Alison: het geheim van de gevallen engelen.

donderdag 14 april 2005 17u38 | Stapho en Tessa uit het vijfde leerjaar Sint-Paulus | 3 reacties
Trefwoorden: , .

Hallo, wij zijn Tessa en Stapho uit de bloggende Gentse klas. Vandaag bezochten we de tentoonstelling Alison in de Kunsthal. Dat is in de Sint-Pietersabdij. We kregen een koptelefoon en een mini-televisie (pda) waarop de monnik Alison ons een verhaal vertelde en ons rondleidde doorheen de abdij. Door rode spots en verlichting wisten we waarheen we moesten lopen in deze grote abdij. We zagen een guillotine en een wassen bloedend hoofd. In de donkere kelders was de wijn jammergenoeg op. Er liepen ook sjieke mensen rond die lekker hadden gegeten en die iets met de Floraliën hadden te maken. In de abdijtuin stonden wijnranken en een oude waterput. Broeder Laurentius had een moord gepleegd omdat iemand verliefd was op de dienster Colette. Broeder Raphaël viel door het hoge gewelf van de refter. Het was een heel erg spannend verhaal! We mochten ook heel hoog boven de zoldering van die oude refter lopen. Beslist de moeite om de tentoonstelling eens te bezoeken! We vonden het leerrijk. Buiten de abdij vielen we bijna in een grote bouwput. Daar komt een parking onder het Sint-Pietersplein. Ziezo. Tot de volgende keer.

Info:
Kunsthal Sint-Pietersabdij
Sint-Pietersplein 9, 9000 Gent
tel.: +32 (0)9 243 97 30
fax: +32 (0)9 243 97 34
e-mail: drr.sintpietersabdij@gent.be
internet: http://www.gent.be/spa

Open
Elke dag van 10.00 tot 18.00 uur, behalve op maandag
Alle feestdagen geopend

Bezoek aan de abdij, de lopende kleine tentoonstellingen + ALISON

· Individuelen: 6 euro · Leden van groepen van minimaal 15 personen · Jongeren vanaf 19 tot en met 25 jaar · Senioren vanaf 60 jaar · Leden van In Monte Blandinio vzw 4 euro · Kinderen tot en met 18 jaar · Studenten tot en met 25 jaar van dinsdag tot en met vrijdag · Leden van schoolgroepen · Werklozen op vertoon van hun werklozenkaart · Personen met een handicap 3 euro · Kinderen tot en met 12 jaar in het gezelschap van minstens één betalende ouder of grootouder · Telkens 1 begeleider van groepen van minimaal 15 personen · Journalisten · Noodzakelijke begeleiders van personen met een handicap · Jongeren die zich aanmelden met een cultuurcheque · Houders van de driedaagse museumpas gratis

© 2005 GENTBLOGT VZW

3 reacties »

  1. Reactie van Cedric

    Alison is best leuk en origineel, maar ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat het enkel gericht is op het ten gelde maken van de niet zo interessante delen van de abdij. De mooiste zalen krijg je immers niet te zien.

  2. Reactie van E-One

    idd daar zijn dan ook de andere tijdelijke tentoonstellingen bezig…

  3. Reactie van doreen

    hallo,
    hier een van de ‘makers’ van Alison.
    we vinden het natuurlijk ongelooflijk wijs dat onze movieguide ook bij de schoolgaande jeugd inslaat! dat zoveel klassen hier gingen op afkomen, hadden wij niet echt ingeschat. in oorsprong was het vooral bedoeld voor toeristen en gezinnen die in hun vrije tijd met het oudste monument van Vlaanderen willen kennismaken op een onderhoudende manier.
    cedric, over die niet zo interessante delen ben ik het niet met je eens: we hebben juist delen toegankelijk gemaakt die je anders nooit te zien krijgt. was jij ooit al op het doksaal van een kerk geweest? had je al boven een tongewelf gelopen? had je onze monnikencellen al gezien? mijn gedacht.