Sioen over V-Power.

maandag 21 maart 2005 9u02 | Frederik Sioen | 4 reacties
Trefwoorden: , .

Als we in de kranten lovende woorden als ‘Sioen is dé festivalrevelatie van deze zomer’, ‘grootste onderscheiding’, ‘Sioen is een waar podiumbeest’, ‘Sioen zorgt voor het kippevelmoment’, ‘Sioen is een ras-performer’ en ‘een subliem concert’ lezen, dan zwelt ons Gentse hart altijd een beetje van trots.
Deze jongen is namelijk echt wel “van ons”: geboren, getogen en geschoold in Gent, lid van een Gentse KSA en deelnemer van het fantastische nachtleven in onze stad.

Onze trots is bovendien terecht: Sioen heeft net een tweede CD uit. Ease your mind krijgt mooie kritieken en verkoopt als zoete broodjes, de single klimt gestaag naar de hoogste regionen van hitparades allerhande en de groep begint nu ook volop te touren.

Tussen al deze drukte door heeft Frederik Sioen nog tijd gevonden om een weekje bij ons te gastbloggen, en wij verwelkomen hem dan ook op gepaste wijze met bloemen en enthousiast applaus. Sioen, dames en heren !

V-power!

De Vlasmarkt, het wijze oord van verderf! Ga er niet, of ga er juist wel. Je houdt ervan of je vindt het maar niets. Het stinkt of het ruikt naar meer. Klasse of Vlasse!

De Vlasmarkt, met zijn ‘Sahara Hut’ en ‘Dulle Friet’, die al jaren zonder enig concurrentiebeding in vrede tegenover elkaar leven, met de ‘Jos’ en de ‘Charlatan’- de gebroeders Joris en Gerald runnen beide keten- en de ‘Kinky Star’, nog een muziekcafé met het gelijknamige platenlabel.
Aan de overkant de ‘Kosmic’, ”t Begin Van ‘t Einde’ – de meest veelzeggende naam van een kroeg- ”t Krochtje’ met zijn spaghetti om 7 uur ‘s morgens.
Met zijn kasseiën en 35 bushaltes, met zijn openbare urinoir. Met zijn wekelijkse optredens in de verschillende café’s en met zijn romantiserend uitgaansgedrag.
De Vlasmarkt, de bruinste markt van het land. Recht uit de goot!

Tijdens de Gentse Feesten beleeft de Vlasmarkt de hoogdagen die het verdient. 10 dagen Gentse Feesten, maar minstens 12 dagen V-power! De Vlasmarkt kan niet wachten om te feesten en dus zijn er al pre-Gentse Feesten. Typisch! En ook na de 10-daagse blijft iedereen op de Vlasmarkt hangen, een waar festijn met de vaste klanten van Ivago!
12 dagen feesten tot de zon opkomt, want de Gentse Feesten zijn vanaf 3 uur ‘s nachts de ‘Vlasmarkt-feesten’. Voor wie meer wil, wie meer feesten in de benen heeft!
Hippies smijten dan ook vlaspopkes vanuit een hoge toren. Onder luid gejuich springen mensen erop af hopend dat er een euro-briefke inzit om nogmaals de maten te trakteren op Irish Coffee: het vlasmarkt-elexir dat, met zijn combinatie tussen cafeïne en alcohol, de V-power in leven houdt, Vrij Vlassen in Vrede!!

Gedurende het jaar hangt dezelfde sfeer. Café’s blijven open tot wanneer het publiek er genoeg van heeft en niet omgekeerd. Alles in staat stellen om het volk van Gent te laten feesten, hoe en tot wanneer het wil.
Kameraadschap ook. Geen scheiding tussen smaken en stijlen, tussen ronny’s, macho’s, alterno’s, gothickers en r&b’ers, maar wel de rock&roll-mentaliteit bij uitstek.
Er worden geen compromissen gesloten op de vlasmarkt, geen twijfels, geen aarzeling, gewoon feesten gelijk de beesten!!

Oftewel, V-power! ForeVer!

© 2005 GENTBLOGT VZW

4 reacties »

  1. Reactie van i.

    aaargh. De vlasmarkt. Zalig is dat, buitenkomen uit de charlatan als de rommelmarkt al op Sint-Jacobs staat. Dan bij Baele croissants halen, ontbijten en in uw bedde kruipen.
    Je kan nergens zo exhuberant uitgaan als daar. het is een schande…
    ;-)

  2. Reactie van Eva

    UW bedde ?
    Toe gij !

  3. Reactie van i.

    ik weet niet hoe dat bij u gaat, Eva, maar mijn bedde is meestal dichtst…

    :-p

  4. Reactie van Liesbet

    En toch is het lang geleden dat ik u daar nog eens zien rondlopen heb.