Oplichter veroordeeld

dinsdag 10 oktober 2006 11u16 | Wouter | 57 reacties
Trefwoorden: , , .

De correctionele rechtbank heeft gisteren de Gentse meester-manipulator Luc Meiresonne veroordeeld. Meiresonne (47) slaagde erin om tussen 1996 en 2003 in het hele Vlaamse land meer dan vijfhonderd mensen op te lichten. Het leverde hem meer dan 2,5 miljoen euro op. Meiresonne werd veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf waarvan zes maanden effectief. Belangrijker is dat de 110 gedupeerden die zich burgerlijke partij hadden gesteld hun verloren geld zullen terugkrijgen.

Lees meer bij DS Online

© 2006 GENTBLOGT VZW

57 reacties »

  1. Reactie van Angelo

    Voor diegenen die dit artiekel over luc meiresonne zouden gelezen hebben wil ik het volgende zeggen;
    Het feit dat deze man in Amway zat wil niet zeggen dat het de zaak Amway is die te maken heeft met deze oplichterij maar het is hijzelf als persoon die deze oplichting volledig op zijn naam heeft staan.
    Het is niet omdat er ene pastoor homo is dat ze dat daarom allemaal zijn, begrijpen jullie mij?
    dit is gewoon ter verduidelijking
    groetjes

  2. Reactie van Crownie

    Inderdaad, dit ene geval is een alleenstaand feit. Er zijn meer dan 3 miljoen mensen wereldwijd actief in de Amway zaak. Allen zeer nuchtere en hardwerkende personen die een doel en een droom hebben. Laat ons aub niet iedereen over dezelfde illegale kam scheren.

    • Reactie van pauli

      is het niet typisch om altijd schuld van de kant weg te schuiven, tenslotte zijn, of waren ze bezig met andere mensen iets aan te praten waarvan ze zelf maar de helft wisten !!

  3. Reactie van jc

    ja de grote man uithangen kon hij als geen ander.hij had zelfs al ne boek laten schrijven over zijn leven.ik hoor het hem nog uitleggen.mij heeft hij allesinds nooit liggen gehad

  4. Reactie van hil

    Wow…ik ken em wel, maar wanneer ie hij opgepakt dan?
    Zit hij in de cel?

  5. Reactie van Brenda

    Niet te geloven. Jullie Vlamingen worden al jàren genaaid door de Federale Regering, door ons sociaal-maatschappelijk stelsel en door de banken. En die rechters, de ‘gedupeerden’ en de betweters op deze blog, zitten te neuten over 1 man die fouten heeft gemaakt om mensen welstellend te laten worden. Een duidelijk geval van kuddementalieit.

    • Reactie van Sterremans Edmond

      Geachte Mevr. Brenda,
      Aangaande uw bewering betreffende de Federale regering, ons sociaal maatschappelijk stelsel en de banken, geef ik u graag gelijk. Trouwens, de Federale Regering heeft al de moeite van de wereld gedaan om Amway als een kettingsysteem te laten verbieden. Over de belemmering om mensen welstellend te laten worden gesproken. Ik kan het weten want ik was de eerste Belgische distributeur en DD en had de zaak geleerd in de USA. U heeft er geen idee van wele moelijkheden mij dooe de regering in de weg werden gelegd. Ik verzeker u echter dat Amway een van de meest eerlijke en integere zaak is ter wereld. En dan er een Luc Meiresonne Die in de naam van Amway mensen voor millioenen oplicht. Voor mij zijn de gedupeerde geen neuters maar bedrogenen en bestolenen door Luc Meiresonne. Het is mijn overtuiging dat dieven en bedriegers zeer hard moeten aangepakt en gestraft worden. Of moeten, naar uw meing, Lernhoud en Hospie ook vrijuit gaan? Meer nog, u praat hier over een zaak waar u blijkbaar niets van afweet en als u van iets niets afweet dan zou u er beter over beter zwijgen, en hopen dat de gedupperden hun zuurverdiende centen terugkrijgen.

      • Reactie van Freddy

        Als de eerste Belgische distributeur van zo’n fantastisch systeem als Amway zo’n belabberd Nederlands hanteert, heb ik toch mijn twijfels bij de betrouwbaarheid ervan. Een halve analfabeet moet mij niet uitleggen wat ik met mijn centjes moet doen, me dunkt.

        • Reactie van Clay

          Touché! Een cursus correct Nederlands zit duidelijk niet in het Amway-lessenpakket! ;-)

        • Reactie van marc simoens

          hier kan je zien dat de zaak voor eidereen is het zijn niet al profs.

      • Reactie van Brenda

        Ik weet méér dan je vermoed.

  6. Reactie van Jos

    Ik heb hem ook gekend begin jaren negentig. Ik zat ook in Amway. Niets verkeerds te zeggen over Amway.. Mooie onderneming voor wie daar iets voor voelt. Maar de Groep Meiresonne is toch wel het meest opgezette oplichterrij. Als je bedenkt wat voor geld hij al verdiende met de zogenaamde tools voor de oprichting van je Amway-zaak. Neen, er moet toch wel zeker akte genomen worden om gezamelijk een klacht in te dienen.

  7. Reactie van lammens marc

    AMWAY,buitengewoon bedrijf,iedereeen heeft alle kansen dit in tegenstelling met een traditioneel ondernemingsconsept. EIGENLIJK ZOU IEDEREEN AMWAY,moeten doen naast zijn traditionele inkomens verwerving,het is bewustwording wat we voor elkaar kunnen betekenen,trouwens voor één slecht gebekte zwaluw blijft de lente niet achter als u begrijpt wat ik bedoel.In alle koren zit er kaf. getekend iemand die het AMWAY verhaal begrepen heeft.

  8. Reactie van C.C

    DE SPLINTER IN HET OOG VAN EEN ANDER ZIEN ZE WEL MAAR DE BALK IN HUN EIGEN OGEN NIET.EN IK HEB HET HIER NIET OVER DE FAMILIE MEIRESONNE

    • Reactie van Clay

      Geen hoofdletters gebruiken aub, want da ‘s roepen, en bijgevolg netiquettegewijs onbeleefd en bijgevolg not done… Dank u.

  9. Reactie van Kwinten

    Amway. Piramide-systeem…iemand???
    Prachtig systeem hoor.. ja (sarcastisch). Ooit iemand rekening gehouden met de laatste in de rij?

  10. Reactie van Stef

    Kwinten , ge snapt er de ballen van !!

  11. Reactie van rony coekaerts

    kwinten, het is nochtans eenvoudig. je komt via een aankoop, je vrienden zijn al medewerkers bv., in contact met zo’n firma. je toont interesse en een uitnodiging voor een kennismaking volgt.
    de vorm daarvan hangt sterk uiteen, van driedaagse in de hilton,een zaaltje of gewoon thuis. wees gerust, ze kennen hun stiel.
    dan hebben ze een nieuwe verkoper. opmerkelijk dat ze wel de nadruk leggen op geld verdienen, maar bijna nooit praten over je statuut, zelfstandige in bijberoep, met de nodige repercussies voor je bijdragen en belastingen. de meeste schuiven dat voor hen uit.
    dan moet er natuurlijk geinvesteerd worden: een deftig pak,aktentas en (belangrijk!) een dure vulpen,bij de enen, een hoop producten en “toonzaal” spullen bij de anderen.
    de bedoeling is natuurlijk dat je zoveel mogelijk verkoopt en zeker zo belangrijk, dat je nieuwe medewerkers ronselt: daar vang je ook percent op. maken die op hun beurt weer medewerkers, dan stijgt iedereen weer een stap op de ladder. enz. dat eindigt nooit want onderweg haken er een pak af, meestal als ze hun eerste belastingsbrief in de bus hebben gekregen, dus moeten er altijd nieuwe medewerkers gevonden worden.
    op zichzelf moeten die producten niet slecht zijn, maar door de vele tussenstappen, veel te duur. bv.amway, niets slecht, maar hetzelfde koop je bij de apotheker, natuurwinkel aan de helft van de prijs. (mijn vrouw koopt een voedingssuplement van amway, in china is dat een ongelooflijke zaak, de samenstelling is in het engels. met een chin.apotheker, zijn we aan het vertalen geslagen: nu koop ik hetzelfde aan een tiende van de prijs. vriendinnen kan ik niet overtuigen: niet amerikaans, en iedereen weet toch dat dat beter is.
    het ergste is dat op de duur er drie verkopers in een straat zijn, en de afzetmarkt moet verdeeld worden. wees gerust, zij die hoog opgeklommen zijn blijven geld ontvangen. of die drie potjes nu verkocht worden door een of drie medewerkers, zal hun een zorg wezen. iedereen rijk? verkopen ze dan aan mekaar?
    in de verzekeringssector is het nog erger: zegt een klant het contract op, wat hij steeds mag, dan moet je de commisie terugbetalen, en dat tikt door.
    oh ja, ik lul niet uit mijn nek: ik heb jaren meegedraaid in het verzekeringssysteem, en ken een pak amway verkopers in belgie en hier.

  12. Reactie van Greet

    Ik heb nog nooit van Amway gehoord, maar aan sommige reacties hierboven te lezen: is dat een rare sekte of zo? Zo bizar…

  13. Reactie van B&C

    We zijn zelf distribiteurs geweest , is er geld met te verdienen? ja een beetje maar je moet er veel voor doen wij hebben er ons kinderen veel voor in de steek gelaten , tot we iets raars vermoede in de organisatie van Meiresonne leuke en goed distribiteurs stapten met ruzie op , Jos de tandarts uit de Kempen is al zijn geld kwijt aan die mooiprater , ongelooflijk dat mensen blijven geloven in dit piramide systeem , wij kunnen er over meespreken want we hebben 4 jaar rechtstreeks met Luc Meiresonne op consulting gezeten , veel blabla en mooipraterij om rijk te worden en je laten geloven dat je geld investeerde bij hem en in tape’s , boeken en nog andere rotzooi dat de rijkdom niet kon uitblijven, ons kunnen ze nooit meer overtuigen van het rijk worden met zulke systemen , no way, nadien nog veel problemen gekend met de belastingen , daar verdwenen ons luttele winsten dan ook nog naar toe , denk 10 maal na voor je zoiets doet en wees nooit verlegen om gegevens op te vragen over het bedrijf bij de belastingsdiensten of ombudsman daar kom je veel te weten ( tja op zulke meeting raden ze dit af dit te doen want dit zijn geen dromers)

  14. Reactie van rony coekaerts

    op zichzelf zijn de producten niet slecht, zie wat ik maanden geleden al heb geschreven.
    wat mij tegen de borst stoot is dat men mensen die iets willen bijverdienen, en dat zijn heus niet de meest sociaal sterken, in zo’n avontuur storten.
    wij, de top van de piramide, rekenden met verkoop, nooit met mensen.
    je mag het proberen voor mijn part maar hou er rekening mee dat het zeker 90% mislukt.

  15. Reactie van Kwinten

    Sow, dan kunt ge beter een café beginnen… misschien even grote slaagkans, maar veel plezanter hehe

    • Reactie van B&C

      dat is misschien juist, achter elk idee moet een sterk geloof van slagen staan en zoals u zegt het moet plezant zijn en niet direct om de centen gaan want ander houd u het niet uit, succes met uw café mag ons altijd uitnodigen op de openingsavond ;-)

  16. Reactie van m.beumer

    Nou dan hebben we het hier in nederland een stuk makkelijker.
    we ehbben buiten de beloning voor de omzet van de downline ( mensen die via onsproducten kopen)en de directe winst uit verkoop ook al een paar leuke goedverzorgde reisjes gekregen.
    doordat er opgehamert wordt in onze meadows-healegroep op erlijkheid en integriteit konden wij die op onze kinderen overdragen.
    als iemand ons vraagt hoe we ze zo hebben gekregen wijs ik graag op het systeem,boeken tapes vergaderingen en de cursussen.lees je dit uitnieuwsgierigheid en wil je starten.
    begin maar gerust. laat je niet alle producten aanpraten dor degene die je heeft aangebracht, sla geen voorraad in dat gebeurd later vast en zeker , maar dan doe je het uit ervaring. het is en mooie reis naar je eigen grensen en je gaat een hoop leuke mensen ontmoeten. eel veel succes!!!

  17. Reactie van Herb

    de kern van de zaak is dat de gedupeerden gewoonweg gulzig waren, dus de snele winst. Gulzigheid leidt tot blindheid.

  18. Reactie van anoniem

    ze zouden die luc meiresonne 5 jaar cel moeten geven! en am way goed in de gaten houden. Ze brainwashe iedereen gewoon.

    volgorde :

    ”geld staat op de eerste plaats , gevolgt door uw partner en dan uw kinderen” ,, waar slaat dat nu weer op? en dat de meeste mensen daarin trappen? tjezus

  19. Reactie van M&G

    Wij zijn 10 jaar distributeur geweest in de jaren 90 en zaten in de groep van Marc en Ingrid Ebo. Je kon met het systeem wel wat geld verdienen, maar je gaf het langs de andere kant terug uit aan allerhande hulpmiddelen en meetings waarbij je vanuit Antwerpen soms 100 km moest rijden. Dit alszijnde investeringen om je zaak op te bouwen. Het doet je gezinsleven in elk geval geen goed. Ik heb de eerste drie jaar met verlies gedraaid, maar dan moet je naar de belastingen komen en dan vragen ze om het jaar nadien toch wat winst te maken. De produkten zijn topkwaliteit, maar je betaald er ook voor natuurlijk. Het vergt dus veel moeite om klanten te overtuigen. Ik voelde toen al dat er iets niet juist was met Luc Meiresonne, alleen al doordat hij verschillende firma’s begon op te richten die helemaal niets meer met de Amway zaak te maken hadden, maar alleen voor zijn eigen winstbejag. Ik ben in elk geval blij dat ik ben afgehaakt.

    • Reactie van anoniem 1

      Welke zaakjes, die niets met Amway te maken hadden, is Luc Meiresonne dan opgestart?

      • Reactie van Gino

        Hij had een nevenfirma die in feite niets te maken had met amway waarvan de winst rechtstreeks in eigen zak ging À.N.E of zoiets die firma maakte de tapes die je kon kopen voor 5 euro boeken en materialen zelf en die winst stak hij in zijn zak en dan begon hij buiten amway ook met zogezegde investeringen waar iedereen de kans kreeg mee te doen zo heeft hij ooit in een Vlaamse film geïnvesteerd met volgend mij Vermeiren in de hoofdrol

        • Reactie van c.c

          die nevenfirma is een boekhoudingskantoor en dit is volledig in regel en voor zover ik weet was niemand verplicht deze boeken en materialen aan te kopen ze dienden enkel als hulpmiddel en die vlaamse film is MAX en deze heeft hij volledig uit eigen zak betaald en dus niet met geld van anderen als jullie eens het dossier meiresonne deftig doornemen dan zullen jullie merken dat de heer meiresonne veroordeeld is zonder ook maar enig bewijs en dat een van de grootste aanstokers de heer marc ebo was en dat deze de mensen hun hoofd heeft zot gemaakt om klacht neer te leggen omdat meneer ebo zich te min gedaan voelde (hij wou meer geld) het is toch raar dat na de veroordeling sommige mensen het dossier meiresonne deftig hebben ingekeken en dat ze zelf gaan rond vertellen dat ze eigenlijk zelf vinden dat de heer meiresonne eigenlijk niets mis heeft gedaan en dat ze eigenlijk onterecht klacht hebben neergelegd maar dat ze dit deden omdat sommige andere mede eisers hun overtuigd hadden dat ze er dik geld gingen aan verdienen want wat kan een man alleen beginnen tegen iets meer dan 500 eisers

  20. Reactie van Jimmy

    Ahum… bij mijn weten is Amway (zoals vele andere…) gebaseerd op Multi Level Marketing en bijgevolg in ons belgenland niet legaal. Buiten de top van de pyramide is er trouwens van dit soort systemen niemand rijk geworden!

  21. Reactie van Peter

    man man man, wat een geleuter hier; Normaal reageer ik niet op zoiets maar nu kon ik mij echt niet houden. Amway is een eerlijke zaak, alles mag en niets moet!! Mijn vrouw en ik handelen goed met de produkten van Amway en we begeleiden ook andere mensen. Wij hebben een BTW nummer en wij betalen belastingen.(dus is het zeker legaal) Beste mensen, en ik ga nu praten over Amway (andere multi-level zaken ken ik niet persoonlijk) is het beste wat ons ooit overkomen is en ik kan het alleen maar aanraden om het te proberen. Ook wij hebben met Luc Meiresonne samen gewerkt, hij heeft ons voor ongeveer 12000€ “opgelicht”, moeten wij nu in een hoekje gaan zitten bléten als een klein kind? Nee dat hebben we niet gedaan, we zijn er “vollebak” ingevlogen met Amway om dat verloren geld terug te verdienen. En ik ben er zeker van dat het ons gaat lukken. Nog als laatste: mensen die nooit Amway gedaan hebben weten niet waar ze over praten en voor de opgevers, je moet karakter hebben he om de zaak te bouwen.

    • Reactie van Jimmy

      Beste Peter,
      het is niet omdat je BTW en andere belastinen betaald dat het legaal is. Als ik morgen een radar-detector koop betaal ik ook BTW, maar dat maakt hem niet legaal en geeft me geen vrijgeleide om die te gebruiken! Als je het hebt over BTW en andere belastingen spreken we over fiscaal recht, als je het hebt over “legaliteit” spreken we over strafrecht…
      En ja, het is in ons land perfect mogelijk om belastingen te betalen op iets dat eigenlijk niet toegelaten is. Het zou me trouwens ten zeerste verwonderen dat in je HR staat “uitbouwen van Multi-Level systeem”, waarschijnlijk staat er bij “activiteiten” iets vaags als “tussenpersoon in de handel”. Geef je ondernemersnummer eens en dan kunnen we het allemaal eens nakijken!

  22. Reactie van Peter

    Beste Jimmy,

    Dit is het laatste wat ik er over ga zeggen: Er is nog geen een Amway distributeur aangeklaagd voor ilegale praktijken, trouwens Amway is lid van de verenigingen voor direkte verkoop. (DSA’S) Erkend in Belgie en Nederland.
    Wat mijne BTW nr betreft heb ik altijd geleerd om deze niet te vermelden op het internet, want dan ken je ook mijn persoonlijke gegevens. Maar ik wil je wel zeggen wat er instaat:
    handelsbemiddeling in meubels, huishoudelijke artikelen en ijzerwaren.
    Handelsbemiddeling in parfums, cosmetica, toiletartikelen en reinigingsmiddelen.
    Handelsbemiddeling in horloges, artikelen van edele metalen en sierraden.
    Handelsbemiddeling in bont.
    Handelsbemiddeling gespecialiseerd in andere goederen.
    Groothandel in onderhouds en reinigingsproducten inclusief wasprodukten.
    Groothandel in reinigingsmiddelen voor industrieel gebruik.
    Kleinhandel in reinigingsproducten
    enz….enz……
    Ik betaal belastingen (heb al 2 maal controle gehad en alles was picobello in orde), btw,provinciebelasting,aan het voedselagentschap, enz….
    En dan ga jij mij vertellen dat dit ilegaal is!

    met vriendelijke groeten
    Peter

  23. Reactie van Jimmy

    Artikel 84 Wet op de eerlijke Handelsprijktijken.
    Volgens de wet op de handelingspraktijken is het verboden om producten te verkopen door een beroep te doen op een methode van kettingverkoop, die erin bestaat een netwerk van al dan niet professionele verkopers op te bouwen, waarbij iedereen enig voordeel verkoopt, meer door de uitbreiding van dat net dan door de verkoop van de producten of van diensten aan de consument. De deelneming met kennis van zaken aan dergelijke verkopen is eveneens verboden.

    • Reactie van peter

      Amway is geen kettingverkoop, wij zijn een MLM bedrijf (direkte verkoop) dat wettelijk met alles inorde is zelfs onder de naam Amway. (lees de gebruiksvoorwaarden maar op de website!)
      Als UNICEF met ons wil samenwerken, wil dat dan zeggen dat UNICEF ook illegaal is?
      Als Ronaldinho en AC Milan met Amway samenwerken, wil dat dan zeggen dat zij illegaal zijn?
      Als Sandra Bullock samenwerkt met Amway ….. enz…

      En tenslotte nog dit: Op alles wat je aankoopt bij Amway heb je een 90 dagen niet goed geld terug garantie. (zelfs een 3/4 lege verpakking) en dat zijn eerlijke handelspraktijken. (probeer dat maar eens in de traditionele winkel)

      Het is niet dat er enkele rotte appels tussen zitten (Luc Meiresonne?) dat je de hele mand appels moet weggooien!!!!

      En dit is echt het laatste wat ik er over te zeggen heb!!!!
      Ik wens je nog veel plezier in het leven,

      met vriendelijke groeten
      Peter

  24. Reactie van Danny.

    Ook ik heb mij laten verleiden om aan amway te doen en na twee maanden was ik al een 3 percenter, dus bij mij gingen de zaken tamelijk goed.Ik zat ook in de groep van Meiresonne en moet eerlijk zeggen dat hij van begin af aan bij mij niet eerlijk overkwam.Zijn aangeverij als diamant met zijn rols of ferrari kwam wel degotant over.Zijn lijn in Amway had maar één doel en dat was zoveel mogelijk geld raffen op kosten van zijn medewerkers en klanten.Ik ben er uiteindelijk mee gestopt omdat na een zware ziekte van mijn moeder waardoor ik toen enkele keren niet aanwezig kon zijn op vergaderingen en workshops serieus op de fingers werd getikt door iemand van zijn lijn met de rede “zo gaat ge geen volwaardige zaak opbouwen,ge moet een keuze maken om geld te verdienen”,deze keuze was dan snel gemaakt.Ik wil hier de produkten van Amway niet afbreken alhoewel ik bij enkele ook mijn bedenken heb en het grote geld verdienen met Amway is dikke zever,je moet er investeren door bv een beginnerpakket te kopen,in deze tijd was dit 7000 bfr.Dus,om verder distribiteurs aan te werven moet je ze ook overtuigen om zo een pakket te kopen,wie wou dit nog doen?Verder moest men over een handelsregisternummer en btw nummer beschikken als bijberoep,als men per jaar een omzet draaide van 40.000 bfr mocht men de boekhouding zelf doen maar éénmaal er over ( 1 bfr ) was men verplicht een boekhouder aan te werven wat ook weer geld kost.Om up to date te blijven wat de produkten betreft was men verplicht om alle boeken,prospecten en produkten zelf aan te kopen,jaja,je leest goed,de prospecten moesten aangekocht worden wat niet goedkoop was.Dit was dus de lijn van Luc Meiresonne!! Ik hoor hem nu nog zeggen “Amway staat in zijn kinderschoenen hier in België en het zal niet meer lang duren of Amway schiet met een grote knal als een raket de lucht in”.Het heeft hem veel opgelevert de schoonprater!!!!

  25. Reactie van Mario Van Mooter

    Kijk, ik ben nog altijd even enthousiast over Amway, de produkten zijn goed en het systeem is ook heel goed, ik hou van wat ik doe. Ik ben een evangelist en ik vind het Amway sales & marketingplan een heel goede methode om op een eerlijke manier geld mee te verdienen. Uiteraard geld mag niet op de eerste plaats komen, God moet op de eerste plaats komen, 24 ‘Niemand kan twee heren dienen: of hij heeft een hekel aan de een en is op de ander zeer gesteld, of hij draagt de een op handen en minacht de ander. U kunt God en het geld niet tegelijk dienen. Wat betreft Meiressonne Luc, ook ik ben in zijn lijn geweest en toen hij nog samen met zijn vrouw Laurette Snoeck was zag ik al in dat er problemen waren alleen was het me nog niet duidelijk wat, pas naderhand werd vermeld dat men toen een tumor hadden geconstateerd bij Laurette en dat ze eraan overleed; God hebbe haar ziel. Volgens mij was Luc in een rouwperiode en door toedoen van zijn vrouw werd hij in kontakt gebracht met Kathy. Wat die fraude betreft, wees eens eerlijk met uzelf, wie struikeld al eens niet in zijn/haar leven. De bijbel is heel duidelijk als het op het vellen van een oordeel gaat. Jezus zegt ons namelijk van niet te oordelen. 1 ‘Oordeel niet over anderen; dan zal God niet oordelen over u.

    2 Want God zal u op dezelfde manier beoordelen als waarop u anderen beoordeelt, en hij zal u meten met de maat waarmee u anderen meet. Waarom kijkt u

    3 naar de splinter in het oog van een ander, en merkt u de balk niet op in uw eigen oog?

    4 Hoe durft u tegen een ander te zeggen: Laat mij die splinter eens uit uw oog halen, terwijl u zelf een balk in uw oog hebt?

    5 Huichelaar, haal eerst die balk uit uw eigen oog, dan ziet u pas scherp genoeg om die splinter uit het oog van de ander te halen.

    Ook Christus Jezus is voor iedere zonde en zondaar aan het kruis gegaan, maar als u die een ander oordeelt niet oppast en Jezus niet in uw hart hebt en al diegenen die u ooit iets één inch in de weg hebt gelegd dan zal uw hemelse Vader uw overtredingen ook niet vergeven. 14 Want als u anderen hun fouten vergeeft, zal uw hemelse Vader ook u vergeven.

    15 Maar vergeeft u anderen niet, dan zal uw Vader uw fouten ook niet vergeven.’

    38De wet van Mozes zegt: ‘Wie iemand een oog uitsteekt, moet daarvoor boeten met zijn eigen oog. Wie iemand een tand uit de mond slaat, moet daarvoor boeten met een tand uit zijn eigen mond.’

    39Maar Ik zeg u: Vergeld geen kwaad met kwaad. Als iemand u een klap op de ene wang geeft, keer hem dan ook uw andere wang toe.

    Ja ik weet dat de meeste mensen zo’n preek niet graag horen en zeker als het om Gods liefde gaat, maar ik zeg u hier nog één ding: God is altijd goed, ik verdien het zelf niet om deze e-mail te schrijven zelfs niet om een dienaar te zijn van Hem, vanwege mijn eigen gebreken en ik dank Hem voor wat Hij heeft gedaan op het kruis in Golgotha en ik ga op en dag Luc en Kathy bezoeken, want ik wil dat zij ook de Here Jezus leren kennen. Lezer begrijp dit heel goed, God houdt van u, Hij is als mens voor een korte tijd op aarde gekomen, om Zichzelf voor al het slechte dat een mens ook maar kan gedaan hebben de spijkers in Zijn handen te laten slaan. Gods zegen. Evangelist Mario.

  26. Reactie van Jenze

    Wel een mooie vergelijking, Meiresonne heeft namelijk ook wat mee van een valse en schijnheilige priester.

  27. Reactie van de Canadees

    Over Luc heb ik geen commentaar daar ik constant met hem werkte en hij mij altijd moed insprak om niet ordinair te blijven (zoals de meeste Belgen) maar om anderen te helpen en terzelfdertijd jezelf te helpen.
    Met al dat kortzichtig gezever over de Amway zaak tonen jullie ons hier in Canada dat de meeste Belgen geen snars verstand hebben over MLM. Hey you kortzichtige Belgen, koop een ticket naar de States en Canada…..daar zullen jullie allen verstomd staan hoe GROOT die zaak wel degelijk is….en legaal!
    Met al dat commentaar en gezever ben ik beschaamd om mijzelf een Belg te noemen!
    M.V.

    • Reactie van Clay

      Neenee, je noemt jezelf “De Canadees”! Bij de les blijven, hee slimmeke!

  28. Reactie van Jimmy

    De omvang van een zaak, geeft je geen garantie voor de kwaliteit van diens producten of diensten. Het feit dat iets legaal/aanvaardbaar is in één land/cultuur maakt het daarom niet legaal/aanvaardbaar in een andere.
    De meeste Belgen ordinair? Kortzichtig? Jaja, en alle Amerikanen hebben klasse en zijn ruimdenkend zeker?

    • Reactie van Clay

      Mensen die te lang met hun hoofd in hun eigen reet zitten ontwikkelen blinde vlekken in hun denken, Jimmy. Een mooi voorbeeld hiervan : 2 commentaren hoger :-)

  29. Reactie van de Canadees

    Bovenstaande reacties bewijzen mijn theorie…geen verder commentaar!

    • Reactie van rony coekaerts

      @canadees, ik ga het toch proberen.
      blijkbaar heb je nog niet begrepen dat in belgie de verkoop in piramide-systheem verboden is. niet alleen amway maar ook duitse, italiaanse verzekeringsmaatschappijen zijn zo op de grenzen van de wettelijkheid gestoten. boden zij minderwaardige producten aan ? zeker niet!
      ik zie amway op een ongelooflijke manier groeien in china. twee bedenkingen:
      -bij ons in de stad kan je bijna niemand meer tegenkomen of zij is agente. binnenkort moeten ze aan mekaar verkopen.
      -de prijzen: een gewoon multivitaminepreparaat dat je in de plaatselijke apotheek voor een paar euro koopt kost een maandloon bij amway.
      natuurlijk speelt daar de enorme marketing een rol in: ze denken dat buitenlands, vooral amerikaans, beter is.
      als je gewoon nadenkt weet je dat een doosje een veelvoud van zijn waarde moet kosten: tussen fabrikant en eindverbruiker zitten tientallen tussenpersonen die er op verdienen.
      in een kapitalistische vrije markt is daar niets mis mee, maar mij doet het pijn aan mijn hart als ik zie dat men amerikaans(?) melkpoeder verkoopt aan arme chinese moeders die denken ermee hun kinderen slim te maken. ze hebben het lef op tv. peuters op te voeren die na het drinken van hun prutsen plotseling de meest ingewikkelde puzzels kunnen oplossen. hoe laag kan je vallen!
      dus niet de belgen zijn “achterlijk”, in tegendeel.
      meestal, alhoewel, trappen ze iets minder in de val van de vrije markt met zijn kankeruitstulpingen.
      op het moment dat jullie in de vs., canada en aanverwanten hetzelfde sociale systheem hebben waarbij je als oude van dagen niet verplicht bent om een handeltje in gezichtszalven op te zetten om te overleven, mag je je misprijzend uitlaten.

  30. Reactie van Crownie

    Hoi iedereen,

    Ik heb met veel plezier deze commentaren gelezen.
    Grappig dat er zo veel mensen zijn die nooit in Amway ingetekend hebben, er toch zoveel over ‘denken’ te weten.

    Over het illegaal zijn : Mocht het illegaal zijn, waarom is het bedrijf dan al zo lang actief?

    Over Meiresonne : Ook ik zat/zit in de lijn van hem. Hoe hij de mensen heeft opgelicht heeft eigenlijk niks te maken met Amway. Wel heeft hij zijn positie misbruikt. Hij wou het geld zogezegd ‘beleggen’. Omdat hij zijn status binnen Amway heeft misbruikt is hij dan ook uit de zaak gezet.
    Daar heeft Amway de gedragsregels correct toegepast.

    Wat de kosten om Amway uit te bouwen betreft: Elke zaak heeft kosten, dat is normaal. Moet je deze kosten maken? NEEN. Zullen de hulpmiddelen helpen? Waarschijnlijk wel, maar heb je zo nodig? Neen, als je zelf de motivatie genoeg hebt om deze zaak uit te bouwen.
    Maar uit ervaring weet ik dat er op bepaalde momenten toch iets nodig is om je te helpen.

    Sedert 2000 zijn wij lid van Amway. We hebben de beginperiode hard gewerkt. Toen kwam er een moment warop we dachten dat het nu wel vanzelf zou gaan. :-) Maar vreemd genoeg dacht onze groep hetzelfde. Met als gevolg dat er niks meer gebeurde. Rond 2006 (toen kwamen de kinderen) zijn we volledig op non-actief gegaan, maar bleven toch lid. Nog altijd hebben we een klein groepje over gehouden, dus nog steeds een beetje extra inkomen.
    Nu zijn we van plan om opnieuw te groeien.
    Nog geen enkele keer heeft iemand van de firma Amway ons om uitleg gevraagd waarom we zelf niks meer deden.
    Welk ander bedrijf of baas zou dit toelaten? En toch de bonus blijven uitbetalen?
    Als u zo iemand kent, laat het mij dan aub weten.

    Om af te ronden.
    Mensen, als je niet weet hoe deze prachtige zaak werkt, kom dan eerst eens luisteren en zet daarna je commentaren op het internet.

    Mvg,

  31. Reactie van Willy

    Hierbij wil ik me aansluiten bij de mening van “Crownie”.
    Ben ook gedurende verschillende jaren distributeur geweest bij Amway en ze kunnen me nog meer vertellen: Amway is en blijft een ernstige zaak !
    We hadden de pech dat onze “Up-line-Raymakers” meeging met het nieuwe bedrijf “Euronet”, in het leven geroepen door de heer Pitman: deze laatste zaak bestaat reeds lang niet meer maar we waren onze Upline kwijt en zijn dan gaan aankloppen bij Luc Meiresonne waar we ons niet thuis voelden en zijn dan ook gestopt.
    Dit maar om even te laten zien dat we van deze zaak heel goed op de hoogte zijn en er reeds elke maand een mooi centje aan over hielden en wij niet alleen, we hielpen onze “Dowline” om ook geld te verdienen en iedereen was entousiast: we waren deze zaak tenslotte dan ook begonnen om geld te verdienen !
    Wat betreft investering: die is nihil, enkel een “inschrijvingsmap” van ongeveer een kleine 20 Euro en dat was àlles.
    Nooit heeft men gevraagd om iets te investeren of aan te kopen: we waren volledig vrij om te doen en te laten wat we wilden en konden steeds terugvallen op onze “Up-line” voor raad en hulp.
    De Amway producten zijn zeer goed, we gebruiken ze nog dagelijks en worden tijdig vervangen als ze op zijn.
    Wat betreft de prijs: àlle waar naar zijn geld; ge kunt een kleine auto niet gaan vergelijken met een grote slee.
    Aan degenen die in deze inhoud fouten vinden laat ik zien dat men geen advocaat moet zijn om deze Amway-zaak te runnen: ze is voor elke mens die iets wil bereiken én daar ook de moeite voor wil doen.
    Aan alle andere negatievelingen: probeer deze Amway-zaak niet want het zou niet werken bij jullie; ga gerust tot uw 65 jaar(nu reeds langer) bij uw baas werken aan een hongerloon: véél interessanter dan Amway. Uw baas wordt stinkend rijk: zelf moogt ge blij zijn dat ge uw maandelijkse rekening kunt betalen!!!
    Denk dààr maar eens goed over na !!!
    Succes op het werk (voor zolang ge het nog hebt) !!!

  32. Reactie van c.c

    het is makkelijk iemand te veroordelen zonder ook maar iets van deze zaak te weten en tegen crownie wilik zeggen de heer luc meiresonne is niet op een coreckte manier uit amway gezet want amway heeft de rechtzaak tegen hem verloren! veel mensen die denken te weten hoe de vork aan de steel zit zouden beter het gerechtsdossier eens lezen ze zouden nog verschieten

  33. Reactie van Danny Roosenboom

    de meeste handelszaakjes zijn ook een onderdeel van een groter systeem. beginnende bij de fabrikant via groothandel , tussenhandel naar detailhandel, lijkt me dat ook een pyramide systeem. Ik zie daar niets illegaal in. wereldwijd zijn verschillende multilevel marketing systemen in gebruik, en deze zijn perfect legaal. alleen kost het moeite en tijd om een zaak uit te bouwen tot een succes. en dat is niet voor iedereen evident.Feit is dat een traditionele zaak ook investeringen vraagt, en deze niet altijd succes hebben!

  34. Reactie van swinnen christian

    ja deze man ken ik ook om dat ik ook Amay heb gedaan maar daar zeker geen kwaad woord over maar deze man heeft zijn verdiende loon gekregen dat had ik van in de beginne al gezien dat hij niet zuiver op de graat was poen schepen met het goed uit te kunnen legen alles moesten ze hem af nemen.

    • Reactie van c.c

      geef gewoon toe dat je jaloers bent dat hij poen schept door hard te werken maar das iets typisch hier in belgie als iemand het beter heeft dan dat je het zelf hebt dan is er iets niet zuiver enzovoort enzoverder lees het dossier eens zonder oogkleppen op te zetten en je zal al heel anders piepen ipv de jaloerse belg af te hangen

  35. Reactie van FnE

    Mensen die veel doen, maken veel fouten.

    Mensen die weinig doen, maken weinig fouten.

    Er zijn hier zelfs mensen die geen fouten maken.

  36. Reactie van Rik

    De zaak Amway is me bekend alsook alle namen hierboven
    vermeld.
    Amway is een correct bedrijf met een wettelijke structuur waar met veel werken en tijd geld is in te verdienen.
    10 jaar heb ik meegedraaid in de groep van Meiresonne en vanaf het begin heb ik me afstandelijk opgesteld omdat het een mooiprater was.
    Zijn geld heeft hij niet verdiend met de amwayprodukten maar met zijn organisatie die diende om de mensen te motiveren maar hoofzakelijk om die mensen kaal te plukken.
    Elke euro die je verdiende had je terug nodig om boeken, cassettes te kopen en om vergaderingen bij te wonen.
    Wij draaiden op het 21% niveau en dan kon je mee naar nog selecter vergaderingen die uiteraard altijd maar meer gingen kosten.
    Een driedaags seminarie in Willingen kostte aan een koppel al snel 500 euro. Weg winst recht naar de zakken van Meiresonne.
    Toen hij op de proppen kwam met zijn beleggingen heb ik afgehaakt. Zijn amerikaans vriendje kwam dan alles verkopen maar het bleek gewoon lucht te zijn.Al het geld ging rechtstreeks naar de grootheidswaanzin van Meiresonne.
    Jammer zijn er heel wat mensen ingetrapt want aantrekkeljk was het wel. Velen vergeten telkens “als het te mooi oogt blijf er af”. Ik heb sommigen gewaarschuwd maar werd bij Meiresonne geroepen om daarmee te stoppen omdat ik een rotte appel was.
    Vertel mij geen goed woord over die man.
    Het was en is een geslepen persoon die enkel uit is op het geld van iedereen in zijn omgeving.
    Wat mij verbaasd is dat hij diezelfde praktijken nog steeds toepast in een ander netwerk en dit ……ongestraft en schaamteloos.