Foto van de dag

donderdag 1 juni 2006 23u12 | Marc De Waele | 8 reacties
Trefwoorden: , , .

Getrokken deze namiddag door Marc De Waele:

brug

Wég Hospitaalbrug!

» Meer foto's in het foto van de dag-archief.

© 2006 GENTBLOGT VZW

8 reacties »

  1. Reactie van O.

    Dan kunnen we nu fietsgewijs volle bak het water in sjeezen.
    Allez, als da weer nu effe mee wil doen tenminste. ;-)

    Bel alvast de brandweer om mij naar het hospitaal te voeren!

  2. Reactie van Frans

    Moet die Hospitaalbrug terug, en zo ja even breed als de vorige?

  3. Reactie van Maximiliaan Derawijde

    tiens, interesting. Zit er geen “ter land, ter zee en in de lucht: versie Gent” in? :-)

  4. Reactie van otto

    ze zouden beter dat brugje gewoon weglaten en heropbouwen in het verlengde van de iepensteeg, dat zou veel handiger zijn voor wie van het station naar het centrum wil fietsen

  5. Reactie van Jean Marie DE WULF

    Het zal altijd voor iemand verkeerd liggen of juist gepast. hier neemt men de (gulden?) middenafstand.

  6. Reactie van Bart

    goeie vraag eigenlijk van Frans: heeft er überhaupt iemand last van dat die Hospitaalbrug weg is? Ze is al twee jaar gesloten en over dat andere brug je gaat het verkeer vlot genoeg, me dunkt.
    Al zorgt het misschien wel voor meer overlast in de Papegaaistraat.

    Nochtans zouden ze op de plek van de Hospitaalbrug ook mooie kaden kunnen aanleggen… een Graslei II, in de zomer.

  7. Reactie van Jean Marie DE WULF

    Ik heb er grote een grote last van: elke dag naar het zwembad strop: via de rozemarijnstraat of de Hollainkazerne elke keer = + 1km x 300dagen per jaar= 300km te veel.(Of € 300 te veel) Ik ben van het idee dat men het verkeer over tal van wegen moet spreiden, niet verzamelen. Bij gecentraliseerd verkeer = files en omwegen met gevolg groter verbruik: grotere pollutie, duurdere verplaatsingen.

  8. Reactie van yves

    Je idee is geen zuivere wetenschap, Jean-Marie.
    De wetenschap zegt: meer wegen trekken meer autoverkeer aan. Ons Westers vooruitgangsdenken stijl “mijn auto mijn vrijheid” was vaak niet realistisch. Men zag bv niet dat de Kennedytunnel op 30 jaar tijd zou evolueren van vrijheid naar “muizenval”. In ons vrijheidsdenken heeft iedereen recht op een auto en een dagelijks vlot gebruik ervan. Het is best grappig dat de mensen die plijten voor meer wegen en wegenonderhoud dezelfde zijn die plijten voor minder belastingen (niks persoonlijks, JM, geen idee hoe dat bij jou is).
    Toen we 11 jaar geleden een huis kochten hebben we keuzes gemaakt: naar den buiten (maw 2 beroepsmatig auto’s nodig, en maar taxi spelen voor die kids), of in de stad blijven ( 1 of geen auto, werk kiezen op fietsafstand, een huis vlakbij een station, ons huis uitbouwen met een fietsenstalling in de souterrain, grote fietszakken voor de standaardboodschappen). En zoals ik de frustratie heb dat de 12 jaar geleden aangekondigde fietsverbinding tussen de Dendermondsesteenweg en de Kasteellaan er nog steeds niet ligt (lees: dat er te weinig vrijheid is voor fietsers), zo heb jij de frustratie dat je dagelijkse autoparcours gestoord wordt door een (sinds een 10-tal jaar)anders denken over stedelijke mobiliteit.

    Het idee van Otto is best knap, maar uiteraard te laat.