Debat over stedelijkheid en publieke ruimte

zaterdag 15 juli 2006 20u00 | Michel Vuijlsteke | 2 reacties
Trefwoorden: , .

debatOp de openingsavond van de Gentse Feesten wordt er gedebatteerd we over het gebruik van de publieke ruimte: hoe gebruiken we onze pleinen en straten? Houdt de stadsbewoner van feesten of maken de opeenvolgende evenementen hem moe? Is de straat een plaats van ontmoeting of van conflict? Van Kunst? Creativiteit? Commercie? Verderf? Strijd?

Stadsgevoelige politici worden geconfronteerd met deskundigen en trekkers van stedelijke initiatieven.

Deelnemers:

  • Noortje Wiesbauer: filosofe, leidt de Straten-Generaal in Antwerpen en de UAB (Universiteit voor het Algemeen belang) met Ricardo Petrella. Ze brengt een inleidend essay over de stad en stedelijkheid en verzorgt ook het uitleidende deel.
  • Dirk Holemans: zakelijk leider van Victoria Deluxe en essayist over “stedelijkheid en publieke ruimte”.
  • Sas Van Rouveroij: eerste schepen van Gent, schepen vna cultuur, publicist in het boek “Stadslucht maakt Vrij”
  • Els De Vos: doctoraal onderzoekster aan de Vakgroep Architectuur, stedebouw en Ruimtelijke Ordening (ASRO) van de KUL en lid van de actiegroep “Leg mijn blaas het zwijgen niet op” in Gent.
  • City-Mine(d): een Brusselse organisatie gespecialiseerd in stedelijke themata vooral in participatie en sociale verdringing
  • André Loeckx: professor bij de Vakgroep Architectuur, stedebouw en Ruimtelijke Ordening (ASRO) van de KUL en gespecialiseerd in stedelijke thema’s

De moderator is Bart Eeckhout, professor in Antwerpen (UA), gespecialiseerd in stedelijke literatuur en lid van het Ghent Urban Studies Team (GUST).

Zaterdag 15 juli, 20 uur
Hof Van Ryhove, Onderstraat 20, Gent
I.s.m. Masereelfonds Oost-Vlaanderen

© 2006 GENTBLOGT VZW

2 reacties »

  1. Reactie van Cedric

    Bart Eeckhout als moderator is een zeer goede keuze.

  2. Reactie van Pascal Debruyne

    Dank je wel Cedric. Noortje Wiesbauer doet ook de inleiding. Afsluitend wordt een kortfilm gedraaid als samenvatting afkomstig van de Straten-Generaal (reclaim the streets!).