentiment (ik heb Jeronimo ook meegesleurd so I guess I’m to blame voor al dit gedoe…), maar ik was ook niet echt zo onder de indruk vrees ik…

  17. Reactie van DEN APACHE

    Jow,

    jeronimo o grote geest der Sioux, je beëindigt dus zelf de nodeloze nonsens van jouw hand tov Skitsoy hier, da’s heel chic van je ;-)

    Boeky en ik voerden hier namelijk een zinloze discussie met iemand waarvan we dachten dat hij een open muzikale smaak had. Gelukkig geef je nu zelf ootmoedig toe dat dit niet zo is door je citaat : “ik doe niets af aan de verdienste van Franky en de zijnen, alleen ben ik dat soort “metal” al een decennium ontgroeid, of nee, ik heb nooit zo’n soort “metal” kunnen verdragen.

    Je kan nu eenmaal nooit voor iedereen goed doen als groep (gelukkig maar anders hadden we geen plaats meer bij concerten van Skitsoy) maar als er gasten zoals jullie opdagen die deze vorm van muziek bij voorbaat weigeren te beleven (‘k weet niet wat dan wel je voorkeur wegdraagt ? ‘k Gok op cajun, hoempapa, oberbeiern ?) dan wordt het al helemaal a mission impossible.

    Ikzelf zou ook nooit de pedalen verliezen voor de deuntjes van pakweg een Laura Lynn mocht iemand me zo gek kunnen krijgen ooit een concert van haar te gaan doorstaan. Gewoon omdat het m’n genre niet is en ook nooit zal worden.

    Dus mocht ik een concert van haar bespreken zou ik het hoogstwaarschijnlijk meteen de grond inboren. Precies zoals jij met Skitsoy deed jeronimo. Alleen jij deed het wel en ik ben verstandig genoeg het niet te doen omdat ik besef dat ik te subjectief zou oordelen. Dus laat ik dat mens met rust en die muziek links liggen, gewoon omdat ik met vooroordelen worstel en haar alleen nodeloos zou krenken en kelderen.

    Bij deze is je concertbespreking van Skitsoy in Gent totaal niet meer relevant te noemen want je bent bij voorbaat anti. Verder rekening houden met je uitspraken hier over Skitsoy is dus een totaal overbodige zaak geworden wat mij betreft. Jou zal Skitsoy nu eenmaal nooit weten te overtuigen hoe goed ze in werkelijkheid ook zijn.

    egel jullie gingen gewoon samen naar het verkeerde concert. Ga volgend keer lekker samen naar een romantische film in de cinema om te liggen tongkussen op de laatste rij. Gelieve je achteraf wel te onthouden van een kleurrijke detailbespreking van het hele gebeuren.

    @ josie, Channel Zero is lang dood en begraven maar niet treuren Skitsoy is gewoon beter. By the way, Skitsoy nam sinds kort opnieuw enkele Channel Zero songs op in z’n set. Het zijn nu eenmaal ook kinderen van Franky die (oude) Channel 0 nummers.

    Nog even meegeven dat scalperen niet m’n ding is ik ben geen indiaan. M’n pseudo heeft een totaal andere betekenis maar dan moet je wel wat van goeie muziek afweten jeronimo.

    Arrividerci Solo,
    L’Apache—}-

    Ps : Skitsoy speelt op de Gentse feesten op 19 juli ek met als -”o algehele hylariteit”- lokatie de Charlatan :-))
    Skitsoy speelt energy rock en hun teksten hebben wel degelijk diepgang voor wie inteligent genoeg is, ze aandachtig wil beluisteren en niet vooringenomen is.
    Verder kan je rustig op je twee oortjes slapen jeronimo, daar in Bilbao vergisten ze zich heus niet toen ze uit de meer dan 3000 inzendingen Skitsoy als winnaar overhielden.

  18. Reactie van Josie

    @apache

    Jouw betoog lezend, kon ik een vrachtlading glimlachen niet onder drukken. Wat een bevlogenheid! Welke een serieux!

    Helaas vlieg je geregeld een beetje uit de bocht in je redenering. Doch het is je vergeven, wanneer een mens bevlogen is van muziek, reageert hij soms op deze manier.

    Je hebt gelijk als je stelt dat iemand die op voorhand overtuigd is van een bepaald punt, in dit geval anti-Skitsoy is, dat die zich beter onthoudt van een recensie. Een recensie is beter gebaat met objectiviteit, zo veel is zeker.
    Langs de andere kant, mag een mens ook een mening hebben. Als je naar een optreden gaat, en je vind het gewoon niet goed, dan mag je dat ook neerschrijven. It happens al the time. Humo en De Morgen zouden anders geen lezers meer hebben vermoed ik ;-)
    Maar als ik jouw stukje zo lees, lijkt het wel of enkel die-hard fans nog recht van spreken hebben. En dat is niet zo. Net zo min als die overwinning in Bilbao voor eens en voor altijd betekent dat Skitsoy goddelijk is. Want dat is gewoon niet zo.

    Tot slot: egel en ik gaan toevallig gewoon graag naar concerten, dus vergeet het maar dat we onze tijd zullen verdoen ergens op de achterste rij, we doen het liever op de eerste rij, in de charlatan ofzo. Dus spreek je niet uit over dingen waar je geen bal vanaf weet. Tnx.

  19. Reactie van jeronimo

    ik kan enkel josie bijtreden.
    ik had nochtans leuke verwachtingen hoor tot ze begonnen.
    Energy-rock idd dat is het, but what’s in a name, de meeste “metal”bands spelen toch een soort van cross-over.

    en verdikke Laura Lynn zo afbreken! foei! de Vlaamsche Kultuur zo beledigen! :p

  20. Reactie van DEN APACHE

    Kijk lieve vriendjes, elk z’n recht en Pietje z’n knikkerbollen.
    Ieder z’n eigen mening, volledig akkoord, maar als je die in de openbaarheid gooit zoals hier, dan zou de brave lezer minstens mogen veronderstellen dat je de moeite deed om je verslag gegrond te maken. Niet zo maar eens met wat bloempotten in het rond gaat gooien omdat je de bloemen toch niet graag ruikt.

    Het enige punt wat ik wil aantonen is dat men iemand zoals jeronimo die zo negatief over Skitsoy schrijft niet au serieux moet nemen. Gewoonweg omdat hij zelf toegeeft dat hij nu eenmaal geen enkele groep van dat genre bij voorbaat kan uitstaan. Dan kan je ook onmogelijk een eerlijke recentie neervlaaien. Het wordt gal spuwen om gal te spuwen. Dat je niet open staat voor Skitsoy is oké, voor mij niet gelaten. Ik wil ook niet katholieker zijn dan de paus en heb vaak ook een andere kijk op bepaalde vormen van muziek maar die hou ik wijselijk voor mezelf want voor je het weet nagel je iemand onterecht aan de schandpaal.

    [deel van de reactie werd verwijderd door de redactie. Beste Apache, wij dulden geen beledigingen.]

  21. Reactie van DEN APACHE
  22. Reactie van behi

    [Sluikreclame noemen ze dat, geloof ik. Persberichten worden naar de redactie-mailbox gestuurd.]

  23. Reactie van Jeronimo

    ze komen hun ding eens overdoen in de charlatan op de gentse feesten 19 juli, ik onthou me wijselijk van enig commentaar. :D

  24. Reactie van Boeky

    Nu de hondsdagen wat getemperd zijn en den alcool uit de aderen na de Gentse Feesten, lijkt het mij eens tijd om aan Jeronimo een korte boodschap te bezorgen : Vraag eens aan de uitbaters van “De CHARLATAN” wat zij van de passage van SKITSOY vond op 2006-07-19 ? Wie weet mogen we je bij een natje en een droogje ontmoeten wanneer SKITSOY een volgende maal de Artevelde-stede aandoet ?

    PS I Voor alle duidelijkheid : SKISTOY brengt in zijn eigen nummers geen metal, maar energy rock. De categorie waarin SKITSOY won in BILBAO was hardere rock en niet metal. Gelieve u te onthouden van de hokjesmentaliteit waaraan zovelen zich bezondigen en ze verder persé in het schap van de metal willen forceren. Dank voor uw begrip en inzicht.
    PS II Boeky en het ontstaan van deze nickname doe ik u met plezier eens uit de doeken face to face bij een natje of een droogje. Wie weet vindt u hem nadien toch niet zo een “tot-neuken-aanzettende” nick ? Wa peisde moat ?

    De groeten,

    Dn boekouder van SAM GOORIS aka Boeky in ‘t kort.

  25. Reactie van Boeky

    Nu de hondsdagen wat getemperd zijn en den alcool uit de aderen na de Gentse Feesten, lijkt het mij eens tijd om aan Jeronimo een korte boodschap te bezorgen : Vraag eens aan de uitbaters van “De CHARLATAN” wat zij van de passage van SKITSOY vond op 2006-07-19 ? Wie weet mogen we je bij een natje en een droogje ontmoeten wanneer SKITSOY een volgende maal de Artevelde-stede aandoet ?

    PS I Voor alle duidelijkheid : SKISTOY brengt in zijn eigen nummers geen metal, maar energy rock. De categorie waarin SKITSOY won in BILBAO was hardere rock en niet metal. Gelieve u te onthouden van de hokjesmentaliteit waaraan zovelen zich bezondigen en ze verder persé in het schap van de metal willen forceren. Dank voor uw begrip en inzicht.
    PS II Boeky en het ontstaan van deze nickname doe ik u met plezier eens uit de doeken face to face bij een natje of een droogje. Wie weet vindt u hem nadien toch niet zo een “tot-neuken-aanzettende” nick ? Wa peisde moat ?

    De groeten,

    Dn boekouder van SAM GOORIS aka Boeky in ‘t kort.

  26. Reactie van Jeronimo

    what’s in a name…is energyrock ook geen hokje?
    nou een natje en een droogje sla ik niet af ze, ik gaf in de reveiw een beetej een verkeerde indruk blijbkaar, want als er één is die tegen hokjes is, ben ik het wel lol

    santésantater beter metal dan plat water

  27. Reactie van DEN APACHE

    Skitsoy was mega in de Charlatan, Jeronimo blonk uit door z’n afwezigheid. Gelukkig was het niet andersom :)
    L’Apache—}-

    Ben ik nu wel braaf geweest ? Mag m’n reactie er deze keer integraal op blijven staan ? [Img]http://yelims4.free.fr/MDR/MDR38.gif[/Img]

  28. Reactie van hilde

    Of je braaf bent weet ik niet ;) maar ik vond Skitsoy geweldig in de Charlatan, lang geleden dat ik me zo jong gevoeld heb ;) wel pijn in mijn nekje ‘s anderendaagds :)

  29. Reactie van Pierre

    Yo, Wat ne zever, inderdaad als ge niet voor rock of metal te vinden bent schrijf er dan niet over. Ik heb Channel zero wel fantiek beluisterd en prachtig bevonden,. uiteraard! Maar als je naar skitsoy gaat kijken of luisteren, verwacht dan niet dat je channel zero gaat zien of zelfs maar een deeltje ervan. Skitsoy speelt veel flauwer. De nummers klinken (en trouwens de hele cd) als een oneindige intro. Paar nummers nog net te pruimen, maar de rest mist gewoon ballen. Niet dat het niet goed is omdat het geen metal is, maar gewoon omdat er nix in zit. Het beukt niet, het rockt niet, het funkt niet, …
    Het duurt wel lang…
    Pfffff, Franky altijd voor u gehad makker echt waar, ge zingt nog steeds geweldig, maar soms mag er toch al eens wa power achter zitten é. Het lijkt erop dat ze met de jaren hun ballen zijn verloren. Skitsoy, meestal teleurstelling, net zoals hun site trouwens. heb het eral op willen posten, maar de inlog procedure duurt met ongeveer een half uur te lang. Maar kopop jongens er zijn nog tal van andere Belgische bands die het wel goed doen hoor ;)

  30. Reactie van Facktuer

    Beste Pierre
    Skitsoy geen power???
    geen ballen????
    Vraag dat eens aan de mensen die naar Rock wauber en hexenkessel geweest zijn.
    Skitsoy zet de boel op zijn kop. Geen feest tot dat Skitsoy is geweest.
    Het beukt, ramt, funkt harder dan ooit.
    INlog procedure lang???
    Tiens nog geen 5 min deed ik erover….
    Heb je ze trouwens al gezien? of alleen de cd gehoord?
    Big difference.
    anyway ik ben en blijf een Skitsoyïst tot in de kist.
    de balle