Opletten voor vroege euforie

woensdag 10 januari 2007 10u16 | Lien Braeckevelt | 11 reacties
Trefwoorden: , .

,,Doorgaand verkeer hoort niet thuis op as Keizer Karelstraat-Sint-Jacobsnieuwstraat”

De werken aan de Keizer Karelstraat zijn een ,,interessant experiment”, vindt schepen Karin Temmerman (SP.A), zeker nu er nauwelijks verkeerhinder is. ,,Die as moet in de toekomst verkeersluwer worden.”

Lees meer bij DS Online en De Gentenaar

© 2007 GENTBLOGT VZW

11 reacties »

  1. Reactie van Hans

    Ja, na een jaar zijn de mensen het misschien gewoon om niet langs daar te rijden. Laten we hopen.

  2. Reactie van gentenaar

    De winkeliers hopen iets anders.

  3. Reactie van joris

    Dat dachten ze ook voor de kuip verkeersvrij werd gemaakt.
    Nu willen ze het niet meer anders

  4. Reactie van Frans

    “Doorgaand verkeer hoort niet thuis op as Keizer Karelstraat-Sint-Jacobsnieuwstraat”. Een pertinente opmerking maar moest men echt zo lang wachten om tot die vaststelling te komen? Als je een autoweg biedt tot in het centrum en vervolgens een rechtlijnige stratenas als kortste weg tussen Zuid en Noord, dan maakt geen enkele automobilist de omweg langs de ring, zeker niet om zich te gooien in de Dampoortdraaikolk. Jaren geleden riskeerde het stadsbestuur ook een “interessant experiment”, met het beruchte “lussenplan”; het heeft de toenmalige burgemeester zijn sjerp gekost. Wie weet maakt de geschiedenis nog uit dat hij het -veel te vroeg- bij het rechte eind had. Brugge en Leuven hebben intussen zo’n lussenplan, zij het dat die steden in tegenstelling tot Gent over een veel kleinere en regelmatige ring beschikken, bijna op loopafstand van het centrum.

  5. Reactie van Jean Marie DE WULF

    Inderdaad, dat is het voordeel van de kleinere steden. In Gent is zoiets onmogelijk tenzij ten koste van de economische overleving van het centrum.

  6. Reactie van yves

    Kleinere steden zijn inderdaad beheersbaarder, maar in Brugge zijn ze ook al véél langer bezig met degelijk openbaar vervoer en fietsinfrastructuur. Ze durfden ook al vroeger radicalere keuzes te maken,die de auto minder ruimte gaven. En ze hebben in Brugge inderdaad geen autostrade die komt binnengerold als kegelbaan, maar integendeel een winkelcircuit dat in een lus loopt… .
    Nu, elke stad heeft een andere structuur, en daar moeten we creatief mee om springen.

  7. Reactie van GLEZER

    Zijn er nog winkeliers die er ook al zaten voor het verkeersvrij maken van de kuip?

  8. Reactie van Marian

    Ik begrijp niet waarom het argument van de lokale handelaren gebruikt wordt ? Wat hebben zij er nu aan dat automobilisten door de St-Jacobsnieuwstraat vlammen ipv op de ring ? Ik zou denken : integendeel.

  9. Reactie van Yves

    Ja hoor, een flink pak. Er zijn er zelfs die weggingen en teruggekeerd zijn. Er zijn er ook die verdrongen werden omdat de huurprijzen te zot werden voor hun “branche”.

  10. Reactie van Jean Marie DE WULF

    Voor de mensen die niet geloven dat het autoverkeer niet nefast is voor de winkeliers en de handel algemeen: Oudburg: voor vijftien jaar, voor het eenrichting in Geldmunt en Lange Steenstraat: de kleinhandel was aan het wegkwijnen. Ondertussen hebben ze de P-route: bloeiende straat geworden. Waar is de handel weggeebd; in de Geldmunt, de Lange Steenstraat en de Sint-Margrietstraat: hier is de handel voor de helft weg, weg, parti, verschwunden,……. op een paar uitzonderingen na : dood!

  11. Reactie van Yves

    Welke stelling wil je hiermee poneren, JM? Ik snap het niet goed… Of wil je gewoon het verschil in evolutie vertellen?