Gentse actua

donderdag 8 december 2005 10u02 | Wouter | 5 reacties
Trefwoorden: , , , .

Carrefour, Delhaize, Colruyt, Aldi en Lidl staken
De handels- en distributiesector in Gent neemt deel aan de acties tegen het Generatiepact, waardoor u vandaag bij Carrefour, Delhaize, Colruyt, Aldi en Lidl mogelijk voor een gesloten winkeldeur kan staan. Lees meer bij vrtnieuws.net

“Tbeste veur tniew joar”… “Uuk zu veele”
Het stadsbestuur roept de bevolking op om binnenkort massaal affiches op te hangen met een nieuwjaarsboodschap. De affiches zijn op 50.000 exemplaren gedrukt en moeten de Gentenaars toelaten de overbuur (en de voorbijgangers) het beste voor het nieuwe jaar toe te wensen. Lees meer bij DS Online

Niets dan kerst op kerstmarkt
Morgenavond opent de traditionele kerstmarkt zijn deuren. De dienst Markten en Foren van de stad is opnieuw overstelpt met aanvragen, maar laat weten dat enkel kraampjes die binnen het kerstthema passen een plekje kregen.
Lees meer bij DS Online

Poezenboot vertrekt naar onze noorderburen
De poezenboot kan voor herstelling naar Nederland vertrekken. Volgens een expert is de wand dik genoeg om de tocht naar een droogdok in Sluiskiel aan te kunnen.
Lees meer bij vrtnieuws.net

© 2005 GENTBLOGT VZW

5 reacties »

  1. Reactie van Cedric

    “Tbeste veur tnieuw joar” lijkt mij een zeer leuke en originele campagne, maar wel eerder geschikt voor de stad zelf niet voor de buitenwijken (waar ik zelf jammer genoeg woon). Eigen huisje, tuintje, enz…weet je wel. Ik verlang naar de stad met zijn zatlappen, parkeerproblemen en gevelpissers, waar men nog contact heeft met elkaar ( OK, dat is mijn stereotiep ideaalbeeld).

  2. Reactie van Iris

    Dat van die affiches is een goedbedoelde poging van ‘t stadsbestuur, en ik sta daar zeker achter, om de mensen dichter tot elkaar te brengen, maar ik vrees dat het, in sommige buurten, enkel de affiches zullen zijn die tegen elkaar zullen klappen.
    ‘t Is verdomd moeilijk om in ‘t stad waar je gemakkelijker in de anonimiteit kunt opgaan contacten te leggen.
    En ‘t meest van al nog in een appartementsgebouw waar mensen via de lift elkaar soms onzichtbaar op en neer kruisen en waar je enkel deuren hoort dichtslaan en “persiennes” (om het in ‘t echt Gents te zeggen) naar boven hoort rukken en naar beneden hoort knallen, kwestie van ne goeiemorgen en -avond ;-)
    Waar je aan de uitpuilende containers constateert met hoevelen je onder één dak woont.
    En als je al eens iemand langs de trappen lachend passeert krijg je een gezicht als een vraagteken terug.
    Wij wonen dolgraag in ‘t centrum van de stad maar missen wel die sociale “goeiendag en -avond” die er op sommige “buitens” nog heerst.
    En de eerlijkheid gebiedt me te constateren dat het dan nog meestal oudere mensen zijn die een knikje zullen geven.
    Vandaar dat ik zo gehecht ben aan mijn buurtwinkeltjes waar mensen nog iets tegen elkaar kwijt kunnen al is het maar over het weer of weeral eens over ‘t verkeer.
    O ja, en hier op gent.blogt waar we onze eieren kwijt kunnen.
    ‘k Zou misschien zo’n “Tbeste veur tnieuw joar-affiche” aan de spiegel in de lift kunnen hangen en tegen mijn eigen “Uuk zu veele” kunnen zeggen, kwestie van ‘t idee alleen al dat er mij iemand antwoordt :-)
    Allé, ‘k goa d’r ier nu al mee beginnen zie :
    aan alle bloggertjes “Tbeste veur ‘t nieuw joar want binnen een poar doage zijn we de pijpe uit noar elders niewoar” :-)

  3. Reactie van Sniclerlind

    [reactie verwijderd. bah, spam]

  4. Pingback: payday loan