Fietsen!

vrijdag 5 mei 2006 11u29 | Tessa | 3 reacties
Trefwoorden: .

Toen ik de aankondiging voor dit evenement las, keerde ik Flash! meteen 20 jaar terug in de tijd. Vraag me geen logische verklaring, want behalve het onderwerp heeft dit schiiiiiiterende nummer namelijk niets, maar dan ook niets gemeen met het evenement dat ik hier wil aankondigen. Dus ook niets van aantrekken, gewoon even meegenieten:

Bicycle races are coming your way
So forget all your duties oh yeah
Fat bottomed girls
They’ll be riding today
So look out for those beauties oh yeah
On your marks, get set, go!
Bicycle race bicycle race bicycle race
Bicycle bicycle bicycle
I want to ride my bicycle
Bicycle bicycle bicycle bicycle
I want a bicycle race

Fietsen, ja! Want fietsen is gezond. En met de fiets ben je vaak sneller dan met de auto. Het is ook goedkoper, maakt de stad leefbaarder en is goed voor het milieu! Wat wil je dat ik nog méér zeg om je te overtuigen dat wie fietst altijd wint!?

“Fiets, en je wint altijd!” is meteen ook de slagzin van de campagne “Met belgerinkel naar de winkel”. Wie tussen 6 mei en 24 juni in Gent met de fiets gaat winkelen, kan meedingen naar een van de vele fietsprijzen. Overal in Gent doen winkels aan deze actie mee. Je herkent de winkels aan de Met “Belgerinkel naar de winkel”-affiche. Elke keer je met de fiets inkopen doet, in één van die winkels, krijg je een stempel op je spaarkaart.

Geen fiets, zeg je?! Geen nood! Op de eerste dag van deze actie, op zaterdag 6 mei, kan je terecht op het W. Wilsonplein (Zuid). Daar organiseert de Fietsersbond Gent voor de 5de maal een tweedehands fietsenmarkt. Vooral kinderfietsen, dat wel, maar wie vroeg genoeg uit de veren is, moet zéker ook een volwassenenfiets op de kop kunnen tikken voor een zacht prijsje. De markt duurt van 9 tot 12 uur.

Je nieuwe fiets uittesten, zal in de week na 6 mei niet echt een probleem zijn. Van 6 tot 14 mei is het immers de “Week van de Zachte Weggebruiker”. De lijst activiteiten is erg lang, té lang om hier op te sommen, maar je vindt er alles over op de site: Week van de Zachte Weggebruiker

Bicycle bicycle bicycle biiiiiiiiiiiiiicycle

© 2006 GENTBLOGT VZW

3 reacties »

  1. Reactie van an

    ik krijg al zin om te fietsen en dat kan tellen in mijn geval ;-)

  2. Reactie van FreFre

    Fat bottemed girls?
    Ik qoute even een uitspraak van een collega uit NY – USA toen ik hem via de P-route naar het hotel bracht:

    “Are these Belgian girls are so fin. I think it’s because you guys bicycle so much, no?”

    Geef toe in Gent loopt..ahum .. fietst er veel schoon volk :-P

  3. Reactie van jan

    Jammer dat Gent dit jaar voor de 2de keer op rij niet meer meedoet met de “met belgerinkel naar de winkel”-actie, omdat de baten niet in verhouding zouden staan van de kosten… Is dat dan in die andere gemeenten wel het geval? Is dat dan wat van een stad die zegt wild te zijn van fietsen kan verwacht worden?