Achter het Filmfestival: Marian Ponnet

donderdag 19 oktober 2006 21u23 | Michel Vuijlsteke | reageer
Trefwoorden: , .

Wij legden een aantal medewerkers van het filmfestival op de rooster, van mensen van het eerste uur tot medewerkers voor wie het de allereerste keer is.

Achter de schermen van het Filmfestival, op zoek naar de mensen die het allemaal draaiende houden: Marian Ponnet, verantwoordelijke voor de filmmuziekprojecten.

De hoeveelste festivaleditie is dit voor u?

De 28ste.

Hoe ziet uw werk in de praktijk eruit?

Plannen, tot ruim 3 jaar op voorhand, van filmmuziekconcerten. Contacten met de filmmuziek componisten, en met de Belgische orkesten. Organisatie van de jaarlijkse World Soundtrack Awards.

Hoeveel films ziet u per jaar?

250-tal (bioscoopreleases in België – bijwonen van filmfestivals en visies als lid van de European Film Academy).

Naar wat keek u speciaal uit in deze editie?

Het concert met Craig Armstrong en het World Soundtrack concert met Peer Raben, Piet Goddaer, Michael Giacchino en John Powell. Uiteraard ook naar de première vande langspeelfilm Windkracht 10.

Welke film wordt volgens u een must see?

Ik ben heel benieuwd of Perfume de sfeer van het boek naar het scherm kan vertalen.

Wat was uw eerste filmervaring?

Sneeuwwitje, en heel kort daarna -op heel jonge leeftijd eigenlijk- Spartacus van Stanley Kubrick. Schizofrener kon niet maar de toon voor kwaliteit was gezet. :-)

Hoe overleeft u het festival?

Als “ancien”, rustig blijvenen de filosofiekoesteren dat we allemaal mensen onder mekaar zijn die hun best doen om telkensopnieuw eensfeervol kwaliteitsfestival te brengen.

© 2006 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.