Foto van de dag

vrijdag 17 juni 2005 0u50 | Yves | 14 reacties
.

Neen, beste lezer, het is niet wat U denkt. Dit is geen duikboot.
Tenminste, hier op de redactie dachten we allemaal aan de romp van een grote Russische onderzeeër toen we de foto’s die Yves De Bruyckere ons opstuurde onder ogen kregen.

Het zijn ‘de nieuwe torens van Gent’ en ze worden deze avond aan het grote publiek voorgesteld en ingehuldigd. Afspraak om 22u30 voor een klank en lichtspel in het Kluizendok van de Gentse haven.

Meer informatie en een routeplan kan U vinden als U klikt op deze link. Veel plezier en een prettig weekend!

» Meer foto's in het foto van de dag-archief.

© 2005 GENTBLOGT VZW

14 reacties »

  1. Reactie van Jeronimo

    allez de OUde Stad wordt overspoeld met hypermodenre gedrochten

  2. Reactie van Mdm

    Ik denk niet dat er daar in de buurt veel oude stad te vinden is. Die groene streepjes die zijn er nu echt over vind ik.

  3. Reactie van Lena

    Is dat nu ook weer lelijk? Mijn ouders hebben er zo eentje bijna in hun achtertuin (in Eeklo) en ze vinden dat een vree tof ding, ze vinden het na drie jaar nog steeds zeer fascinerend en hebben er absoluut geen last of lawaai van. Ze zijn er helemaal aan verknocht.

    Ik vind dat ook mooi, mooier dan pakweg die metalen constructies die door het hele Vlaamse land staan om electriciteit te verspreiden.
    En het is verdorie milieuvriendelijk ook, of had je liever een kerncentrale gewild in Gent? Nou, als ik kan kiezen…

  4. Reactie van Jordi

    Ik zou dat nog meer kleurkes geven zelfs.

  5. Reactie van Hariko

    Ik begrijp die negatieve reacties op windmolens die milieuvriendelijke energie opwekken helemáál NIET. Eerlijk gezegd, als het aan mij lag zouden er minstens op elk industrieterrein in en rond Gent een paar van die dingen staan.

    Dat er mensen zijn die zich dan gaan groeperen en dergelijke projecten laten afschieten omdat het uitzicht zogezgd aangetast wordt… onbegrijpelijk.

    H.

  6. Reactie van Jean Marie de Wulf

    Ik denk dat we hiermee een van de talrijke en verschillende mogelijkheden hebben om onze energie stilaan te zuiveren van alle mogelijke ecologische schaden. Wij, in Belgie, hebben wel een grote achterstand op de Skanivische en noordduitse regio’s, maar ik ben optimist, we halen ze in. Dit gekoppeld aan warmte zonnepanelen, aan eloctrovoltaische panelen, aan hybride energie voor wagens, aan bio-brandstoffen, enz… kunnen met de tijd zoveel aan onze zware energierekeningen doen, en ons negatief saldo van de Kyoto-normen eindelijk verbeteren.
    Bij het gevaar van de “nimby” reacties lees ik graag de opinie van mensen uit Eeklo. In de Gentse binnenstad kunnen wij natuurlijk moeilijk dergelijke molens bouwen, gezien de bebouwing de winsterkte fel verzwakt. We kunnen ons wel nog vragen stellen over het verder bestaan van onze SPE centrale aan de Ham. Ik vermoed dat het argument van het milieuvriendelijk stadsverwarmingsnet daar nog een stuk meespeelt. Maar op de gronden van die centrale zouden nog zovele woningen met tuinen kunnen staan!

  7. Reactie van iris

    Volledig akkoord met Lena, Hariko en Jean Marie.
    Ik vind die molens sierlijk en hun regelmatige wiekenslag vind ik zelfs kalmerend werken. Het allerbelangrijkste is dat stapje vooruit naar de Kyotonorm en er is op dit vlak nog heel veel werk aan de winkel. ‘t Is hier geen kwestie van schoon of lelijk, ‘t gaat om ons milieu ! Sommigen zijn zich daar nu nog niet van bewust.
    En laat SPE nog verder bestaan aub, wij wonen er vlakbij en onze verwarming gebeurt via hun milieuvriendelijke stoom en we zijn daar heel content mee, ook in onze portemonnee !

  8. Reactie van Roland

    @Jordi,
    Volledig eens met jouw voorstel, misschien zoals de totempaal (watertoren) bij AAGent. Een beetje kleur kan geen kwaad, laat de graffittispuiters er maar op los, de verflaag beschermd dan nog een beetje tegen roest.

  9. Reactie van Lord CMS aka Jeronimo

    ‘khebbe kik niets tegen windmolens! ik vind het de meest geschikte gevechtspartners!

    maar nu ja even wat meningen losweken why not…

  10. Reactie van peter

    ‘t zijn eigenlijk wel mooie dingen, die windmolens. En ze staan in een geschonden landschap (toekomstige industrieterreinen rond het Kluizendok). En ze zorgen voor mijn elektriciteit… Alleen vind ik het een beetje bangelijk om onder een dergelijke piloon te staan en die wieken boven mij te zien draaien… maar dat went wel, zeker ??

  11. Reactie van Steven Noels

    De voorstelling gisteren aan het publiek (eigenlijk vooral de omwonenden) was super. Héél sfeervol, alleen nogal dorstig voor de niet-VIPs ;-)

    Een prachtige show en h̩̩l leuk om te fotograferen Рbedankt voor de tip Yves!

  12. Reactie van Dirk

    het is een prachtig project, eens te meer omdat ik ook klant ben bij city/eco power, de aandeelhouders van het windmolenpark. Ook ik heb een aandeel in de windmolens van Rieme dat is een voorwaarde om electriciteit af te nemen, een verplichte aankoop van een aandeel van 250 euro. Ik zie de windmolens vanuit mijn zetel in de living gewoon voor mijn neus. ik ben absoluut voorstander van groene electriciteit ! Maar er zijn ook nadelen aan verbonden wat veel mensen waarschijnlijk niet weten zoals;Als er géén wind is produceren ze ook geen energie…Ik hoor u denken als het goed waait produceren ze veel energie…
    inderdaad bij veel wind produceren ze veel energie, maar wat als dat net ‘s nachts is en veel mensen géén energie gebruiken?
    Men kan die electriciteit jammer genoeg niet opslaan in een zeg maar grote batterij, meteen ook het grote nadeel van de windmolens. daarom ben ik toch voorstander van nucleaire energie, men kan gewoon niet rekenen op die windmolens als de wind valt en ze stoppen met draaien heb je gewoon geen electriciteit meer en wat dan ? Wat betreft de kyoto norm zouden ze beter auto’s gaan produceren op bvb waterstof. maar dit kan gewoon voorlopig niet als je weet hoeveel mensen er wereldwijd hun job te denken hebben aan de gronstof olie…(brandstof,alle soorten plastiek,…) Wereldwijd vervuilen de wagens enorm veel lucht/zuurstof mocht men daar een oplossing voor vinden zou ook het gat in de ozon misschien onder controle gekregen worden.

    • Reactie van rony coekaerts

      beste dirk, het probleem is wel een beetje ingewikkeld zoals je terecht opmerkt. voor mijn part legt men alle daken vol met “zonnepanelen” of plant men windmolens op alle open vlakten, maar hoe dan ook zal men een buffering moeten inbouwen. ik geef grif toe dat kernernergie niet zo toekomstgericht is: waar moeten we met dat afval naar toe? maar kolencentrales, zelfs de laatste wervelbed-toepassingen, zijn toch ook geen oplossing.
      bij de wagens op waterstof geeft men wel maar een schijnoplossing: waterstof kan alleen gemaakt worden door een ongelooflijk gebruik van stroom, en van waar komt dat? juist……natuurlijk stoten die wagens niets meer uit maar die centrales.
      ik hoop echt dat ze technieken vinden om onze natuurlijke, zuivere energiebronnen voluit te gebruiken maar dat zal niet voor morgen zijn. overmorgen misschien?

  13. Pingback: Verbinden (1) « Fietsbult