Podcast Regie Mortis (deel 1)

maandag 18 april 2005 11u56 | Smetty | 4 reacties
.


De medewerkers van theater ‘t Gordijn zorgen voor spannende momenten in Regie Mortis, de politieroman van Katrien Ryserhove. Wij gingen samen een dag met Katrien op stap en brengen u een unieke mix van gesprekken over haar boek en interessante plaatsen in Gent. In deel 1 verkennen we van de kelder tot de zolder de Backstage, dat model stond voor ‘t Gordijn.

Wij namen een aantal foto’s voor wie graag beeld heeft bij de podcast, en mixten wat foute musical muziek van Andrew Lloyd Webber tussen de fragmenten. U kan de podcast rechtstreeks downloaden, via onze Podcast RSS Feed of via onze geluidsspeler (bovenin deze post) beluisteren. Veel plezier.

Meer info over podcasten.

De hal van de Backstage
(met aquarium / voormalige lokketten)

De Foyer

Repetitielokaal

De vroegere drukkerij / huidige theaterzaal

Het luik

Het Gordijn
zie foto bovenaan

De keuken

De kelder

De inkomhal

Eerste verdieping

Theaterwinkel

Museum

© 2005 GENTBLOGT VZW

4 reacties »

  1. Reactie van thijsbaert Georges

    Toevallig ben ik juist dit boek aan het lezen. Het is een zeer goed geschreven en spannende thriller met een goed plot.Ik ben bezig aan het laatste kwart van het boek en het wordt langsom spannender en tot nogtoe onmogelijk om de dader(s) te ontmaskeren.Daarbij zijn de fotos in deze blog een welkome aanvulling.

  2. Reactie van Elia Serge

    Als eigenaar van Backstage vind ik het leuk dat Katrien met haar boek ‘Regie Mortis’ die aandacht krijgt.
    Ik heb het boek zelf ook gelezen en heb me onmiddellijk laten meeslepen door de verschillende personages. Ik ken het gebouw door en door en kon me daardoor gemakkelijk inleven in de beschreven situaties. Alles aan het decor klopt tot in de kleinste details. Daardoor blijft het boek zo realistisch en geloofwaardig. Aangenaam is dat je tot op het einde in spanning wordt gehouden.
    Een aanrader !

  3. Pingback: Smetty’s Soapbox » Tweede podcast

  4. Reactie van erwin

    Leuke kijk ‘acher de schermen’ van Backstage (what’s in the name). Maar is inderdaad een subliem gebouw, om zo verliefd op te worden. Jammer dat het altijd deccenia moet duren voor de goegemeente zo’n gebouwen naar waarde weet te schatten.

    Bij deze even verwijzen naar een site rond art-deco en modernisme in Gent, met werkelijk een schat aan informatie.
    Een site die mij alvast aan het denken heeft gezet, en ook de schoonheid van de op het eerste zicht eenvoudig of zelfs bijna ordinair lijkende gebouwen bewerkstelligd. Een dikke pluim voor Gert defever!

    Dus wat extra info en beelden over de voormalige drukkerij Vooruit (en nog veeeeeeeeeeeel meer!) op:

    https://membres.lycos.fr/architectuur/