Pe-Louze

zondag 25 september 2005 1u20 | Peter Waterschoot | reageer
Trefwoorden: , .

“Het supergeslaagde project Pelouse bracht ons in een een enthousiast verlangen naar meer.. En dat meer, dachten we te kunnen krijgen op de
volgende realisatie van Kunst in de Buurt die tot op heden loopt onder de viaduct het treinstation GENTBRUGGE. De bedoeling was, om net als bij Pelouse, van gangbare stedelijke sociale leef -en beweegpatronen binnenstebuiten te keren, in dit geval dan door mensen letterlijk HALT te doen houden bij een halte. Die roep om halt te houden zou dan in de vorm van een lounge-ruimte tastbaar gemaakt worden.”

“De sfeer bleek echter wat mak, het filmscherm waarop later nog de film ‘Gegen die Wand’ te zien zou zijn , was het formaat van een veredeld diascherm, net iets te weinig dus, en verder met het uitgekipte zeezand leek het eerder een heruitgave van Muide Beach. Cultstation mist dus ergens toch wel de snedigheid en het ontspannen ‘tongue in Cheek’ gehalte dat bij Pelouse wel bereikt werd. Misschien was er budget te kort. In ieder geval: ” het Slotfeest” is op 30 september. Ik ga mijn mening tegen dan daar met graagte nog eens gaan herzien. Ik hoop U ook allen daar te ontmoeten, want het is en blijft een sympathiek project.”

© 2005 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.