Time Festival

zaterdag 23 april 2005 11u50 | Dominique Willaert | 1 reactie
.


Donderdagavond, op de try-out van Art Wirke zat het vol met buurtbewoners. Veel Turkse mama’s en papa’s, bompa’s en de (klein)kinderen. Daarnaast nogal wat studenten die her en der waren gemobiliseerd. Om 22h begon de voorstelling; op de achtergrond een groot videoscherm met beelden van de wijk. Na de try-out leken de meeste mensen enthousiast. Twee vrijwilligers bleven op het plein overnachten om het dure technische materiaal te ‘bewaken’. Gisteren, vrijdag dus, zijn we met een twintigtal mensen als zotten blijven doorwerken om alles net op tijd klaar te krijgen. We zijn dolgelukkig met het goeie weer. De buurtbewoners komen langzaam op ons toegelopen met de vraag wat er staat te gebeuren. Veel buurtbewoners zijn namenlijk niet gewoon dat er iets gebeurt dat de dagelijkse sleur overstijgt.

TV-Deluxe is een ietwat gewaagd project. Iets in een theaterzaal presenteren is veilig en gemakkelijker onder controle te houden. Nu we alles in het openbaar presenteren zijn we zowel technisch als inhoudelijk stukken kwetsbaarder. Hoe zullen de mensen reageren? Wie zal er op dit project afkomen?

Donderdagavond was het vollen bak op het meetingpoint van het Time-festival. Dansende, lachende en babbelende mensen. Gent heeft power en een gezonde spirit. De culturele sector bloeit er hevig en een netwerk van mensen zorgt voor een inspirerende sfeer. Het is schoon om de verliefde koppels te observeren. Zwetende en verlangende lijven die zich nog even moeten inhouden. Soms fantaseer ik hoe op hetzelfde moment honderden koppels in dezelfde stad liggen te vrijen. In bed, op de grond of waar dan ook. En hoeveel percentage van de koppels het stiekem aan het ‘doen’ zijn. Onze moraal laat niet echt toe dat er scheve schaatsen worden gereden. Dus moet het maar zo sterk mogelijk in het geheim. Hoeveel honderden of duizenden uitvluchten worden er niet op één dag geformuleerd omdat liegen voor veel mensen de enige manier is om overeind te blijven. Donderdagavond stond ik nog lang met Ben Benaouisse te praten. Over het verschil dat er is tussen onze facade en hetgeen we echt ‘zijn’ of proberen te zijn. Eén en al ernst opnieuw. Maar anderen zaten te lachen en zich te amuseren. Wij ons ook, op onze manier!

Foto: ©Strash/Victoria Deluxe

website TV Deluxe

© 2005 GENTBLOGT VZW

Eén reactie op Time Festival

  1. Reactie van Pietel

    Ik ben dan wel Geen bloggende Gentenaar, maar was wel op Domme donderdag / time festival. Enkele foto’s kan je bekijken in deze Flickr set. https://www.flickr.com/photos/pietel/sets/259067/