Gentse actua

maandag 22 mei 2006 10u33 | Wouter | 3 reacties
Trefwoorden: , , , , , .

5.000 betogers willen papieren toekomst
Het slechte weer kon niet verhinderen dat zaterdag in Gent 5.000 mensen opstapten met de vraag naar regularisatie. De winkeliers vonden het niet leuk.
Lees meer bij DS Online en vrtnieuws.net

CD&V schiet campagne op gang
CD&V Gent heeft het officiële startschot gegeven van zijn campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Net als SP.A, VLD en Groen! trekt CD&V de kaart van de allochtonen. Gülseren Kokur (9de plaats), Fuat Korkmazer (23ste plaats) en Can Özlem (27) hebben Turkse roots. Mulongo Dimonekene-Vanneste (37) heeft een Congolese achtergrond. Lees meer bij De Gentenaar en DS Online

Sint-Pietersstation inzet van felle strijd
Het project Gent-Sint-Pieters moet een van de belangrijkste strategische realisaties worden van de komende twintig jaar. Maar er is ook felle weerstand. Het station is de inzet van een politieke strijd. DS Online licht het project toe en zet de standpunten op een rij.

Zwembad Rozebroeken zoekt privé-investeerder (DS Online)
Ouders kamperen voor MPI Gentbrugge (vrtnieuws.net)
Nepagenten lichten opnieuw bejaarde op (vrtnieuws.net)
Juwelendieven ingerekend na achtervolging (DS Online en De Gentenaar)

© 2006 GENTBLOGT VZW

3 reacties »

  1. Reactie van Cedric

    Gent als toekomstige Europese culturele hoofdstad is de logica zelve. Eindelijk een aanzet ertoe.

  2. Reactie van bruno

    Spijtig dat architectuur (cfr Project SP-Station) voor het Gentse Stadsbestuur nog steeds geen deel uitmaakt van cultuur. ‘t Zal een proper zicht zijn als de ‘cultuurminnaars’ met de trein hun ‘Europese hoofdstad’ komen binnengereden.

  3. Reactie van Frans

    “Aan het beschermde stationsgebouw wordt niet geraakt”. Hoezo? Ik sluit mij aan bij Bruno. Een tochtgat kan inderdaad geen twee wijken verbinden. Eurostation realiseerde al Brussel-Zuid en Antwerpen-Kievitplein, die weinig kans maken voor de Unescolijst van het werelderfgoed. Op architecturaal en stedenbouwkundig vlak mistte Gent met Gent-Zuid en Flanders Expo de trein naar de 21e eeuw , en niets wijst er op dat wij die inhalen met dit projet voor “het grootste station van Vlaanderen” (eufemisme voor “Gent als voorstad van Brussel”).