batoosjantant

maandag 4 april 2005 21u00 | Bruno Bollaert | 23 reacties
.

Zaterdag nog, had ik het genoegen op de persvoorstelling van Batoosjantant aanwezig te mogen zijn. Batoosjantant is een rondvarend café chantant, waarin u wordt getrakteerd op volkse liedjes in ons sappige Gentse dialect.

batoosjantant

Laat mij u alvast vertellen, de batoo in kwestie biedt een vreselijk gezellige meerwaarde aan het gebeuren. Getuige daarvan tevens de passanten die in dit prille lenteweer ons met veel enthousiasme vanop elke brug stonden toe te wuiven.

De liedjes worden gekoppeld aan de plaatsen waar men voorbij vaart, zoals de Minard, de Opera, ‘t Dreupelkot, etc.; de teksten worden uitgedeeld en zijn humoristisch opgevat. Meezingen is trouwens niet verboden! (Geen probleem voor kinderen, mogelijks aanstootgevende fragmenten blijven heel onderhuids en ludiek.)

Het scenario wil hulde brengen aan de Gentse auteurs, zangers en componisten van het volkse parimonium. Batoosjantant werd geschreven door Freek Neirynck, geproduceerd door het Gentse theater- en muziekplatform TEM vzw, en wordt uitgevoerd door de Koenfreerie van de Gensche Kuipmeziek.

Batoosjantant vertrekt aan de Korenlei, en vaart rond elke avond tussen 15 en 24 april en van 29 april tot en met 1 mei (zaterdag en zondag ook overdag). Reserveren is ten zeerste aan te raden en kan via Uitbureau Gent Toegang: 15 EUR, inclusief dreupel.

© 2005 GENTBLOGT VZW

23 reacties »

  1. Reactie van omar vanca

    Tja, dat Gentse dialect, ik ben er niet echt zo’n fan van, alleen al die mottig rollende “r” bezorgt me koud kiekenvlees.Vanwaar toch die hype met die dialecten overal, wij in Leuven spreken gewoon Nederlands, niks moeiijk aan, pittoresk hoeft niet voor ons, gewoon maar prettig verstaanbaar zijn voor Vlaanderen. Toegegeven, het Leuvense dialecht heeft ook bestaan, zoals elk gehucht ooit zijn eigen brouwseltaaltje had, maar historisch moet een volk daar doorheen groeien. Komaan, Gentenaren, nog effe.

  2. Reactie van bruno

    *geeuw*

  3. Reactie van Cedric

    Gaat ge gaan slapen Bruno ?

  4. Reactie van Mich

    Je bedoelt de huig-r, niet de rollende r. In een ver verleden heb ik tijdens een les Nederlandse taalkunde trouwens gehoord dat de rollende (of tongpunt-)r op termijn terrein zal verliezen in het voordeel van de huig-r.

    Maak uw borst dus maar al nat ;-)

  5. Reactie van homie

    Waarom zeggen ze in Leuven “moeiijk” als ze “moeilijk” bedoelen?
    Precies nog nie zo gemakkelijk die geschreven cultuurtaal, haha.

  6. Reactie van Cedric

    Het is maar te hopen dat batoosjantant niet langs de Graslei passeert want anders riskeren ze een boete met de nieuwe politiereglementen.

  7. Reactie van zazie

    Freya heeft wel meer seksappeal dan meneerke Louis en haar rollende “r” is pure rock’n roll. En als er nog drugs moeten zijn, wel kijkt dan in haar ogen begot, onnozele Leuvense teutentist.

  8. Reactie van bruno

    Woeha! Ambiance in ‘t kot. Garçon, geeft die mensen allemaal nog iet. (Jaja, ook den diene van Leuven.)

  9. Reactie van omar vanca

    Verwijderd door de redactie. De redactie stelt persoonlijke kwetsende beledigingen niet op prijs. Wij vragen de persoon die zich afwisselend voordoet als omar vranca, homie, zazie en free om het spel eerlijk te spelen vanaf nu.

  10. Reactie van Mich

    Wie een dialect pittoresk durft te noemen (en de rest), mag voor mijn part zelf wel trakteren :-P

    En ik heb nooit lang haar gehad, gij raren.

  11. Reactie van i.

    oe oe, we doen hier van lachen met de andere steden en ik ben niet uitgenodigd… zo erg.

    En guy heeft het nog niet eens gezien.

  12. Reactie van i.

    pracht van een foto, trouwens.

  13. Reactie van homie

    Waarom heeft de Paus de boter weer gegeten? “De mortuis nisi de bene”, da’s fonetisch oud-Leuvens, nie slecht hé Stroppies?
    Toegegeven, de Man zijn huig-r was de laatste dagen veslapt, maar hij heeft ook nooit een Heilige Pikkel in Gent gezet. In Leuven dronk hij regelmatig (incognito) zijn glaske Stella, soms meerdere naargelang de katholieke sfeer. Op ons kosten, dat wel.

  14. Reactie van zazie

    Mich, waarom neemt gij alles altijd zo letterlijk? Dat deed ge in de lagere school ook al. Uw gezichtje is anders wel aandoenlijk, houwe zo. Ja, ik val nog steeds op je rooie tanden. Je ex ***.

  15. Reactie van Cedric

    @homie : de paus heeft wel een heilige pikkel in Gent gezet hé makker ! Maar ge waart er duidelijk niet bij aann Flanders Expo ! (Ik trouwens ook niet)…

  16. Reactie van Free

    Grapjes ten koste van de argeloze mensen, zelfs op de kap van wijlen onzer Heilige Man, om van te kotsen, kapot ben ik ervan.

  17. Reactie van homie

    Verschoning Cedric, ik was die dag op bedevaart naar Lourdes, onze wegen zullen zich dus gekruist hebben. Van Lourdes onthou dan ik weer een hoop schoon vrouwvolk, ik heb daar nog lekker getabernakeld met een Gentse, Dolores Sabbe, kent gij die niet?

  18. Reactie van Mich

    “Blog trolls”: Wellicht zijn ze een beetje ziek in hun hoofd. Voederen is echter ten strengste verboden.

  19. Reactie van guy

    @ i et les autres
    nie gezien, jawel maar zeg nu zelf niet echt hoogstaand literair m.u.v. Bruno maar die schrijft altijd op niveau of moet ik hierrrr
    schrrrrijven Brrrrruno schrrrrrrrrrrijft op nivo?!
    Freya IS pure R&R nie aliene eur RRRRRRRR! Maar dat vinden alle mannen tussen 25 en 75 waarschijnlijk?! Moet je wel haar rrr ‘s horen als ze frans praat, dan gaat ge pas zweten.
    Hoe zit het met het Leuvense stadsblog? Kwestie dat we hier dan het normale leven kunnen oppakken.

  20. Reactie van Redactie

    De redactie heeft een comment op deze post verwijderd. Wij stellen persoonlijke kwetsende beledigingen niet op prijs. Wij vragen de persoon die zich afwisselend voordoet als omar vranca, homie, zazie en free om het spel eerlijk te spelen vanaf nu.

  21. Reactie van Lena

    Bruno, ik heb u op TV gezien! (AVS)

  22. Reactie van guy

    en Lena heeft hij naar u gezwaaid?

  23. Pingback: vanca blog