Foto van de dag

woensdag 8 juni 2005 0u05 | Arthur | 13 reacties
.

Om onze blunder van gisteren goed te maken presenteren we U vandaag liefste lezers, niet één maar zowaar drie ‘Foto’s van de dag’. Met daarbij, extragratis – een tip voor een toffe zomerwandeling. Zeg nu nog eens dat Gent.blogt U niet in de watten legt!

Als U binnenkort tijdens de (hopenlijk warme) zomermaanden met de auto naar het zeetje trekt -via de E40, dan tuft U er gegarandeerd over: De Goedingebrug. Deze brug over de Leie maakt de verbinding tussen Drongen en Afsnee.
Zo. Hebben we alweer iets bijgeleerd op de redactie. Wat we nog minder wisten is dat er een voetgangersbrug onder die Goedingebrug hangt. Aan de zijkanten kan men merkwaardige, prehistorisch lijkende tekeningen zien waarop mammoeten, dinosaurussen, krokodillen, vissen en ‘Oude Belgen’ staan afgebeeld.

Tip: voor als U niet weet wat gedaan tijdens de vakantie: neem een fiets of de ‘benenwagen’.
Start aan de Blaarmeersen, ga een eindje langs de Watersportbaan. Steek de Ringvaart over via Drongenbrug. Volg de Leie-oever tot in Drongen. Verder gaat het, voorbij de oude abdij. Na een kilometer of drie kom je aan de Goedingebrug. Veel plezier!

Met dank aan Arthur De Decker voor de leuke foto’s.

» Meer foto's in het foto van de dag-archief.

© 2005 GENTBLOGT VZW

13 reacties »

  1. Reactie van Lode !

    met stip één supertip!

  2. Reactie van Frans

    “Lascaux-sur-Lys”, voor de meeste Gentenaars even onbekend als het Emmaüskasteeltje.

  3. Reactie van dyb

    Weet er iemand wie zich hier (knap!) geamuseerd heeft?

  4. Reactie van Jean Marie de Wulf

    Dat noem dan wel “intelligente” muurschilderijen. Toch wel iets anders dan de tags uit onze centrumstraten.

  5. Reactie van Astrid

    Een wandeltip: neem de fiets of de benenwagen…
    Mmm, leuke wandeltip ;-)

  6. Reactie van Huug

    Op iedere slak zout legggen, ik had het moeten denken. Wat een zeikers hier soms zeg.

  7. Reactie van Arthur De Decker

    Maar Huug toch, wat heb jij vandaag gegeten? Iedereen reageert hier vandaag zeer vriendelijk en jij ziet zout en gezeik. Herlees eens alles en “smile, you are on television”.

  8. Reactie van Huug

    @Arthur. Lees reactie van Astrid. Tegen kritiek kan ik hoor, maar je moet het ook niet met een microscoop gaan zoeken hé. Dan krijg ik wat.

  9. Reactie van Astrid

    Ik vond het gewoon grappig… Wou helemaal niet zeiken…

  10. Reactie van Huug

    @Astrid. In dat geval, sorry. *Eurhm, lange tenen intrek.* Misschien heb ik gisteren dan toch iets minder fris gegeten. Het waren die maatjes misschien?

  11. Reactie van marc

    alternatieve route langs de leie-oever de Blaarmeersen binnenrijden, aan de ex-skiheuvel verlaten, gloednieuwe fietspad over de nieuwe spoorwegbrug, even afstappen want helling aan kant van Drongen is niet afgewerkt. Links afslaan en straat blijven volgen tot je aan de Leie komt. Het veer in Afsnee nemen. Onmiddellijk rechts, links en nog eens rechts en blijven fietsen (ook in de doodlopende straat) en dan tot de Goedingekouter en verder naar de brug

  12. Reactie van wouter

    dat vind ik nu eens een mooie brug zeg, nog nooit gehoord dat je daar onder kon wandelen, vandaar dat ik er veel interesse voor heb, zou eens moeten uitzoeken hoe ik er kan komen, want de lei volgen vanaf drongenbrug zelgt me gelijk niet veel zenne.

  13. Reactie van Phil

    Zie De Standaard voor een artikel over probleembruggen in vlaanderen. De goedingebrug staat er vrolijk tussen. (Brug te vernieuwen). Dus beste wandelaars, haast je want dit kunstwerk dreigt binnenkort te verdwijnen.

    En ja, Afsnee en Drongen en ook Zwijnaarde, Zevergem liggen verscholen tussen drukke wegen. Niet de mooie landschappen en rivieren hebben de bovenhand maar wel het constante gezoem van autos en vrachtwagens.

    Missschien is een investering in geluidspanelen langs de E40 in Drongen geen slecht idee.
    Sint Denijs Westrem heeft ze al en dit geeft een hele hoop minder overlast.

    Just my 2 cents